Új hozzászólás Aktív témák

  • parandroid

    nagyúr

    válasz bitpork #113867 üzenetére

    Na most akkor néhány apróság, mielőtt belemennénk a milyen autót kérdésbe.

    ad1) Ha anyát annyira érdeklik az autók, és valamennyire képben van a témában, akkor legalábbis óvatos az olyan kijelentésekkel, miszerint 'japánt nem', meg 'nem néz Skoda emblémát' (különösen egy Leon után, ami őszintén szólva szerintem nagyobb gáz, mint egy octavia, ha már a VAG-csoportnál tartunk, de ez nyilván ízlések és pofonok kérdése).

    ad2) Nyilván borzalmaasan sokat számít, hogy egy autó kívül-belül hogy tetszik - nekünk ezért nem alternatíva pl sose az olasz, vagy a francia autó (ez utóbbiból azért vannak olyan konszoilidáltabb középkategóriás modellek, amiket érdemes volt megnézni persze), mert annyira erős a formanyelve, hogy az vagy bejön valakinek, vagy nem. Ráadásul a mai világban ember legyen a talpán, aki megmondja, hogy melyik autó milyen nemzetiségű, hiszen össze-vissza használják egymás motorját, tervezőit, és időnként gyárait, vagy akár platformjait is.

    ad3) Az autóvásárlás egyértelműen közös ügy, mi még a gyerekeket is belevontuk, meg is bántuk, mert onnét kezdve, hogy megtudták, hogy benne van a Mini is a pakliban, indult az érzelmi zsarolás - még az sem kizárt, hogy ez is benne volt abban, hogy a végén tényleg Mini lett a vége, bár azért szeretem mással is magyarázni a dolgot.

    És akkor az autó kérdéshez:

    Abban az árkategóriában, ahol te keresgélsz, azért már bőven lesznek kompromisszumok, bár ezzel nyilván te is tisztában vagy. A legjobb példa erre talán pont a navi, ahogy frankó módon (sic) elhangzott korábban - a gyári megoldások még a prémium kategóriában is hajlamosak ezer sebből vérezni az 5+ éves modellek esetében, gyakorlatilag bármelyik ma 20-30k-ért kapható olcsóbb Tom-Tom, vagy Garmin rommá veri őket alkalmasint, hogy a mobilos iGO-ról ne is beszéljünk. Szóval nekem ez annyira nem lenne egy használt autónál követelmény (az újaknál egyrészt a tolatókamera és a modern érintőkijelző, valamint főleg a gyártóknak egyénileg épített iGO-s készülék miatt már telejsen más a leányzó fekvése).

    Annak tekintetében, hogy érzelmileg mennyire kötődsz az autidhoz, őszintén szólva kicsit meglep, hogy tömegmodelleket keresel, és nem valami ritkább, egzotikusabb példányokat (bár az allroad valahogy ötvözi azért a kettőt).

    Az előző ponthoz kapcsolódik, hogy nem tudom, hogy ketten hazsnálnátok-e az autóüt, vagy van-e valaki, akit beköthettek a hátsó ülésre, esetleg több kis trónkövetelő is rugdossa-e az első ülések támláját, mert ebben az esetben megint változik az igényszint és a szempontrendszer, az Insigniát pl rögtön húzhatod is ki a listádról, mert amíg az első ülések passzentosságát még rá lehet fogni arra, hogy körülölel az autó, és ez így kényelmes és biztonságos, addig a hátsó tér úgy általában, és a csomagtartó mérete még annyira sem teszi alkalmassá a családi használatra, mint egy azonos korú Astrát.

    Amit én még mindenképpen megnéznék, bár nem értek hozzá, és eddig még sosem érdekelt, azok a különböző középkategóriás suvok, mint a Kia Sorento, Hyundai Santa Fe, vagy a Mazda CX-5 / CX-7 - tudom, egyik koreai, másik japán, de kipróbálni nem kerül semmibe. Ugyanez EU-vonalon max egy Kuga (bár szerintem az kisebb kicsit), meg egy Touareg/Tiguan, ami viszont már jó drága lesz, hogy a Q-s Audikról, ML mercikről, meg X-es bömösökről ne is beszéljek. Persze azt is megértem, ha idegenkedsz a suvtól, de ismét: kipróbálni nem kerül semmibe, és inkább azt mondhasd el, hogy 'igen, azt is megnéztük, nem jött be', mint azt, hogy 'ej, de hülye vagyok, hogy azt nem néztem meg korábban'.

    Amúgy meg a 6-os audi mellett egy 5-ös BMW is tisztességes családi autó tud lenni, ha találsz egy nem hülyegyerekautónak használt példányt, én személy szerint több szempontból sem venném, ezek között vannak odjektívek és szubjektívek is, de megértem, ha valaki ebbe az irányba indul el.

    Ui.: Ha valahol a poszt során a korábbiakhoz hasonlóan szarkasztikus voltam, ezért elnézésedet kérem előre is, mert nekem már fel sem tűnik, te viszont jól láthatóan nehezen viseled a modorom. :P

    I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.

Új hozzászólás Aktív témák