Új hozzászólás Aktív témák

  • khes

    tag

    válasz juve600 #68266 üzenetére

    Helló. Lenne pár kérdésem hozzád kedves juve600. A kérdés pedig nem más, mint hogy miért csak Intel cuccokat javasolsz és miért a drágábbakat? Köztudott, hogy az AMD jobb ár-érték aránnyal rendelkezik az alsóbb szegmensekben, mint a Pentiumok vagy az I3-ak.

    Igaz, nekem is i5-öm van, de nem értem miért kell elbizonytalanítani a kérdezőket? Alig észrevehető plusz származik egy 5-10k-val drágább prociból i5-ök között. Régebben ismerősöm összeállított egy i5 2320-al és egy gtx 680-al egy gépet és a mostani játékoknál is jórészt 100%-os a VGA kihasználtság, nem lesz CPU limites egyből egy játék attól, hogy 200 Mhz-el lassabb, de teljesen megegyező struktúrával elkészített procit rak a gépbe. A másik pedig az, ha nem akar egy jó ideig valaki a géphez nyúlni, akkor miért akarod azt, hogy Haswell legyen a gépükben? SB vagy IB procik 3-5%-al gyengébbek, de közel 10k-val olcsóbbak. Azt viszont pozitívumnak találtam, hogy játékokhoz ajánlasz VGA-t és nem csak egy adott márkát.

    És kedves konfig kérdezők, akik nem biztosak a dolgukban: Ne féljetek a CPU limittől, vagy VGA kihasználatlanságtól, mert ÍGY-IS, ÚGY-IS lesz "bottleneck" effektus a gépetekben, köszönhetően a DX-nek. Ha nagyon féltek tőle, akkor venni kell egy 500k-s Xenont és akkor biztosan ki lesz hajtva a GPU egy ideig. És kisebb játékra teljesen megfelel egy Athlon II X4 750k, a felett FX-6300, még afelett akiknek SZÜKSÉGES a max/ultra beállítás, az nyugodtan vegyen i5/i7 procit. (Bizonyítékként)

    Ui.: Akkor ajánlott erősebb proci, ha több GPU-s rendszer akartok csinálni, de feltételezem, azok nem itt kérnek tanácsot.

Új hozzászólás Aktív témák