Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Mibe tegyem a megtakarításaimat? Összefoglaló!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kobe
veterán
válasz Vision #52749 üzenetére
A feldolgozoipari agazatok kozul a legnagyobb mertekben a kozutijarmu-gyartas es a villamosberendezes-gyartas novekedese jarult hozza az ipar bovulesehez
Hat nem tudom.... Nyilvan nem KSH-s adatelemzo vagyok, de annak fenyeben hogy a hazai autogyartas legtobbje kulso piacra, foleg nemetre termel, es ott elegge dogrovason van az agazat, tobbezer fos leepitesekkel, kicsit bator kijelentesnek tunik (legalabbis annyira hogy erdemes lenne a mogottes szamokat jobban kibontani)
A mercedest meg so-so elkonyvelnem, mert luxusmarka, arra kulfoldon is kevesbe csappant meg a kereslet mindenhol, de mondjuk egy kint kozep/kozep-felso kategoriakat gyarto audira/ alsokategorias suzukira bovulo igeny lett volna nemetben vagy itthon, arra mar nem vennek mergetA szolgaltatasnal a stagnalast azzal magyarazzak hogy kibalansziroztak egymast, turizmus OK, tobb mint 50% visszaeses, de a szakmai / tudomanyos / muveszeti / szorakoztatas resze csak marginalisan esett volna be, azt mar nehezen eri at a tudatom.... (tegye fel az a szinhazba, konferenciara jaro a kezet aki ugyanannyi vagy max 10%al kevesebb ertekben de online bohockodasra is ugyanannyit kolt mintha eloben menne..... Mozit meg a tobbi full lezart intezmenyt ne is vegyuk bele)
Es elvileg ezek a huzotenyezok, vagyis ezen a 2-3n mulott a dolog....
(tavalyi utolso negyedeves foglalkoztatasi szamokkal is kicsit ellentmondasban van) -
-
Peetey91
senior tag
Sziasztok!
Ma számolgattam, kíváncsi lennék a Ti véleményetekre is, aki már kalkulált ezzel.
RC-ben EUR kereskedéshez számításaim szerint abban az esetben érné csak meg a Revoluton váltani, ha kisebb, 350.000 Ft alatti összegeket váltanék. Amint meghaladja ezt az összeget, vált a Revolut 1%-os díjra, tehát a RC devizaváltója a saját 0,3%-val (min 5 EUR) kisebb bukó.
350k felett minden esetben jobban megéri. 1666 Eur-nál éri el az 5 Eur határt.
Transferwise-zal szintén nem tudnék jelentősen jobban járni.
Jól számoltam, vagy valami díjat nem vettem esetleg figyelembe, nálatok hogy jött ki?[ Szerkesztve ]
-
PredatorZoli
Topikgazda
-
Peetey91
senior tag
válasz PredatorZoli #52757 üzenetére
Na akkor megyek vissza a táblázatomhoz, az előfizetéses modellel kiegészítem.@aujjobba
igazad van, Eur-nál tényleg annyi. -
Mercutio_
félisten
válasz nort_on #52752 üzenetére
Nagyobb összeggel is működik, közleményben mi szerepel?
Megspórolnám a smart csomag utalási sarcát kártyás vásárlássalooops, most ugrott be, hogy a visszaváltási díj miatt nem megoldás, "feltölteni" pedig csak úgy kártyával nem lehetCetelem (lekötetlen) számlán lévő pénz esetén jól rémlik, hogy csak saját nevemre szóló számlára lehet kiutalni?
Utolsó tipp: Revolutra forintban töltök fel kártyával, majd forintban utalom a célszemélynek. Milyen probléma lehet?
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
vzozo
senior tag
A GME sztoriból kimaradtam, számomra az év első két hónapja gyakorlatilag offline telt családi dolgok miatt - ellenben most itt van egy újabb "rakéta": RKT.
Pénteken beszálltam 21.8 USD-n, sajnos nem volt sok pénz a brókerszámlámon, szóval csak egy minimális pakkal.
