Új hozzászólás Aktív témák

  • #31733248

    törölt tag

    válasz mauimagic #87913 üzenetére

    "Fő ok a gyerek, mert nem szeretném, ha ebben az agymosott putyinista szarfészekben szocializálódna. Ennek a káros hatásait magánsulival sem lehet kivédeni."

    Kissé fáj, hogy a hazádat ilyen jelzőkkel illeted, tiszta SZDSZ-utánérzés, komolyan. :(

    Néhány dolognak azért tudatosulnia kellene, akár a "Hol éljek?" témában, akár a befektetéseket illetően.

    - Egyrészt Nyugaton is van éppen elég hülyeség, csak másféle, de éppen eléggé elborzasztó. Sok egyéb mellett ott a woke hányingert keltő terjedése, vagy pl. az a szovjet pártkongresszusokat idéző egyetértés a német mainstream médiában, amely bizonyos közéleti témákat övez. Az ostobaság burjánzása idővel természetesen a befektetésekre is kihat.

    - Másrészt Magyarországon több területen szinte adóparadicsomi állapotok vannak. Ott van például a katázás lehetősége, amely még a szűkített keretek között is röhejesen alacsony adóterheket jelent. Nekünk Budapest Belvárosában van egy rakás rövid távra, turistáknak kiadott lakásunk, az adófizetés ezen a téren (is) jelképes szintű és nagyon szépen lehet keresni.

    - Harmadrészt nyugaton (is) elkezdtek nyugdíjba vonulni a baby boomerek, a pótlásukra esély sincs, a lakosság vészesen idősödik és migrációs hátterűekre cserélődik. A német kormány programja például évi 400 ezer képzett munkavállaló bevándorlását irányozta elő, ehhez képest alig 30 ezer fő jött össze (már Kelet-Európából sincs kellő számú utánpótlás), miközben a német nagyipar energiaintenzív cégei éppen a sátorfájukat veszik. Finoman szólva nem éppen biztató előjelek. :(

    Egészében véve Magyarországon kifejezetten jól lehet vállalkozni. Az említett lakásoknál például nagyon szép felértékelődés történt az elmúlt években és Budapesten még most is feleannyiért lehet lakást venni, mint Prágában, de még Pozsony is másfélszer drágább. Nemrég nagyon jó adottságú 127 négyzetméteres nagypolgári lakást vettünk a Deák tértől 300 méterre a Bulinegyedben, röhejesen kevés pénzért, 671 ezer forintos négyzetméteráron. Annyiért ingyen volt.

    Alkalmazottként pedig kb. mindenhol szívás, legalábbis számomra az lenne. Brutális életminőségromlásként élném meg, ha valahova be kellene járnom gályázni nap mint nap. A fiatal munkavállalókat sújtó lakhatási válság pedig ugyanolyan ismerős jelenség tőlünk nyugatabbra is, mint nálunk.

Új hozzászólás Aktív témák