Új hozzászólás Aktív témák

  • 8th

    addikt

    válasz ReSeTer #93277 üzenetére

    Ezt senki nem fogja tudni neked megmondani és egyébként is autófüggő a dolog. A lóerő mellett több dolog számít még: nyomatékgörbe, váltóáttétel stb...
    Példa: a 130lovas pdtdi sharan se nem kicsi se nem könnyű (1700+ kg) ezért elég szarul gyorsul viszont a jól áttételezett váltónak és a nyomatéknak (310Nm) köszönhetően a 80ról 120ra ugrást gyorsan letudja ergo simán lehet vele előzgetni még sűrűbb forgalomban sem ragadsz be senki mögé. Ugyan ebben a bódéban a 115lovas 2.0 benzines egy szánalmas vacak arra pont elég, hogy tartsd vele sztrádán a 120-at de 100km/h felett előzgetni már nem nagyon kell vele max. ilyen 0.8 matizokat és 1.0 swifteket. Mindegy hányat váltasz vissza és nyomhatod két lábbal is a gázt akkor is szánalmasan lassan vánszorog fel 120 fölé mivel nincs semmi nyomatéka. Nyomaték kell nem lóerő. Polo 1.4 16v benzin vs. 1.4 pd dízel ugyanez. Mindkettő 75ló ám a dízel könnyedén lelépi a benzinest pedig ő a nehezebb. Egy motorba erő kell NEM lóerő mert az önmagában csak egy szám amivel segget lehet törölni.

    [ Szerkesztve ]

    "Egy nép csak úgy semmisül meg, ha önmagát semmisíti meg. Önmagát a nép úgy semmisíti meg, ha múltját már nem látja, jelenében csavarog, jövőjében nem hisz."

Új hozzászólás Aktív témák