Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Stanlee

    őstag

    válasz Dare2Live #78531 üzenetére

    Roviden: a hajonak valamelyik terminalon kell egy slot-ot foglalnia, hogy kiszivattyuzzak belole a LNG-t. Pl. legkozelebbi szabad slot jovo heten csak 3 napon van az egyik belga terminalon. utana semmi, majd oktober elejen megint. Ha kijon a cucc a tankerbol, akkor altalaban a szivattyuzas megkezdese utan 3 napra van szetosztva a halozatba betoltes.

    Az arak amiket latsz, azok mind kovetkezo napi szallitasra igazak. A fenti korlatok miatt hiaba volt 2 hete 330 a gaz ara, fizikailag keptelenseg hogy a hajon levo gazt jo arert eladja a kereskedo, igy inkab csak valami kozeli havi szallitasra tudja eladni a cuccot, de egy november, decemberi, vagy januari szallitas ara most is jol lement. Igy var inkabb, mert ha decemberi szallitasra kap azsiabol egy jobb arat, akkor oda kuldi a hajot.

    A hosszutavu szerzodesekben levo gazon norvegia es Algeria sem keres jol, csak azon, amit a spot piacon el tud adni. Azt se szabad elfelejteni, hogy a foldgaz spanyolorszagban olcsobb, mint itt, mert ott tulkinalat van a piacon, itt meg kereslet, de cso meg nincs amin ide tudnak hozni a gazt.

    Na nem irkalok tobbet, mert ez amugy is unalmas tema a sok DKJ-s vasarlas kozott :))

    “Never run after a bus or a stock. Just be patient – the next one will come along for sure.” - André Kostolany

Új hozzászólás Aktív témák