Ez most napon belül így zárt:
41,60 USD +17,30 (71,19 %)
Tolja valaki még ezt a szerencsejátékot?
Eddig nem sült jól el, ha ráugrottam a hype vonatra, de néha kell izgalom és van játszós pénz is ilyenekre. A gyászos 2017-es ML papírok után ezen talán még nyerhetek is valamit.
-
nort_on
senior tag
válasz Mercutio_ #52766 üzenetére
Tavaly májusban volt, majd előszedem a banki kivonatot, azon gondolom ott van a közlemény. Egyébként nem volt nagy összeg, egy Bartók :) Igazából csak arra voltam kíváncsi, hogy milyen gyorsan jön át és hogy vonnak-e le bármilyen díjat. Illetve egyet átutaltam az asszonynak is, hogy ott vonnak-e le nem saját számla miatt. De az is megjött. Egyébként egyszerű a történet, kártyával veszel MÁP+ t, aztán megvárod hogy a 99,75% felkússzon 100%-ra, ez kb egy hónap, de a 3,5%-os éves kamattal napra pontosan ki lehet számolni (26 nap), de a webkincstárban/mobilkincstárban is látod, aztán eladod és kiutalod, ahova akarod.
2-3 hét múlva pont kamatfizetés lesz az egyik sorozaton, azt át akarom tolni RC-be (bankon keresztül), akkor kiderül, hogy nagyobb összegnél mi a pálya.
Igazából nem csak az ingyen utalás miatt jó a kincstár, hanem kp-ra is. Bár kevesen papíroznak, de van olyan, hogy jól jön. Pl 100 milliót mennyiért veszel ki bármilyen bankból? A kincstárból max 6000-ért. :)
[ Szerkesztve ]
-
nort_on
senior tag
válasz Lex Icon #52769 üzenetére
Szerintem lehet olyan. Ez természetesen túlzás volt a 6000-es maximális díj miatt írtam csak, de 10-20 milliós bankfióki kivétel szerintem nem ritka, pl ingatlanvásárlás, stb.
Most néztem egy kondíciós listát, de nem akarok bankot reklámozni, de pl fiókban közel 2% max 148 ezer a kp kivétel vs 0,3% max 6 ezer. Van egy pici különbség. Pl 5M bankból majdnem 100e, MÁK 6e.
[ Szerkesztve ]
-
A2lite
csendes tag
Nyilván ez off topic, mert hype részvényekbe megtakarítást: ne! A héten jópár posztot láttam elúszott vagyonokról mindenféle pennystock meg hasonló béna részvények miatt. RKT lehet ma tovább megy, KMPH lehet ma a nagyot menő, de tudja a fene. Én max 2-10 részvényt szoktam venni ilyenekből, csak az ízéért
-
erdey_a
addikt
Sziasztok,
önkéntes nyugdíjpénztárból felvettem a hozamot (860e forint).
Első gondolatom az volt, hogy egy részét (kb. 300 ezer forintot) vissza is tolom, így kimaxolva jövőre az adójóváírást. Azért csak 300ezret, mert van havi rendszeres befizetés, illetve még egészségpénztárra is fizetek.
Illetve újabb 300 ezret meg a feleségem önyp számlájára fizetnék be, ott is kihasználva így a teljes keretet.
A maradék 200 ezret pedig majd jövőre befizetem.Kérdéseim, amiben szeretnék segítséget kérni:
- Érdemes egyáltalán az egészségpénztári számlát megtartanom? Évekkel ezelőtt az egyik cég nyitotta, egy ideje magam fizetek be. Elfogy ami rajta van...
- Fizessem vissza a hozamot az adókedvezmény miatt, ahogy vázoltam, vagy forgassam át valami másba? MÁP+ ? Az Allianz önyp 7,3% 10 és 15 éves hozama annál jobbnak tűnik nem?Vérboci
-
mgoogyi
Topikgazda
válasz erdey_a #52774 üzenetére
Egészségpénztár:
Ha tudod úgy üzemeltetni, hogy kevés legyen az éves levonás a befizetésekből, akkor megéri.
Te látod, hogy mennyiszer jársz gyógyszertárba / mennyi EP számlát tudsz összeszedni.
Egyébként az EP már egyben van az önsegélyezővel, így ha gyereked születik vagy lakáshiteled van, szintén használható.
Hova tedd a kivett pénzt:
Ha nyugdíjcélra szánod ezt a pénzt és nem akarsz más hosszú távú megtakarítással foglalkozni, akkor ÖNYP. (Ha igen, lásd összefoglaló)
Ha rövid távú pénzügyi célod van, akkor MÁP+. -
erdey_a
addikt
válasz mgoogyi #52775 üzenetére
köszi, ez igazából akkor megerősít, hogy jó ez így.
van két kiskorú a családban, szóval gyógyszerre, meg mostanában önsegélyezőleg ruhára, iskolaszerre is "kivesszük" a pénzt. de a fogorvos se olcsóigen, ezt a pénzt nyugdíjcélra szánom, van ezen felül rendszeres befektetés a gyerekeknek, és likvid megtakarítás egyéb helyzetekre.
csak abban vagyok / voltam bizonytalan, hogy ezt a 800e forint hozamot akkor "forgatom-e" jól, ha a 300 ezer ft adókedvezmény érdekében visszafizetem, vagy érdemes valami új dolgot elkezdeni és azt tolni az önyp helyett.juteszembe: jön napokon belül hozzá még 1,3m lakástakarék pénz. azt alapból MÁP+ -ba akartam tenni. Anélkül, hogy nagyon tőzsdézni kellene, van valami jobb felhasználási mód?
[ Szerkesztve ]
Vérboci
-
-
vzozo
senior tag
válasz Fandango #52778 üzenetére
Az a mondás, hogy a special dividenddel akarják kifüstölni a shortosokat, és az ex-div date az március 9-e. Addig legalább tartanám.
Ex-div után esélyesen esik valamivel, de ahogy elnézem kb. az egy éves átlagáron vettem. Hacsak nem áll totál a földbe a papír, akkor még közel nullára kihozva is nyerem legalább az osztalékot.
-
A2lite
csendes tag
Na, KMPH meglódult, premarketen már +69%
-
Bestspiler7
tag
Én tegnap reggel, elladtam mindent és 27.75 beszáltam az RKT vonatba. Végül este zártam a pozikat, mert elég sok pénzről volt szó (+a napi RSI az egekbe volt).
Amit reggel eladtam, mindent vissza vettem és így +50% több részvényem van mindenből.
De amugy szerintem simán el fog menni 59-ig, de elég volt +50% nekem. -
vzozo
senior tag
válasz Bestspiler7 #52784 üzenetére
Szép, grat!
Van valami támasz 59-nél, vagy miért pont azt a számot írtad?
-
Bestspiler7
tag
Fib level
a 2.168 szint van 59-nél, szoval én egy limit eladást 57.9 re raknák. Visszont egy 35 visszateszt simán bent van pakliba.Amugy én az 1.618 szintnél adtam el, vagyis kicsit lejebb, mert mindig elöbb szoktam szintek elött.
Amugy ez nem tanács, szoval ez a te saját döntésed, én csak leirtam, hogy csinálnám.[ Szerkesztve ]
-
vzozo
senior tag
válasz Bestspiler7 #52786 üzenetére
Jah, hát aki TA-zik. mennyire lehet ráhúzni az elméletet a mostani hype vonatokra?
-
Lex Icon
senior tag
válasz Bestspiler7 #52788 üzenetére
Szerinted a Reddit-es, Robinhood-os "csorda" figyeli a technikai szinteket, meg chart-okat? Vagy tömegpszichózis keretében "izomból" dolgoznak?
[ Szerkesztve ]
-
Ixion77
addikt
válasz Lex Icon #52789 üzenetére
Szerintem figyelik. Főleg a hangadók. Olvastam egy cikket valahol ami épp azt írta, hogy a Reddites "csorda" korántsem analfabéta foteltöltelékekből áll. A hedge fund managerek épp azért aggódnak, mert a hangadók jól képzett, érdeklődő, aktívan tanuló és jól szervezett fiatal befektetők. A tömeg meg az erőt adja mögéjük. Ráadásul sok több évtizetes tapasztalattal rendelkező trader is "átállt hozzájuk".
Nem véletlen tudott akkorává válni ez az ügy amekkorává tette. Dollármilliárdok mozognak a piacon nem megszokott irányokba."Seems like humanity needs war and famine to correct itself."
-
Lex Icon
senior tag
válasz Ixion77 #52791 üzenetére
Cikkeket én is olvastam, amiben volt szó mindkét oldal motivációiról, érdekeiről (shortosok szívatása, jutalékok felhajtása, ...), kongresszusi meghallgatásról, de hogy a háttérben ténylegesen mi a hajtóerő, azt nem biztos, hogy eltalálták vagy elárulták.
[ Szerkesztve ]
-
vzozo
senior tag
válasz Ixion77 #52791 üzenetére
Nem véletlen tudott akkorává válni ez az ügy amekkorává tette. Dollármilliárdok mozognak a piacon nem megszokott irányokba.
Amíg ilyen majdnemhogy csak "penny" stock papírokat mozgatnak, mondhatnám, hogy vicces.
Igazából az a nagy kérdés, és egyben zavarbaejtő, hogy az igazán nagy papírokkal, pl. SP500 top x mit tudna kezdeni a horda. Mert akkor azért már szemmel látható (tobb száz millió) ember életének a befektetése, nyugdíja, stb. mehetne a levesbe.
-
concret_hp
addikt
válasz erdey_a #52777 üzenetére
önyp-ben benn tartani a pénzt amúgy bazi költséges, szerintem inkább folyasd át egészségpénztáron amit tudsz ha nem kell annyi, a maradék pénzt lekötheted 2 évre szumma 10% további adóvisszatérítésért, ami még mindig sokkal könnyebben mozgósítható, mint az önyp és kevésbé költséges.
vagy fullba vagy sehogy :D
-
őstag
"Arms wide open, I stand alone I'm no hero and I'm not made of stone Right or wrong, I can hardly tell I'm on the wrong side of heaven And the righteous side of hell I'm on the wrong side of heaven And the righteous side, the righteous side of hell"
-
Stanlee
őstag
válasz DamianB #52796 üzenetére
Budapesten egy jobb helyen levo ingatlannal mar a fele megvan. Nagyon sokaknak nem is kellett erte semmit letenni az asztalra, csak orokolniuk.
Van Münchenben ismeros, nemet felso 1%-ba tartozik ez alapjan, mert 2-en orokoltek egy tobb, mint 5 millios ingatlant. Ha a szuloknek nem lett volna az a haza, akkor hid alatt csovezne, mert magatol nem tudott oszehozni semmit.
Akitol bereljuk a lakast, nem akarom megbantani, de ose egy igazan nagy uzletember, itt 30 evvel ezelott meg nem volt semmi, szuloknek egy tanyaja, aztan a varos terjeszkedett, a tanya az epuleteivel milliomossa tette.
“Never run after a bus or a stock. Just be patient – the next one will come along for sure.” - André Kostolany
-
ivana
Ármester
válasz aAron_ #52799 üzenetére
Emlékszem volt pénzügyek órám MSc-n és éppen hallgattunk akkor többen is egy szakirányos IA-ról szóló tárgyat. Az előadó sem vette ezt a részt túl komolyan, de az végképp betett a dolognak amikor valaki felvetette, hogy ha ez tényleg működik akkor kb. egy egyszerű desktopon betanított AI egy adag historikus részvény görbéből egész jól kéne tudjon kereskedni El tudom képzelni, hogy ez működött mondjuk egy 17-19 századi tőzsdén ahol sokkal kevesebb ember, sokkal kevesebb papír és sokkal kevesebb változó adat volt, de manapság elég hülyeségnek hangzik.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest