Új hozzászólás Aktív témák

  • Vartanus

    őstag

    válasz DR|FTK|NG #103697 üzenetére

    Szia!

    Akkor ha jól értem még egy tuningol i7 i7-6950X-et is(a maga 140W-os TDP-jével) meg kell hogy hajtson egy 4PIN-es csatis táp, akár még tuningolva is( a Broadwell-E tesztben a tuninggal sikerült plusz 40W-ot ráhúzni, léghűtés estén.
    Akkor nyilván ezért kell a tuningos X99-es lapokra 8PIN,mert vízhűtéssel és nitrogénnel lehet menni bőven 190W fölé(egyébként honnan tudható ez az adat?).
    DE egy Z170-es lapon akkor elvileg fölösleges a 8PIM ahol elve 90W a gyári TDP és nem 140W. Azért 100W-nyi tuning csak CPU oldaláról tisztességes feszültségemeléssel lenne összehozható, ami szerintem már fektetné a Skylake-okat. Ahogy én tudom az Intel-ek amúgy is érzékenyebbek a magasabb feszültségekre.

    Osztott ág vs szimpla ág:
    Gondoltam, hogy a BQ sem idóta hogy tápjai nagy részét min kettő, de van ahol 4-es ágra osztja a 12V-ot, csak én azt láttam hogy a sok VGA-s rendszerekhez készült tápoknál mindnél egyben hagyták, ezért laikusként gondoltam biztos ez a jobb.
    Egyébként lehet azt tudni, hogy milyen elosztásban mennek? A BQ PP 400W esetén van 2db 6+2PIN PCIe csatlakozó plusz a 8PIN EPS a 24A és 20A-es ágakra.

    Bocsi, hogy ennyi hülyeséget kérdezek, de szeretném magam tisztába tenni a tápok terén(mert szerintem sok téves elképzelésem van) és elképzelhető hogy 2 éven belül a kis HTPC-ből egy nappalis konzolhelyettesítő netezős,játszós gép lesz 2 VGA-val(2xRX480 v GTX 1070) és ZEN-el v. Kabylake-al :R

    Még valami:

    Tényleg nagyon kockázatos SATA vagy PATA >> PCIe adaptereket használni?

    < AMD RYZEN™ POWERS. YOU DOMINATE. >

Új hozzászólás Aktív témák