2019. szeptember 18., szerda

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2018-11-26 18:03:50

GAMEPOD.hu

Kérdezés előtt az alábbi kérdéseket válaszold meg:
1.: Mennyit szánnál rá?
● Pl: "20.000Ft alatt kéne megoldani."
2.: Milyen gépre kötnéd(az adatlapodra is hivatkozhatsz)?
● Pl "Lásd az adatlapomon."
● Pl "i3 6100, MSI GTX 1050 Ti Gaming 4G, 1db SATA HDD, 1db M.2 SSD", esetleg a ház típusával kiegészítve, a megfelelő kábelhosszúságok miatt.

+1: Van extra igényed a táppal kapcsolatban?
● Például: Moduláris csatlakozók, félpasszív működés, halk, stb…
● "Tuningolni tervezek" (írd le mit és mennyire tuningolnál)
OFF topik: Tápellátások OFF (ide kérnénk mindent, ami nem vág a témába)
A garanciáról: Tápegység garancia GYIK (hol, mennyi, miért annyi, stb.)

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#151) hatter válasza maestro87 (#150) üzenetére


hatter
(tag)

Igen a fekete a 6pines, igen az lenne a prockóé :)

[ Szerkesztve ]

(#152) lacibacsi válasza Dyno (#137) üzenetére


lacibacsi
(őstag)

"Qru leírta mit eszik, sajnálom hogy a Hipro melett döntenél, az APN helyett....."

Szia! Nem akarok én a Hipro mellett dönteni, csak attól tartok, hogy mostani Codegen 300W-os tápom is azért feküdt ki, mert egy ágon túl sok cucc volt rajta és nem akarok újra ugyanabba a hibába esni. A tápokkal eddig semmi gondom-dolgom nem volt, ezért nem vagyok jártas a témában, úgyhogy ezért a nagy óvatosságom. Nyilván a mai tápok jobban bírják, mint az én 2003-as Codegen-em és az APN-ről a csatik számát leszámítva csak jót hallottam. Hétfőre ígérik, hogy mehetek érte, addig talán már nem gondolom meg, magam, csak szeretném a dolgot alaposan körbejárni...

Az öregséget onnantól kell számítani, amikor a punci már büdösebb a munkánál.

(#153) 14adam válasza hatter (#151) üzenetére


14adam
(addikt)

Nem,az nem a procié hanem a vga. Hányszor mondjam még el?

(#150) maestro87 igen a fekete és 6pin tehát 6kábel megy benne az a vga-é. Van ott két molex és 3 sata csati még csak nincs lefotózva.
Nem inkább 2 sárga és 2 fekete megy benne? mert az a procié. A 20pin-es mellet a 4pin az sárga,piros,narancs,fekete színü

(#149) hatter bőven elég az apn ha nem akarsz átalakítózni vagy több kábel kell akkor sagaII 400w. Azokat az értékeket konnektorból mérték tehát a hatásfokot kikell még vonni ami 15% de ez táp függő,hogy mennyi a hatásfok

(#152) lacibacsi codegen inkább csak egy szép fémdoboz amiből kijönnek a kábelek, másra nemjó csak nézegetni. Apn tuti jó lesz :K

[ Szerkesztve ]

T56 - www.pcvizhutes.hu

(#154) hatter válasza 14adam (#153) üzenetére


hatter
(tag)

"Van egy másik 4 pin is (3 fekete, 1 sárga), de az a a venti mellett van. Az lenne a CPU?" arra írtam hogy azé a procié 14adam...a fekete 6pin az VGA ja!

(#155) maestro87 válasza Dyno (#146) üzenetére


maestro87
(őstag)

Tudom, hogy az nem táp, nem is úgy értettem, csak rosszul értelmezted. Nem vagyok hülye, főleg, hogy elég közel áll a szakmámhoz az elektronika. Pontosabban ez a szakmám. :)
De akkor most melyik a 12V1? Az a 4 tűs különálló a venti mellett, vagy ami a 24 pinben benne van?

(#156) Dyno válasza hatter (#149) üzenetére


Dyno
(veterán)

Márkátlan tápok miatt?Első hsz.-t sem kell ám olvasni inkább osztod itt amit nem kéne....78W-t kjaált a tesztben a kártya.

Nézd emg az adatlapom egy ideig egy FSP-250HEN vitte a gépet emrt az Enermaxot kölcsön adtam egy Cimbinek.

(#152) lacibacsi:Codegenhez hasonlítod? :C Az veszélyes a gépedre egy FSP nem, az fSP a ráírt adatok kb 100-105%-t biztos hogy tudja is, van egy két jól siekrült példány ami 140%-t is kibír.
Codegened emg jó 40-50%-t tudja a ráírt értéknek és PONT

Elhiszem hogy nem volt eddig gondod a tápok miatt de ez még nem mentség arra hogy 20X-or emgkérdezd ugyan azt és ne olvasd el legalább az első hsz.-t ha már a keresőt nem tudod használni.

(#155) maestro87 : Nagyapámnak is ez a szakmája még is fogalma sincs már róla, ha kell kicserél kondit meg fet-t, de attól nem fogja ezt tudni mert van egy elektronikai végzettsége.

Rávan írva a táp oldalára hogy melyik ág melyiké, de amúgy ja amit a CPU-hoz dugsz be külön 4Pines csatit, az a CPU-é 12V1.

Mindenkinek aki parázik: Fentebb írtam hogy mivan egy PNF-el, amire haver egy GTX260-t kötött, és egy kábel korbácson van, mert ugye ott 4 molex van 2+2 külön korbácson, de ő egy korbácsra kötötte emrt figyelmetlen volt, azóta is úgy használja nem forró neki a kábel se semmi.
Azt is jó ha tudjátok hogy azért egy Codegen messze nem olyan nagy keresztmetszetű kábelekkel rendelkezik mint monjuk egy FSP, tehát már itt bukó hogy összehasolítsuk.

[ Szerkesztve ]

(#157) lacibacsi válasza 14adam (#153) üzenetére


lacibacsi
(őstag)

"codegen inkább csak egy szép fémdoboz amiből kijönnek a kábelek, másra nemjó csak nézegetni"

Ma már (hogy elmélyültem eme szakmai fórum bugyraiban) én is tudom, de hét éve csak annyi volt a cél, hogy vegyek házat, ami elbírt egy HDD-ODD-R9600pro kombót. Erre a célra nagyon megfelelt, csak aztán nőttek az igények (+HDD, R3850, erősebb proci, több memória...) és azzal már nem birkózott meg...

Az öregséget onnantól kell számítani, amikor a punci már büdösebb a munkánál.

(#158) lacibacsi válasza Dyno (#156) üzenetére


lacibacsi
(őstag)

Jó, majd meghúzom magam. Sajnos én nem születtem úgy, hogy mindent tudok és nem vagyok olyan okos sem, hogy megértsek mindent elsőre egy olyan témában, amihez nem értek, még akkor sem ha elolvastam (mert elolvastam többször) az első hozzászólást. Bocsánat kedves Dyno! Kérek engedélyt meghunyászkodni. Ja! És ha mégis lesz még kérdésem, akkor kérlek ugord át, ne fáraszd magad vele(m)...

Az öregséget onnantól kell számítani, amikor a punci már büdösebb a munkánál.

(#159) maestro87 válasza 14adam (#153) üzenetére


maestro87
(őstag)

Ja, tényleg 2 fekete 2 sárga, csak az egyik sárga fekete csíkos, ezért láttam feketének. :)

"codegen inkább csak egy szép fémdoboz amiből kijönnek a kábelek, másra nemjó csak nézegetni."
Mi?? Tudod milyen jó szabályozható labortápegységet lehet bele szerelni? Mellesleg még könyvtámasznak is jó! :DD

(#160) hatter válasza Dyno (#156) üzenetére


hatter
(tag)

Láttam de akkor mért ajánlják hozzá a 450W-at? Én csak örülnék neki ha gond nékül vinné...meg ez a vegyünk nagy tápot szindróma mi felénk nagyon nagy lárma és kicsit meghintett...mit osztok amit nemkéne?? elolvstam ez első oldalas hsz-eket

[ Szerkesztve ]

(#161) maestro87 válasza Dyno (#156) üzenetére


maestro87
(őstag)

Azért ne hasonlíts már engem a nagyapádhoz. :) Azért ő egy más korosztályba tartozik. De valószínű, hogy ő meg többet tud még most a csöves készülékekről, mint mi együttvéve. Egyébként megkérdezted már a nagyapádtól, hogy szerinte mi az a fémdoboz a sz.gép belsejében amibe bele megy a malac orrából a 230V? Még az is lehet, hogy kitalálja.

12V-ból táplálkozik a cpu is? Nem logikusabb lett volna ha a 3,3V-ból kajálna? Na mindegy, erre nem várok választ.

(#162) maestro87 válasza lacibacsi (#157) üzenetére


maestro87
(őstag)

Figyelj, elsőre szerintem mindenki codegennel kezdte (én is). Mert ugye kellett egy gép, amin megy az internet, és utána tudsz nézni a dolgoknak. A boltosok meg sajnos nem mondják, hogy ez nem jó, ne vedd meg. :((( Sőt nekem még hozzá értő ismerős mondta, hogy milyen gépet vegyek, de a tápról még ő sem tett említést.
Ha nem lenne sok vackom itthon, akkor még meg is venném a codegen tápot egy 500-ért. De sajnos már így sem férek. :)

(#163) hatter válasza maestro87 (#162) üzenetére


hatter
(tag)

"Egyébként megkérdezted már a nagyapádtól, hogy szerinte mi az a fémdoboz a sz.gép belsejében amibe bele megy a malac orrából a 230V? Még az is lehet, hogy kitalálja"
Ez egyértlemű hogy egy rutinos elektrós tudja mi a dörgés!

Hogy mért a 12V1-es ág a procié sztem olvass vissza és megtudod(de kilehet találni)! :)

(#164) Dyno válasza lacibacsi (#158) üzenetére


Dyno
(veterán)

Nem azt kértem hogy meghúzd magad, de nem hiába mondjuk azt amit, nem átverünk!It azzal van a gond hogy kérdezel, választ kapsz nem is egyet, de mégegyzser lefutjuk ugyan azt a kört, de egymás után többször is.Ha nem hiszel nekünk vegyél SAGA2-t, vagy jólesz a Hipro vagy Chieftec CTG400, ezek mind van elegendő csati.Sőt amivel baromi jól járnál az egy Chieftec GPS400A figyelj ara hogy csak A legyen a végén ne AA-101A, emrt az a régebbi gyengébb hangosabb gyengébb hatásfokú, tehát GPS400A.

(#160) hatter: A márkátlan tápok miatt amik a ráírt teljesítmény 50% jó ha etudják adni komolyabb fesz. ingadozás nélkül.

A nagytáp szindróma alaptalan, nézd emg a teszteket ahol az egész konfig normál használat meletti csúcs fogyasztási adatai vannak, konnektro felől, amit ugye szoroznunk kell 80%-ban átlagban(persze ez táp függő) a hatásfok miatt, tehát rájövünk hogy egy c2d vagy x2+ 4870/gtx260 bőven bíéri tápfelől 250W-al, de azt a táp tudja a 12V-os ágáról.

(#161) maestro87: 12V-ból igen, tudod 3,3V esetén nagyobb áramerőségre lenne szükség, főleg egy 150-200W-t kajáló CPU-nál, kicsit durva lenne hogy 75-80A is elkélne, 10-15A helyett, a 12V-os ággal szemben.

Ja tudja mi a gépben az a táp, neki is van számítógépe, korához képest jól kezeli.

[ Szerkesztve ]

(#165) maestro87 válasza Dyno (#164) üzenetére


maestro87
(őstag)

Azt értem én, hogy nagyobb áramerősség, de így is kell lennie a lapon egy stabilizátornak, ami a 12V-ből csinál 1...1,5V-ot. Csak így a lapnak kell elbírnia egy részén 70-80A-t és nem a kábelnek. Lehet így rosszabb a hatásfoka a gépnek is mivel 2 stabilizátoron is keresztül kell folyni az áramnak. Bár nekem már az is hihetetlen teljesítmény, hogy a proci fel tud venni ennyi ampert venni. Láttam én már 1mm-es vezetéket felizzani, és nem folyt rajta ennyi amper, az biztos.
Ha engem kérdéztek, én a "tápba pakoltam volna" az 1,4V-ot is, rá meg egy nagy indítókábelt. :DD

Jah, igen, hogy ne csak OFF legyen: mivan akkor azzal a 20+4pines csatival? Miért nincs az én alaplapomra rádugva az a kiegészítő 4 pin?

(#166) Razermazer


Razermazer
(őstag)

Esetleg így a nagy szakmai tanácskozás közepette az én kérdésemre esetleg kaphatnék választ mert akkor úgy lépek[link] Köszöntem

Sic Transit Gloria Mundi, "mindjárt lesz itt heresima és ne bassza ki"

(#167) 14adam válasza maestro87 (#165) üzenetére


14adam
(addikt)

feszstabilizálást az alaplapon található vrm-ek végzik : [link] De amúgy jah,durva

hát kösd rá aztán rálesz dugva :)) A proci csatit általába peg csatinak hívják a másikat meg csak 20+4-nek csak,hogy egy régi kérdésedre válaszoljak.

Razermazer szűrés az brutális azt írják,ez a legmegbízhatóbb teszt oldalak közé sorolható.Vezérlő ic is fasza,meg a nippon kondik is :K Fesz se ingadozik nagyon csak a 3,3v az ami kicsit jobban de az se vészes jóval a határértéken belül van. Nagyon baba táp :K

[ Szerkesztve ]

T56 - www.pcvizhutes.hu

(#168) hatter válasza Razermazer (#166) üzenetére


hatter
(tag)

Azta! Mit akarsz te ezzel hajtani erőművet? :D Amúgy faxa meg 5év garival jó, ára borsos! :D

(#169) Findzs válasza Dyno (#137) üzenetére


Findzs
(addikt)

köszi :R

"Az embereket nem az igazság érdekli, hanem a saját igazuk."

(#170) vzsryl válasza Razermazer (#166) üzenetére


vzsryl
(nagyúr)

Nagyon jó táp. Nagyon durván túl lehet terhelni, mert a védelme nem igazán akar közbe szólni. Ez járhat hátrányokkal is, mert nem kis teljesítménynél terhelődhet túl, viszont ahhoz szükség van egy brutális 3-4 kártyás, tuningolt rendszerre.
Ha tehetném, akkor most Én is SS tápot vennék, konkrétan a 400-as Fanless-t. Nincs szükség ventire úgy sem, mert nem terhelném le túlzottan, és a házam nagyon jól szellőzik. Ha valóban olyan konfigod van, mint ami az adatlapodon szerepel, akkor bőven elég lenne a 400-as Fanless, vagy ha a nagy számokra mész, akkor van 460-as és 560-as tesója.

megprobaltam alairni, de a tollam nem fogja a monitort:/𝔹𝕒𝕔𝕜 𝕋𝕠 𝕃𝕚𝕗𝕖

(#171) 14adam válasza vzsryl (#170) üzenetére


14adam
(addikt)

A mondata végén ez áll
" Konfig amihez kell egy 5970-es húzva és egy quad 9550 szintén húzva"
Azért ide már kevés lenne a 400w.

T56 - www.pcvizhutes.hu

(#172) vzsryl válasza 14adam (#171) üzenetére


vzsryl
(nagyúr)

Tényleg, figyelmetlen voltam. Akkor már szükség lehet a 750-esre, mert az 5970 húzva elég szépen tud fogyasztani, főleg feszemelést követően.

megprobaltam alairni, de a tollam nem fogja a monitort:/𝔹𝕒𝕔𝕜 𝕋𝕠 𝕃𝕚𝕗𝕖

(#173) Razermazer


Razermazer
(őstag)

Mindenkinek köszönöm a tanácsot, így már bátran gyűjthetem rá a pénzt :DDD mivel hozatni kell sajna külföldről. De ha valaki tud egy helyet ahol lehet is kapni az megdobhat egy pm-el, eddig csak egy helyen találtam 3-4-nap szállítási idővel. :R Igen elfelejtettem átírni az adatlapom de most meg is teszem.

[ Szerkesztve ]

Sic Transit Gloria Mundi, "mindjárt lesz itt heresima és ne bassza ki"

(#174) maestro87 válasza 14adam (#167) üzenetére


maestro87
(őstag)

Köszi a válaszokat mindenkitől!
Mindig tanul az ember valamit. :) De inkább nem dugom rá, csak majd ha már lesz egy új alaplap is, addig nem merek vele nagyon kísérletezni.
Egyébként a táp amit Razermazer belinkelt: 12V-on 62A! Szóval a nagy áramerősség nem lenne annyira problémás. Max. vagy 8 vezeték párhuzamosan. :D

(#175) hatter


hatter
(tag)

régebben valaki [linkelte] ezt az oldalt ha jól tudom a fogyasztásokkal kapcsolatban de én nem megyek el rajta, hogy kell ezt nézni? Ha ráviszem az egert egy karira a grafikonon mért lesz 100%on?

(#176) chrisnagy13 válasza hatter (#175) üzenetére


chrisnagy13
(aktív tag)

Azért, mert akkor ahhoz a karihoz fogja viszonyítani a többit %-osan amire rámutattál az egérrel. De fölösleges rámenni, lehet számszerűen is látni a fogyasztást. :)

(#177) Qru válasza Dyno (#137) üzenetére


Qru
(MODERÁTOR)

Nem, mert 85 fok körül volt csak, 102 foknál kapcsol le. Aktív hűtéssel 75 körül és gond nélkül pörgött a rendszer.

(#178) zsúrficsúr


zsúrficsúr
(tag)

Sziasztok!

Szerintetek megérné lecsérlnem az első gen. Saga-t egy Corsair CX400-ra? Halkabb lesz annyival, hogy vesződjek az FSP eladásával, meg ráfizessek pár ezrest?

Köszi

(#179) Lovi24


Lovi24
(senior tag)

Sziasztok!
Szerintetek melyik tápegységet lenne érdemes megvenni?
-Thermaltake Toughpower XT 575W
-FSP Everest 85+ 500W vagy 600w (amelyiket be lehet szerezni)
Gépem az adatlapomon...

Nem fogok szellemi harcot vívni azzal, akinek nincs meg a megfelelő fegyverzete!

(#180) Dealer20 válasza zsúrficsúr (#178) üzenetére


Dealer20
(tag)

Halkabbnak tuti halkabb lesz a mostani sagadban Yate Loon venti van 2200 Rpm-es ami nem egy halk ,Corsairben lévő Adda ventiket nagyon dicsérik,na meg jobb a cx400 hatásfoka is !!

[ Szerkesztve ]

(#181) zsúrficsúr válasza Dealer20 (#180) üzenetére


zsúrficsúr
(tag)

Ez eddig oké, de a kérdés az, hogy megéri-e váltani. Hogy jobb-e annyival?

Azért köszi a választ

(#182) Dealer20


Dealer20
(tag)

Hali!
A Chieftec gps-450aban levő [link] Yate Loon ventit lelehet e cserélni ilyen Scythera [link] ,vagyis halkabb lenne?
SY1225SL12H 1,600 rpm 33.00 dBA 88.11CFM DC12V 0.41 A

A mostani Yate Loon adatai:
D12SH-12 2200rpm cmf88.0 40dBA

(#183) Dealer20 válasza zsúrficsúr (#181) üzenetére


Dealer20
(tag)

Jónak jó a saga egytől tuti jobb ,szerintem simán megéri :)

(#184) fordfairlane válasza Razermazer (#173) üzenetére


fordfairlane
(veterán)

Én az X-400 fanless-t venném meg, ha lehetne kapni. Egyébként itt ([link]) is csupa jót írnak az X-750 kistestvéréről.

Esetleg ha megosztanád, hogy honnan rendeled, és mik a tapasztalataid a rendeléssel és a szállítással kapcsolatban, miután megérkezik hozzád, azt megköszönném. Jöhet privátban is, ha úgy jobb neked. Nekem mondjuk fenntartásaim vannak a külföldről rendeléssel kapcsolatban,főként a gariztatás miatt, de ahogy elnézem, rá fogok kényszerülni, nálunk nem nagyon forgalmaznak Seasonic tápokat. Pár OEM Seasonic-ot az Iponnál lehet látni, retailt szinte sehol.

x gon' give it to ya

(#185) Szasza888


Szasza888
(senior tag)

Sziasztok vidikaris topikból küldtek át ide, 4 magos phenom, gtx460 alá ajánljatok nekem a lehető legolcsóbb még vállalható tápot, most egy hkc 430as van, azt mondták avval célozzam meg valamelyik közeli kukát de gyorsan, mielőtt tönkrevágja a gépemet. (Ezelőtt 360as Zalmannom volt, az nekem minőséginek tűnt, elég lehet e abból a 460as ez alá? Csak sajna az nem egy olcsó mulatság, tehát valószínűleg kiesik)

Köszi!

[ Szerkesztve ]

"640 kByte memória mindenre elég kell, hogy legyen"

(#186) chrisnagy13 válasza Szasza888 (#185) üzenetére


chrisnagy13
(aktív tag)

FSP 400-60APN

(#187) zsúrficsúr válasza Szasza888 (#185) üzenetére


zsúrficsúr
(tag)

1 hsz. Egy 400W-os ezek közül elég lesz (hacsak nem húzol extrém módon a cuccaidon). Talán FSP-t fogsz legolcsóbbat találni ezek közülük, de azért nézz körbe.

(#188) Szasza888


Szasza888
(senior tag)

Találtam egész jó árba Enermax cyclops 405w-osat, 12ért az elég jó vétel nem? Az elég lesz nekem a 460as meg a 4magos phenom alá?

Valamint ilyen Raptoxx-okat is találtam egész jó árban, azokról van már valami tapasztalat vagy vélemény, illetve Xilenceket láttam, ennyi amik szóba jöhettek így hirtelen, sima fsp nem kell mert az ronda, és még a kábelei sicnsenek beburkolva(hálózva).

Válaszokat köszi.

"640 kByte memória mindenre elég kell, hogy legyen"

(#189) vzsryl válasza Szasza888 (#188) üzenetére


vzsryl
(nagyúr)

Ezeket mind felejtsd el. Az Enermax Cyclops-ban nem Enermax bél van.
Ha 12k-t rászánnál, akkor Chieftec CTG-450-80P vagy CTG-500-80PB vagy ha annyira számít, hogy dizájnos legyen, akkor Corsair CX400.

[ Szerkesztve ]

megprobaltam alairni, de a tollam nem fogja a monitort:/𝔹𝕒𝕔𝕜 𝕋𝕠 𝕃𝕚𝕗𝕖

(#190) fordfairlane válasza Szasza888 (#188) üzenetére


fordfairlane
(veterán)

A Cyclopsnak nem túl jó a sajtója, lehet, nem véletlenül:

[link]

x gon' give it to ya

(#191) Szasza888 válasza fordfairlane (#190) üzenetére


Szasza888
(senior tag)

Uhh, ezt nem is láttam még :F :F
Köszi hogy linkelted, akkor ez nagyon gáz, ez akkro felejtős, szerintem az a corsair lesz nayg valószínűséggel, csak ott meg kevésnek tűnik a 400w, és asszem az nem ledes, persze ez már csak csicsa. Igazából minőségi kék ledes 12 vagy 14centi ventis táp kellene 12 környékén, ami meghajta rendesen a gtx 460ast és a 4 magos phenomot kis tuningal.

Gondolom hogy feladtam a leckét, és nem is akarok ezen szenvedni nagyon, szóljatok nyugodtan ha túl sokat kérdezek :B

(lcpower, gigabyte felejtősek?)

[ Szerkesztve ]

"640 kByte memória mindenre elég kell, hogy legyen"

(#192) 14adam válasza Szasza888 (#191) üzenetére


14adam
(addikt)

gigának nemjöttek ki mostanába termékei,a régiek meg már felejtősek
lc nagyon rossz

12cm-s venti van a corsairba. A cx 400 bőven viszi a gtx 460-ad mert csak 150w-t eszik maxon az a kártya

T56 - www.pcvizhutes.hu

(#193) fordfairlane válasza Szasza888 (#191) üzenetére


fordfairlane
(veterán)

Nem vagyok annyira járatos az aktuális táptrendekben, de ha neked mindenképpen gyárilag kék ledes ventivel szerelt tápegység kell, az szerintem nagyon beszűkíti a kört.

x gon' give it to ya

(#194) chreepshow


chreepshow
(csendes tag)

Szerintetek egy 450W-os Deer táp elég ehhez a konfighoz?:AsusM4A785TD-V EVO, AMD Phenom ii x2 555BE, 2GB Kingston ddr3 1333mhz ram és egy HD4850 videókártya. Ebből a videókártyán kívűl minden megvan csak a kártya lenne az új. Ja meg a táp is megvan már. Az igazi kérdés akkor az, hogy ezek mellett elég lenne-e a videókártyához? :)) :DD

(#195) chrisnagy13 válasza chreepshow (#194) üzenetére


chrisnagy13
(aktív tag)

A 450W elég lenne, csak az a gond, hogy Deer van ráírva a tápra és pl. nem FSP. Veszélyes az a táp, védelem 0, minél előbb cseréld ki.

(#196) ilyennincs


ilyennincs
(tag)

Üdv.
A Be Quiet tápok mennyire csendesek? :)

(#197) vzsryl válasza ilyennincs (#196) üzenetére


vzsryl
(nagyúr)

Üdv!

Típus függő, de a jelenleg újonnan kaphatóak közül az összes nagyon csendes.

megprobaltam alairni, de a tollam nem fogja a monitort:/𝔹𝕒𝕔𝕜 𝕋𝕠 𝕃𝕚𝕗𝕖

(#198) Fejlesztő13


Fejlesztő13
(tag)

Sziasztok!
Kérdeztem már korábban, hogy mit ajánlotok egy Core i5 760-hoz és egy HD 5870-hez végül egy FSP500-60APN-ben egyeztünk meg. A kábelek hosszúsága és a csatlakozók miatt szükség lenne egy átalakítóra és egy kis hosszabbítóra. Kinéztem egy ezressel drágábban a
CHIEFTEC GPS-500A-t amihez nem kéne egy átalakító vagy hosszabbító sem plusz ahogy elnézem +12V1 ágon 20 Ampert +12V2 ágon 25 Ampert képes leadni ellenben az FSP 18-18 Ampert tud. Nekem megérné csatlakozók tekintetében de hatásfoka vajon hozza az FSP szintjét?

(#199) vzsryl válasza Fejlesztő13 (#198) üzenetére


vzsryl
(nagyúr)

Szia!

Igen, hozza az FSP szintjét. De nagyon figyelj oda, hogy valóban GPS-500A legyen, és ne GPS-500AB-A. Régi GPS-ek hatásfoka 75% körül van, hangosak és gyenge a 12V-os águk. Ez az új "A" széria viszont 80% fölötti hatásfokkal rendelkezik, halk és a 12V-os águk jóval erősebb.

megprobaltam alairni, de a tollam nem fogja a monitort:/𝔹𝕒𝕔𝕜 𝕋𝕠 𝕃𝕚𝕗𝕖

(#200) Fejlesztő13 válasza vzsryl (#199) üzenetére


Fejlesztő13
(tag)

Kösz a gyors, késői válasz! Akkor bátran választom a CHIEFTEC-et.

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.