Új hozzászólás Aktív témák

  • Sokimm

    senior tag

    válasz Stauffenberg #19303 üzenetére

    "Mivel ha azt mondom 20.000 forintot szánok rá, dobtok 3 géptipust... De ha 30.000 ért exponenciálisan jobb gépet lehet venni, akkor ne ajánljatok 20.000 forintosat. És ez a lépcsőzés elmehet akár fél milláig IS..."
    (idéztem magamat)

    Ez azt jelenti, hogy ha valaki otthon van a 20-50k kompakt piacon, akkor ránéz a magas fényerejű obis leírásomra, és azt mondja:
    "sony xy 20k, vagy nikon xy 35, de a szenzor miatt alacsony az iso, ajánlanák inkább valami nagyobbat.
    és jön még egy szám, mondjuk fuji, xy 45k-ért.
    " A tudásbázisát megosztotta, kimeríteni nem merítette az illetőt a válaszadás. :)

    Aztán jön egy másik szakmabeli, aki mondjuk milc-ekkel foglalkozik, és azt mondja:
    "használtan az igényeidnek megfelelően ezt mondanám: sony xy, vagy lumix xy, ezeket már 50-70 között megkapod, de a kezelhetetlensége miatt, és a lassú autofocus miatt én ajánlanám inkább a canon xy-t, 80-ért."

    Aztán jön egy dslr fan, és azt mondja: "ennyiért már (ilyen feltételek mellett, amit leírtál), szerintem jobban megéri egy 40d, vagy dxxx nikon. Persze ha még valami fontos neked, akkor ajánlom a pentax xy-t, bár ez 100 körül van... "

    És akkor áthidaltuk mondjuk a piaci lehetőségeket, minden kategóriából átlag 5 géppel. :) (amit már páran előtted sikeresen tanácsoltak is, problémázás mentesen! :) )

    (szerk.: Jah és már sóztak rám szakmabeliek olyan autót, ami használhatatlan volt, de a szakmabeli szemével "megéri". Üzleti haszna nem volt belőle, mert ő csak "megvizsgálta" a vásárláskor az autót, és az adott piaci helyzethez mérten azt mondta, vegyem meg... Megvettem, mert ha annyiból is lehet autót venni, akkor mért költenék többet rá? (gondoltam én buta), aztán idővel kiderült, hogy ha dupla annyit költöttem volna az autóvásárlásra, akkor 3x annyi élettartalma lett volna az autónak, és nem kellett volna a fél életem az autó alatt tölteni... Ezt szeretném a fényképezővel elkerülni, mert valaki szerint 5d alatt nem fényképező a fényképező, valaki meg a telefonnal is boldog. Nah én a köztes palimadár vagyok, aki szeretné a pénzéért, a lehető legjobbat megvenni...)

    Eldöntöttem mennyit szánok rá: Nem többet, mint amennyit ér! :)
    Ehhez meg is köszöntem a segítséget mindenkitől, aki tolt pár infót, továbbá nem kívánom védeni a kérdésemet, szerintem kimerítettem a válaszadási lehetőségeket.

    Az meg, hogy kinek mire van szabadideje, szerintem ne egy nyilvános fórumon hozd fel, mert senkinek a fejéhez nem szegeztem fegyvert, hogy mondja el amit tudni akarok... :D

    Biztosan hülye igényeim vannak, ezt már belátom, de azért a hozzászólások fogalmazását illetően nem magamat érzem furának.

    Téma off. A többieknek a segítséget köszönöm! :)

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák