Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Stanlee

    őstag

    válasz adalbert1 #27816 üzenetére

    Szerintem egy kb. 20-25 éves időtavon ezt a pénzt össze lehet hozni, de csak alkalmazotti fizetésből ez nem fog menni. Én a következő receptet ajánlanám mindenkinek:

    1. Tanulj meg legalább angolul jól beszélni.
    2. Végezz el egy normális egyetemet, főiskolát.
    3. Legyél szorgalmas, sose másoktól várd a megoldást, hanem aktívan magad keresd a problémákra a választ.

    4. Fiatalon menj ki külföldre dolgozni, élj legalább 5 évet külföldön. Ha ezt rögtön egyetem után teszed, akkor még nincsenek nagy igényeid, ha a munka sok utazást igényel, azt is tudod csinálni, félre tudsz tenni a jövődre.

    5. Külföldön egy normális jövedelemből félre lehet tenni évente min. 10-15 ezer eurót (min. 3 misi). Amíg én a világot bejáró corporate bitch voltam, elég volt egy szobát bérelnem, mert hétvégén csak annyira voltam ott, hogy kimossam a gúnyám. Akkoriban spóroltam a legtöbbet.

    6. Ha jól spórolsz, akkor egy 6-7 éves időszak alatt 2-3 kisebb, 18-20 milliós lakást tudsz venni hitelre, ahol a 10-15 éves hitel törlesztőt a havi bérleti díj kifutja. Így meg is van az első 60 millió.

    Én így csinálnám. Abban reménykedni, hogy nagyot öröklök, vagy hogy a család betol a seggem alá egy nagyobb vagyont, olyan nincs. Olyan viszont van, hogy keményen dolgozva, de sokszor ésszel élve az ember idősebb korára vagyont tud összehozni...

    “Never run after a bus or a stock. Just be patient – the next one will come along for sure.” - André Kostolany

Új hozzászólás Aktív témák