Új hozzászólás Aktív témák

  • giigz

    veterán

    Nos, felkerültek a téliek!

    Hosszas gondolkozás (tudtam, hogy csak novemberben fogom megvenni, de már hamarabb elkezdtem kiválasztani, hogy a legjobb döntést hozzam, elvégre amíg ez a kocsim van, addig ez lesz a téli gumi, és ugye nem mindegy, hogy 3 év múlva is tapad-e, vagy csak 1 szezonig...)

    Szóval a Vredestein SnowTrac 3-ra esett a választásom, igazából az én méretemben fölényesen ez a legjobb téli gumi, a Michelin, Bridgestone, Continental, Dunlop, Pirelli nem csinálja a legfrissebb keverékeit ilyen méretben, a Sava és Barum nem lett volna rossz, de a tartósságukat meg lehet kérdőjelezni, na meg persze sokkal jobban is tapad a Vredestein, így ez lett. A múlthéten még megkérdeztem a gumis ismerősömet, hogy ő mit ajánl nekem, és azt mondta, hogy ha a helyemben lenne, egyértelműen ezt venné, semmi máson nem gondolkozna. És így rendeltem 4 db.-ot :) Ma pedig fel is lett szerelve. :)

    Pár km után annyi a tapasztalatom, hogy nagyon durván kényelmes, a 6 éves Kormoran nyárihoz képest (és egyébként is :D) egyszerűen olyan, mintha nem is lennének úthibák, a kicsi úthibákat egyszerűen nem lehet érezni, a nagyobbakon pedig az eddig megszokott ütés elmarad. Ami még nagyon nagy változás, a hang. Egyszerűen nem lehet hallani a gumikat, se lassan, se hangosan menve, csakis kanyarban jön meg a hangja, de nem csikorgás, hanem "tapadás" hang, egyszerűen imádom, késztet arra, hogy minden kanyarba gyorsabban menjek bele, hadd halljam azt a hangot :D Még egy dolog, a kormányzás teljesen megváltozott, a kormányt elfordítani kb. fele erő kell, mint idáig, olyan, mintha eddig nem lett volna szervó, most meg lenne. :D (Egyébként van szervó, csak ugye a különbség olyan, mintha nem lett volna...)
    Nyilván a tapadásról nyilatkozni még nem tudok, vagyis csak annyit, hogy szárazon ahol idáig úgy kanyarodtam be, hogy elveszem már, mert érzem, hogy nem sokon múlik a gumik csúszása, ott most gázt adok, hogy élvezetesebb legyen a kanyar :D
    Tehát az első tapasztalatim nagyon, de nagyon pozitívak vele.

    Sajnos a képek minősége "rossz", ugyanis már sötétben mentem...


    Ez a kép meg csak úgy bónuszként :D

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák