Új hozzászólás Aktív témák

  • xTech

    tag

    Sziasztok!

    A coil whine-ról lenne egy kérdésem, remélhetőleg tudtok segíteni.

    A legelső videokártya, amelynél ezt észrevettem, az egy GTX 1050 Ti volt, azonban egyáltalán nem volt zavaró, ugyanis pl. játékok alatt ~200 fps-ig nem is volt hallható. A gyenge teljesítmény miatt megváltam tőle, és vettem helyette egy 1060-at. Mondanom sem kell, coil whine itt is jelen volt, megközelítőleg úgy ~100-110 fps környékén jött elő.

    A mai napon megvettem egy ismerősöm 1080-át, és nagyon meglepődtem... konkrétan játék közben már 50-60 fps-nél beindul a cicergés, sípolás... mondanom sem kell, szörnyen irritáló.

    A kérdésem a következő: tényleg én vagyok ilyen hihetetlenül szerencsétlen (ergo háromszor is sikerült vonyító kártyákat venni), vagy esetleg nem is a videokártyák, hanem valójában a táp a probléma okozója?
    Nem egy mai darabról van szó, egy közel 7 éves FSP Hexa 500W az alany.

    Laikusként én arra tudok gondolni, hogy a 1080 több áramot vesz fel, mint a másik két kártya, éppen ezért hamarabb jelentkezik a zaj is, de mint mondtam, ez csak egy laikus tipp.

    Mivel nem hever a szekrény alján egy másik táp, így ezt a teóriát csak úgy tudnám tesztelni, ha vennék egy új tápot. De mielőtt ezt megtenném, kíváncsi lennék a ti véleményetekre is, hogy egyáltalán van-e értelme annak, amit kigondoltam.

    Nagyon köszi a segítséget, és bocsi, ha picit hosszú lett. :)

Új hozzászólás Aktív témák