Hirdetés
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- Call of Duty: Black Ops 6
- PlayStation 5
- Látványos előzetesen a Secret Level sorozat
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- Borderlands 3
- Battlefield 2042
- Bestbuy játékok
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Mortal Kombat 1: Khaos Reigns - Így harcol Ghostface
-
GAMEPOD.hu
Kérdezés előtt az alábbi kérdéseket válaszold meg:
1.: Mennyit szánnál rá?
● Pl: "30.000Ft alatt kellene megoldani."
2.: Milyen gépre kötnéd?
● Pl: "Lásd az adatlapomon."
● Pl: "i7 11700, Asus TUF RTX 3070 OC, MSI B560M Mortar, 1db M.2 SSD."
(esetleg a ház típusával kiegészítve, a megfelelő kábelhosszúságok miatt)
+1: Van extra igényed a táppal kapcsolatban?
● Pl: Moduláris csatlakozók, félpasszív működés, halk, stb…
● Pl: "Tuningolni tervezek." (írd le mit és mennyire tuningolnál)
Ajánlott Tápegységek 2023: [link] (a teljesség igénye nélkül)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Findzs
addikt
válasz hoffman_ #16268 üzenetére
itt 5év gari van az aurumokra, bár azt mondják nem éppen csendesek és te pedig csendes gépet szeretnél, akkor meg a be quiet tápok közül érdemes választani a tápajánló táblázatban van az ajánlott tipus nagyon halk minősítéssel
"Az embereket nem az igazság érdekli, hanem a saját igazuk."
-
Locutus
veterán
Hali!
Van egy Sapphire FirePSU 625W tápom. Ez ugye Enermax Modu82+ 625W egy az egyben.
A gond csak annyi vele, hogy terhelésen igen felhangosodik a ventije, mivel 550-ről felpörög 1550-re. Ez egyrészt a GTX570 fogyasztásának, másrészt annak tudható be, hogy mATX házamban a táp közvetlenül a VGA-ról szívja el az akár 70 fokos levegőt terhelésen.
Gondja nincs ebből, atom stabilan működik, csak a házban a többi cucchoz képest most a tápventi a leghangosabb...Szóval olyan tápot keresek, ami ugyanerre halkabban képes. Árban egyelőre nem szabnék korlátot, de méretben nem kéne 160mm-es mélység fölé menni.
Modul87+ból a 700W-os 160mm-es, és a venti 330-900 között forogna. Nem túl lassú ez, az én körülményeimet figyelembe véve? Mert a halksága imponáló, de...
AX750 szintén... bár kicsit jobban forog és kisebb ventije, de ezt is halknak írják. És 161 helyett csak 145 euro lenne.
Nemtom ezek terhelés, vagy hőfok alapján pörgetik fel a ventiket?
Komplett hangrendszerem eladó - https://hardverapro.hu/apro/mackie_studio_monitorok_mr5mk3_mr10s_mk3_sub_asus/hsz_1-50.html
-
Qru
MODERÁTOR
-
dodopek
addikt
Sziasztok!
Tudom, hogy alapvetően mire való ez a topic, de ahogy látom, ez talán pörgősebb, mint ahova eddig írtam.Szóval a gondom:Sziasztok!
FSP 350w pnc tápom van.A 12cm ventinek már igen randa,csapágyas hangja van.Kicserélni nem merem,úgyhogy megkenném valamivel, ideiglenes megoldásként.Szerintetek mit használjak? WD40,kontakt spray?
Előre is köszi! -
04ahgy
nagyúr
válasz yakuza.tora #16306 üzenetére
Mivel a CPU VTT is meg van emelve és a magfeszültség is alaposan, ezért kicsi a differencia, és nem bántja a CPU-t az 1,8V RAM feszültség.
HGyu
7855.94MHz CPU-Z valid \ Pulchra tibi facies, oculorum acies, capillorum series; o quam clara species! Rosa rubicundior, lilio candidior, omnibus formosior; semper in te glorior!
-
hypno skate
senior tag
válasz dodopek #16308 üzenetére
Szerintem egyiket se.
A kontakt spray inkább zsíroldó és vízkiszorító.
A WD40 ugyan multifunkciós, de azért csapágya válogatja, hogy lehet-e egyáltalán kenni, és ha igen mivel.Miért nem mered kicserélni a ventit? A tápot mindenképpen szét kell szedned. Két vezetéket ki/be forrasztani kisebb meló, mint szétbarmolni a ventillátort.
Ha a forrasztástól fázol, akkor kösd be úgy, mintha egy rendszerhűtő lenne.A vegetariánus ősi indián szó. jelentése: ''Béna vadász'' TELEFONSZÁMOM a profilomban
-
zolee86
tag
Sziasztok! Olvastam a topicban, hogy sokan fikázzák a codege, lc power meg stb tápokat.
Hát én sem vennék ilyeneket, de azért leírom a tapasztalataimat:
- 300 w mercury táp(típusra nem emlékszem) egy p4 configot hajtott 24/7, egy nap netezés közben lekapcsolt a gép. A ventillátor annyira poros volt, hogy beragadt . Kitisztítottam és befujtam WD40-el, a táp azóta is megy, a congfig nem sérült (talán túlmelegedés védelem vagy szerencse)
- 350 w codegen (tipus talán 300xx) szintén p4 config, táp sercegni kezdett, majd hatalmas füsttel meghalt, config sértetlen
- 350 w fsp pnf, 775 config(E2180 proci, 2 giga ram, nv 8600 gt), táp elfüstölt, proci és alaplap kuka, vinyó bad sectoros lett
- 400 w codegen (típus 300xa), 775 config ( E4400 proc, 2 giga ram, nv 8600gts), 3.3 v eleinte 3.16ra esett (bios és multiméter szerint is), aztán 2.8-2.9 v persze a gép fagy vagy nagyon lassú, ilyenkor gép kikapcs, áramtalanítás, párszor bekapcsoló gomb megnyomasa, 5 perc pihi és újra 3.2-3.25 v. A táp kb 3 hónapot napi 5-6 órát ment(életem legszarabb tápja)
- 400 w Delta DPS-BA, 775 config (E7500, 4 giga ram, nv 9600 gt), játék vagy csak sima vga stress hatására iszanyatosan ciripelt, de még a hangszórón és a fülesen is visszaadta ezt a hangot, egyébként teljesen stabilan ment, hozzáteszem 8600gts szintén ciripelt, sima 8600gt-vel nem, 4870 nem, 4870x2-vel sem vga stress alatt, 4870x2 vga+proci stress lekapcsolt a táp.
Az én esetemben egyedül az fsp tett kárt a configban, de ettől függetlenül most is van fsp tápom. -
cannibal
senior tag
Sziasztok! Alsó tápos házba egy CM Elit Power 500 jó megoldás lehet? Mi a véleményetek? A Giga Superb 460W 4pin csatija alig ér fel a proci mellé
-
dodopek
addikt
válasz hypno skate #16312 üzenetére
Igen, a forrasztással van bajom.Pék vagyok, nem igazán vagyok műszaki szakember. De talán egy csokival megoldom.
Tudtok esetleg olyan ventit ajánlani,ami a következő kritériumokat hozza, és nem kerül annyiba, mint egy új táp:méret:120x120x25
Fesz:12
RPM: 2200
CFM:88.0
dB:40
Köszi! -
-
Locutus
veterán
válasz dodopek #16318 üzenetére
Az a venti 1200RPM-en biztosan nem 94CFM. Nekem van 3 is
A hangjuk nagyon jó, 1200ig halkak, de nem is tolnak sok levegőt - csodák nincsenek.
Maximum a PWM-es változat, mert az elforog 1700 ig is.
Nem mintha tudnék jobbat ajánlaniKomplett hangrendszerem eladó - https://hardverapro.hu/apro/mackie_studio_monitorok_mr5mk3_mr10s_mk3_sub_asus/hsz_1-50.html
-
MMIX
addikt
válasz cannibal #16322 üzenetére
A WD40-es rész nem neked szolt, (csak bekapcsolódtam a beszélgetésbe), a molexes gányolás bátorítására reagáltam. Ha már fix 12V-ról forog a tápventi, akkoris a táp dobozán belül kell megoldani, és forrasztással. Csokit a süteménybe, és táp belsejében nem jó a szigetelőszalag (kiszárad és elenged).
[ Szerkesztve ]
-
moha21
veterán
Ja hát ha olajozni kell akkor műszerolaj. Csapágyas ventinek az is mindegy csak hetek kérdése. Meg aztán van aki úgy olajoz, hogy ömlik belőle és folyik szét mindenfele..
Csoki helyett én zsugorcsövet használok. Az sem enged.
Nem az az igazi férfi aki minden nőt meghódít, hanem aki ismeri a nagyfeszültségű földkábelek szigetelésének technikáját.
-
VaMik
tag
Sziasztok, milyen márkájú tápot vegyek egy kisebb teljesítményű régebbi core 2-es gép alá ha a használt piacon akarok szét nézni?
-
NagyDave
tag
válasz hypno skate #16295 üzenetére
Kösz szépen neked is!
Ha a szüleidnek nincs gyereke, nagy valószínűséggel neked sem lesz...
-
repvez
addikt
Na megvan a gépem, de van egy kis gondom, ugy néz ki hogy nem birja el a tápom a konfigot, tudna nekem valaki ajánlani egy jo minöségi tápot max. 15k ig ami az alábbi konfigot böven elviszi és még egy fejlesztést kibir VGA és proci terén is(buldozer vagy utodja)
A kritérium, hogy a thermatake V3-al alsótápos házban felérjen a legtetejére böven a tápkábel és minimum 4 SATA tápcsatlakozo legyen .Vagy soroljátok fel hogy melyek azok a márkák amivel nem lehet melléfogni és hozzák azt a teljesitményt ami rájuk van irva. Vagy hogy mekkora teljesitmény kell minimum egy ekkora géphezAz alábbi konfigot kell kiszolgálni:
AMD X4 965
A-data 8gb DDR3 1600mhz
Asrock 970 extrém 4
Saphire 4850 512mb VGA
SAmsung SH222BA/BEBE SATA DVD iró
seagate 320 gb SATA
WD 640 gb SATAJelenleg eg yHKC 5565 565W-os táp van de az nem inditja el a gépet mert már a biosnál megfagy.
-
hypno skate
senior tag
válasz dodopek #16327 üzenetére
Addig, amíg nem találsz egy forrasztós ürgepásztort, a kábelköteg mellett vezesd ki a venti kábelét és kösd be egy molexbe, vagy a háromtűs alaplapi ventillátorcsatlakozóba.
És ha addig is barkácsolsz, akkor a csapágyba egyetlen - max 2 - csepp műszerolaj, miután kipucoltad.
Különben meg aki egy kenyeret meg tud sütni, az egy tápot is.
[ Szerkesztve ]
A vegetariánus ősi indián szó. jelentése: ''Béna vadász'' TELEFONSZÁMOM a profilomban
-
VaMik
tag
Valakinek van személyes tapasztalata egy Seasonic SS-400HS 400W táppal kapcsolatvan?
-
laca500
aktív tag
Üdv.
Tudnátok erről a tápról véleményt mondani?
[link]
Megéri megvenni? Halk?Alaplap: MSI X470 GAMING PRO CARBON + VGA: EVGA RTX 3070 Ti 8GB GDDR6X FTW3 Ultra + CPU: Ryzen 7 5800X + RAM: G Skill Aegis F4-3000C16-8GISB 16GB kit + SSD: Samsung NVMe 970 EVO + Táp: Cooler Master V750 Gold V2 + CPU hűtő: Be Quiet DARK ROCK PRO C1 + Ház: Be Quiet Silent Base 802
-
repvez
addikt
válasz zolee86 #16335 üzenetére
Kicseréltem a konfigban a memoriákat corsair XMS ramokra és lehuztam minden felesleges meghajtot de ugyan azt csinálta visszarakva az én memoriámat és kicseréltem a VGA-t egy gyengébb passziv hutésüre azota meg megy az egész gép folyamatosan
ugyhogy vagy a táp vagy a VGA a hibás, de a VGA az átszerelés elött fél orával még ment semmi baja nem volt. -
dodopek
addikt
válasz hypno skate #16333 üzenetére
Igen,ez biztos! De a kenyérrel ellentétben a tápot nem szeretném megpirítani...
-
MuLLeL
csendes tag
Sziasztok!
Erről a tápról mi a véleményetek:
Be Quiet! 750W Dark Power Pro (P9)-(BN174)Ehhez a konfighoz kellene:
i7-2600k (húzva 4.8Ghz)
2x - Nvidia GTX590
ASUS MAXIMUS IV GENE-Z
Corsair Dominator-GT 4GB
Corsair Force-3 SSD 60GB
160GB HDD SATAII
2TB külső HDD
ANTEC Kühler H2O-920
22" SamsungElvinné a táp?
Előre is köszönöm!
[ Szerkesztve ]
-
vzsryl
nagyúr
válasz MuLLeL #16340 üzenetére
Szia!
Ha a VGA-kat nem írtad el, akkor kizárt, hogy komolyabb terhelés közben bekapcsolva maradjon. Legalább 1KW-os tápban kell gondolkodnod, de annak nagyon erős kell legyen a 12V-os ága. A gép maximális fogyasztása kb. 900W környékén lehet.
[ Szerkesztve ]
megprobaltam alairni, de a tollam nem fogja a monitort:/𝔹𝕒𝕔𝕜 𝕋𝕠 𝕃𝕚𝕗𝕖
-
Phoenixy
senior tag
Hello,
Jelenleg van egy gépem AMD HD 5770-es videokártyával, 2x2GB DDR2-800Mhz(Kingston) RAM-mal, AMD Athlon 5200+ processzor, ASUS M2N-X PLUS alaplap és van egy 400W-os Chieftec tápom, új alaplap/processzor és RAM-ot fogok venni, az lenne a kérdésem, hogy elég lesz-e a 400W-os táp továbbra is?
Új spec.:
processzor: AMD Phenom 2 X4 955
alaplap: ASUS M5A78L-M/USB3
RAM:2x2GB DDR3-1333Mhz(A-Data)
Videokártya marad.Motorola 4EVER
-
laca500
aktív tag
Üdv.
Tudnátok erről a tápról véleményt mondani?
[link]
Megéri megvenni? Halk?Alaplap: MSI X470 GAMING PRO CARBON + VGA: EVGA RTX 3070 Ti 8GB GDDR6X FTW3 Ultra + CPU: Ryzen 7 5800X + RAM: G Skill Aegis F4-3000C16-8GISB 16GB kit + SSD: Samsung NVMe 970 EVO + Táp: Cooler Master V750 Gold V2 + CPU hűtő: Be Quiet DARK ROCK PRO C1 + Ház: Be Quiet Silent Base 802
-
vzsryl
nagyúr
válasz MuLLeL #16344 üzenetére
Valószínűleg elvinné az AX850, de írtam, hogy 900W környékén is képes benyelni az említett konfig, tehát akár túl is terhelhetnéd, és ha nem is terhelnéd túl, akkor is csúcsra járatnád, ami hosszútávon nem tenne jót a tápnak.
A Sapphire már jobb választás lenne.[ Szerkesztve ]
megprobaltam alairni, de a tollam nem fogja a monitort:/𝔹𝕒𝕔𝕜 𝕋𝕠 𝕃𝕚𝕗𝕖
-
MMIX
addikt
válasz laca500 #16345 üzenetére
FSP gyártmány, be quiet! által módosított FSP EPN (továbbra is csoportos feszültség szabályozásos, nincs annyira módosítva,feljavítva, mint a Straight Power E8 sorozatban lévő EPN) , Protechnic MGA12012LS-A25 ventilátorral (csúszócsapágyas). Alsó tápos házakhoz rövid lehet a kábele. Most, hogy a konkurencia drágult, így most az ára abban a boltban nem is olyan vészes. A hangja nagyon csendes az árkategóriájában.
----------------
más:
Felhívnám a figyelmet annak a boltnak az árlistáján szereplő Hipro 600W HPP 600W (Sirtec/HighPower belső) 14.720Ft.[ Szerkesztve ]
-
MuLLeL
csendes tag
válasz vzsryl #16348 üzenetére
Köszönöm a segítséged!
A VGA-k még nincsenek meg (minden más igen) és csak azért kérdeztem ezekkel a kártyákkal, mert pár év múlva, ha beletennék 2 hasonlót, akkor bírná e a táp.
Úgy nézem a jelenlegi beruházásnál minden cent számít, ezért most egy kisebb tápot vennék, nem fér bele egy 70k-s táp. Jelenleg egy HD5870 van a gépben, ennek elég lenne egy AX750 vagy árban jobbat milyet tudnál ajánlani az említett konfighoz?
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
● A minél pontosabb válasz érdekében olvasd el a Téma összefoglalót!
● Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
● Garanciális kérdések: Tápegység garancia GYIK!
- Hír Újabb, 12VHPWR csatolóval szerelt ASUS tápegységek kopogtatnak az ajtón
- Hír Megvan az első leégett NVIDIA tápadapter
- Hír ATX 3.0 szabványú az ASUS Loki tápegysége
- Hír Eléggé kompakt lett az MSI ATX 3.0-s tápbestiája
- Hír Megújultak a Corsair HXi szériás tápegységei
- Hír Hivatalosan is bemutatta az ATX 3.0-t és az ATX12VO 2.0-t az Intel
- Hír Szinte minden kiderült a VGA-k új tápkonnektoráról
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest