Új hozzászólás Aktív témák

  • pingwin92

    aktív tag

    Üdv!

    Van egy Chieftec CTG-450-80P típusú tápom.
    Ezen a proci tápcsatija 4 pines, az alaplapé viszont 8-as, s mivel a proci egy 3770K, amit majd fogok tuningolni - ha lesz időm eljátszani vele -, így ezt úgy oldottam meg, hogy egy MOLEX csatira rákötöttem egy ilyen 4 pines átalakítót, s így kap a proci megfelelő áramot.
    VGA tápcsatiból pedig csak 1 db 6 pines van rajta. Viszont annyi jó videokarit raknak fel apróra, aminek 8 pines kéne, hogy elgondolkodtam, nem lenne-e jó, ha a maradék kettő MOLEX-re is rákötnék egy átalakítót, és úgy mehetne a gépembe valami ilyen tápigényű VGA.
    (Egyébként még 1db SSD, 2 db HDD ill. 1 db ODD van/lesz még rákötve a tápra. 2-3 házventivel, de az az alaplapra van/lesz dugva.)

    A kérdéseim:
    1) Elbírna amúgy egy 6+8 pines VGA-t is? Azaz úgy, hogy minden csatalakozója be lenne kötve valahova. (Bár az ODD-t kb. nem is használom, az lehúzható.)
    2) Ha az, úgy sok lenne, és csak egy max. 8 pines VGA-t néznék, az úgy OK lenne? Csak, mert nem tudom, hogy a tápnak melyik ága, melyik csatlakozót jelenti az itteni alsó táblázatban.
    3) Vagy, ha ez így nem ideális, az megoldható, hogy bedugni a 6 pines csatlakozót a VGA-ba, azt' nézni még valami MOLEX -> 2+2 pines vagy 2*MOLEX -> 6+2 pines átalakítót, és abból azt a ketteset bedugni mellé?
    4) Vagy ugyanez, csak egy sima MOLEX -> 4 pinest úgy, hogy a felét bedugni, a másik fele meg lóg a levegőben - feltéve, hogy elfér a VGA "kasztnijától"?

    Előre is köszönöm szépen a válaszokat! :R

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák