Új hozzászólás Aktív témák

  • Kevo

    tag

    válasz Mr X #16011 üzenetére

    Nagyon sok motoros van, aki azt hiszi, hogy tudja kezelni a gépet, aztán az első váratlan eseménynél derül ki, hogy túlértékelte a képességeit. - sajnos ez így van. Én anno a jogsi megszerzése után kismilliószor mentem el gyakorolni, manőverezgetni elhagyott utakra, tesztelni a fékhatást, hogy veszélyhelyzetben megfelelően tudja reagálni.

    Egy szélsőséges példa - elég szélsőséges :U Aki motorozik, ált rendszeresen autózik is, de persze lehetnek kivételek :K

    Iszonyatos, milyen helyekről tudnak felbukkanni például városban a robogósok. - na ebben teljes mértékben egyetértünk, a frász tör ki néha, mikor a semmiből kirobban egy robogós.

    Az, hogy az autós nem veszi észre a motorost, nem elhanyagolható százalékban a motorosnak is köszönhető - a robogó más téma, én leginkább arra próbáltam rávilágítani, hogy ha kicsit jobban figyelnének az autósok akkor nem lenne annyi baleset. Tudod, ami egy autós részéről kis figyelmetlenség és egy karcolás, az a másik fél számára lehet hogy a vég...ebbe nem gondolnak bele az autósok :U Nem tudom kultiválni, mikor az autósok "brahiból" rám rántják a kormányt, kijönnek elém előzéskor, nem adják meg az elsőbbséget, leduálnak a városban, ha betartom (mert szigorúan betartom) az 50km/h-t, ha direkt besatúznak, mikor előzéskor kicsit közelebb húzodok a szélárnyék miatt és még sorolhatnám. Ezek sajnos nem kirívó esetek, nap, mint nap előfordulnak velem, csaknem minden motorozás alkalmával...de erről sajnos nem ír a média, ez nem hír. Alapvetően nincs közlekedési kultúra hazánkbban, kár szépíteni.

    u.i.: újfent hangsúlyoznám, hogy nem kötekedni jöttem a topicba, egész véletlenül néztem be és megakadt a szemem egy hsz-en. Remélem, hogy kultúrát beszélgetést hozhatunk ki a témából, érveket-ellenérveket felsorakozva, pro-kontra :R
    Remélem, hogy egyre több autóst látok majd, akinek ilyen matrica lesz felragasztva a hátsó szélvédőjére és aki mindezt komolyan is gondolja: [link]

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák