Új hozzászólás Aktív témák

  • Hachiko95

    aktív tag

    válasz Graphics #115565 üzenetére

    Én a hang szempontjából vizsgáltam a seasonic tápokat, ebből a szempontból általánosan igaz, hogy minden sorozattal kapcsolatban az átlagosnál több panasz, probléma merül fel, akár forumokon, akár a youtube-on.
    Olyan hangjuk van, mintha egy pwm-es ventit feszültség alapon szabályoznának, azért van ez a "tickelés".
    Én sosem voltam megelégedve a golyós jamicon, adda ventikkel(sem a yate loon, gp csodákkal más tápokban), sokkal jobb tapasztalataim vannak más felépítésűvel pl.: régen sokat kolink swif2-re cseréltem, több chieftec tápban [link], azok még mindig hangtalanul teszik a dolgukat, ennek már 8-10 éve.
    A gépházamban is 4db. siklócsapágyas venti van már 5 éve, azok is teljesen némák 500-600rpm üzemeltetve.

    Szerintem inkább kezdetektől fogva legyen néma, mintsem, hogy majd 10 év távlatában gondolkodjak előre, hogy akkor milyen lesz és esetleg azt kelljen hallgatnom évekig.
    Az elmélet szerint hiába a golyós csapágyas ventinek kéne tartósabbnak lennie, nem az, ebben a topicban [link] mindenki azokat cserélgeti halkabbra.
    Szerintem ott még senki nem cserélt be quiet tápban ventit, hanem be quiet ventit rakott más tápba.

    Sokan írtak már ide a topicba pl. az fsp ventijeire is panaszkodva, hogy hiába a garancia, ha ezt kell hallgatnia évekig, illetve legutóbb FoLey-v forumtárs egy cooler masterre panaszkodott:[link]. Nekem is Fsp hexa-val, hyper-rel és FSP350-60APN az a tapasztalatom, hogy soknak kattog a ventije, valamelyiknek időszakosan, valamelyinek állandóan és egyébként nem halk tápok már alapjáraton sem + ott az aggresszív vezérlés.

    Pl. ott van a be quiet, általában fsp alapokra építkeznek, de saját ventivel és ventivezérléssel, mint egy komplett csomag szerintem jobb választás. A minőségi belső mellé minőségi ventillátor.
    Én hasonló áron a be quiet helyett sosem választanám az fsp-t, ez a személyes véleményem.

    -------------------------------

    Akinek új Seasonic focus plus tápja van, a hybrid módot kikapcsolva(tehát amikor mindig forog a venti :) ) tudna csinálni egy videót a hangjáról, hogy alapjáraton milyen hangja van? Hasonlót mint W333 forumtárs videója [link]?

Új hozzászólás Aktív témák