Új hozzászólás Aktív témák

  • Cathfaern

    nagyúr

    válasz MaciG #39081 üzenetére

    "Az élet az ilyen. Ha én személyautóval vagyok és egy kamion nem adja meg nem az elsőbbséget (hasonlóan ahogy ahogy a személyautós nem adja meg a gyalogosnak a zebrán), de én tudok lassítani, hogy elkerüljem az ütközést akkor nem fogok nekimenni direkt, hogy megmutassam, hogy itt igenis nekem van elsőbbségem."
    Azért lássuk be, hogy (legalábbis Mo-n) a zebrán elsőbbség megadása nem ugyanaz, mint amikor főúton mész autóval és a mellékúton lévő autó megadja neked az elsőbbséget. Igen, nem kéne hogy különbség legyen, de míg utóbbi esetben az esetek 99,999%-ban megkapod az elsőbbséget, előbbi esetben ez talán max 50%. Ha nem kevesebb. Innentől kezdve szerintem a legtöbb gyalogos nem úgy meg a zebrához, hogy gondolkodás nélkül átmegy rajta, mert úgyis elsőbbsége van, hanem megáll és körülnéz. Ugye ezt te a főúton nem teszed meg autóval. Szóval persze elvileg ugyanaz a kettő, gyakorlatban nem.

    "Miért is nem szabad előfordulni annak hogy csikorgó fékekkel álljon meg?"
    Az eredeti mondat arról szólt, hogy jobb volt hogy nem adta meg az elsőbbséget a zebrán, mint hogy csikorgó fékekkel kelljen megállnia. Erre írtam, hogy ez nem fordulhatna elő.

    htc07:
    5-6 sávos útokon általában nem egy zebra van, hanem szigettel elválasztva 2 járda. És akkor ugye máris más a helyzet.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák