Új hozzászólás Aktív témák

  • Zsoca_D

    tag

    válasz Enter65 #113850 üzenetére

    Uhh... "Zöld" vagyok a témában. A moduláris rész azt jelenti, hogy azok a csatlakozóhelyek a tápon, amikbe bemennek a gyárilag adott kábelek? És esetleg az egyik ilyen helyre (VGA1,2) bedughatok egy olyan kábelt, amit csinál valaki, és van rajta 3-4 db 8pin-es vagy 6pin-es kimenet? Megosztanád a srác elérhetőségét (akár priviben is).
    Viszont visszatérve kicsit az előzőre Mert ha vehetnék is ilyen kábelt tőle, nekem ez holnapra kellene, így lehet, hogy nem megoldható.
    A sata kábeleken 3 csatlakozó van, a molex-en pedig van egy olyan is, amin 4. Elérhető valahol olyan adat, hogy ezek az ágak max mennyivel terhelhetőek? A táp hivatalos honlapján ilyet nem találok. Viszont ha egy sata legalább 15W-ra van kitalálva, akkor a 3-as sata elbírja simán a ráeső terhelést. A nagyobb kártya kap 2x8pin + riser táplálást. Mivel felső határként 170-180W fogyaszt, így ha a riser sokkal kisebb áramot is húz, egy darab 8pin max 80W lehet, amit 2 satára osztva 40W-tól sehogyan sem lehet több. Vagy itt az a gond, hogy folyamatos terhelés nem tetszik neki? És mi a helyzet ilyen szempontból a molex-el? Azon is van 3 csatlakozó. Az a folyamatos terhelést jobban bírja? Mekkora terhelésre van kitalálva? Régebben azt olvastam, hogy ha muszáj "mókolni" a tápolással, akkor inkább molex, mint sata. Ha a sata is elvileg megbirkózik 50W körüli terheléssel, akkor a molex lehet ettől "erősebb" is? Bírja a folyamatos terhelést, ha nem csúcsközelében terheljük? Tegyük fel bír 60-70W-ot (vagy akár többet is), akkor a folyamatos max 40W megárthat?

Új hozzászólás Aktív témák