Új hozzászólás Aktív témák

  • mycso

    veterán

    LOGOUT blog

    válasz Rick4 #9434 üzenetére

    Nos akkor (mivel ugye eddig is problémát okozott neked egyes hozzászólások megértése) még egyszer:

    Ez volt egy kijelentésed: [link] és kaptál rá egy észrevételt: [link].

    Kiemelem a lényeget, hogy értsd:
    Rick4: "...Egyébként meg tökmindegy neki, egy garázsban parkoló autó gumialkatrészei pont ugyanúgy megrepedeznek évek alatt, mint amit használnak, és beletesznek 100 ezret."

    mycso: ..de a második részét az irományodnak te sem gondolhatod komolyan.
    Nagyon fontosak a körülmények is, hogy hogyan és milyen viszonyok között van használva/tárolva.
    Meg ugye lehet ám ápolgatni is...

    Ezt egyszerűbben, érthetőbben nem tudom leírni, sajnálom...

    A mostani kisregényed első felét már te magad is megválaszoltad: IGEN a gumi öregszik (itt kiemelném ismét, hogy a körülmények nagyon fontosak, amik ugye szerinted nem...)
    /most abba, hogy mi és miért történik felesleges belemenni, mert nem ide tartozik és keresgélhetsz hozzá szakirományt - kaucsuk kettős kötése felbomlik, majd a levegő oxigénjével reakcióba lép és irreverzibilis (visszafordíthatatlan) folyamat következtében isntabillá kezd válni --> töredezik, repedezik először molekuláris szinten, majd látható módon, stb., stb... /

    A második részére ez kikövetkezhető az imént leírtakból: töredezés, repedezés --> majd esetleg porózus szerkezet, hát így juthat el a nedvesség és a levegő a gumiban lévő fém összetevőkig. /természetesen itt is millió dolog lehet befolyásoló tényező/
    Itt persze azért látok egy kis ellentmondást is, mert ugye ezt írtad:
    Egyébként meg tökmindegy neki, egy garázsban parkoló autó gumialkatrészei pont ugyanúgy megrepedeznek évek alatt, mint amit használnak, és beletesznek 100 ezret.

    Utána meg azzal próbálsz érvelni, hogy pl. "pince-körülmények" között gyorsulhat az öregedési folyamat. Pont erről beszélek neked, hogy nagyon is fontosak a körülmények, idézet magamtól:
    "Nagyon fontosak a körülmények is, hogy hogyan és milyen viszonyok között van használva/tárolva.
    Meg ugye lehet ám ápolgatni is..."

    Mondhatni, már az elején megfelelő és érthető választ kaptál, de már megszokhattuk (ahogy mások is észrevették), hogy te mindig mindenkinél mindent jobban (szeretnél) tudni.

    Nos, a végére képzeld nem teszteltem 7-8 évig autógumikat (vegyészmérnök; műanyagipari technológusnak tanultam és környezetvédelmi-vízgazdálkodási technikusi végzettségem van, nagyon sok kémiával), és a fősulin voltak olyan bácsik, akik így kint álltak a terem elejében és mondták az okosságot (általában valamilyen tudomány professzorai voltak), na innen vannak emlékeim a gumikról is. Bár régen volt már, azért néhány dologra emlékszem.

    Hát ennyi röviden...

    “The Night is Dark and Full of Terrors”

Új hozzászólás Aktív témák