Új hozzászólás Aktív témák

  • HagaNRG

    őstag

    válasz 80hun #30581 üzenetére

    Sajnos igen, ez volt az első,amit kipróbáltam, hátha segít.

    Egyszerűen minden lehetőséget végigjártam, objektívcserélgetések, vonalzóra lövöldözés, minden.
    2 éves procedúra végére értem tegnap a Sonyval, mire hibásnak nyilvánították a gépem és kiállítottak egy csereutalványt a vásárlás helyére.
    Most 90 napom van kitalálni, mi legyen az utód.

    Egyébként az volt a vicces az egész backfocus jelenségben, hogy 90%-ban előjött ha átlagos családi képeket akartam csinálni. A kisfiamról pl. egy éve nem tudtam normális képet lőni, mert ha nagylátószögben akartam fotózni, akkor a képbe 100%-ba benagyítva azonnal látszott, hogy a háttérben lévő dolgok az élesek, nem pedig az arca, vagy ahová fókuszáltam.
    Így szép lassan meggyőlöltem a gépet.
    Állítólag a piacon lévő A58-ak 60%-a backfocust produkál, csak szerintem a tulajok 90%-a csak családi eseményfotós, így észre sem veszi.
    Nekem meg első perctől kezdve nyilvánvaló volt, hogy nem olyan élesek a tárgyak, amilyenek lehetnének.

    Az a ciki, hogy már lassan 300 ezernél járok, hogy megfelelő utódot találjak, de a Konica Minolta 5D-m 30 ezerért adtam el, az viszont olyan képeket produkált nekem, hogy a mai napig felszisszenek, ha egy-egy régi mappa előkerül a Dynax 5D-vel lőtt képekkel. Csodálatos, hibátlan, tökéletes képek voltak. (mondjuk, annak a gépnek meg az AF-je volt túl lassú számomra, ezért nyugdíjaztam)

Új hozzászólás Aktív témák