Új hozzászólás Aktív témák

  • Ano

    őstag

    válasz h1n1_900 #18326 üzenetére

    gondolom erről beszélünk:

    KÉP

    nos ... ugye te is tudod hogy a táp 450Wos ...ergo max ennyit tud leadni ... ha összeadjuk az összes W mennyiséget (ami a képen szerepel), akkor ennél sokkal több jön ki amit, soha nem fog leadni a tápod ... és a 420Wot soha nem fogod a tápodból kivenni a 12V-os ágból hiszen van mellette sok 5V meg 3,3V stb stb feszültség ahol komoly áramokat vesz fel így a 450W maxból "lopja" el a teljesítményt ... a tényleges fogyasztást úgy kapod meg, hogy az effektív %-al elosztod a konnektorból ténylegesen felvett teljesítményt ...
    ha tervezni kell tápot géphez akkor, ha később nem akarsz semmi plusz dolgot rádugni vagy tuningolni, akkor a kapott tényleges fogyasztáshoz adj még 20%ot hogy a tápod soha ne működjön 100%os terheléssel ... ha tuningolni akarod vagy erősebb/több dolgot akarsz még rákötni, akkor viszont jó ha a tényleges teljesítményhez hozzáadsz még 40-50%-ot hogy biztosan legyen benne elegendő tartalék (igaz ez már az extrém használatot súrolja)
    tehát, ha a mostani tényleges teljesítmény felvétele a gépednek pl 400W akkor minimum egy 480W-os táp lenne ajánlott, hogy hosszútávon biztonságosan tudjon működni!
    Ha esetleg cserélsz benne valamit, ami többet zabál, akkor érdemesebb újra megmérni a tényleges fogyasztást és ahhoz hozzá adni még 20%ot és megkaphatod, hogy milyen táp lenne ideális a gépedhez (de ugye az előbb leírtam, hogy pont emiatt érdemesebb picit drágábban nagyobb tápot venni, hogy ne kelljen újra meg újra tápot is cserélni pl egy erősebb VGA miatt)

    Synology RT6600AX felfedezés alatt

Új hozzászólás Aktív témák