Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Fontos: aki HAGYOMÁNYOS telefont szeretne, kérem, fáradjon át ide: [link]!
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót, légy szíves!
A témához nem kapcsolódó, off hozzászólásokat lehetőleg kerüld! Ha mégis írnál, ide:
Milyen okostelefont vegyek? OFF topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
tillatrilla
senior tag
Sziasztok! A fiamnak keresnék használt telefont,mert a mostani Redmi Note5 már az utolsókat rúgja,bár még működik.Sok leejtés,de a kijelzőjének még semmi baja,telepakolás mindennel...Messenger,Youtube,és játék,amire jelenleg használja.Brawl Stars,és hasonló játékok...3/32-es verzió.Méretben kb ekkora,vagy picivel lehet nagyobb is.Vodás sim van benne. Keret? Hát kb 25e max.Androidos legyen,természetesen. Lehet több típus is,majd szemezek belőlük.Köszönöm előre is!
Üdv: Attila
-
vacs
veterán
-
aktív tag
válasz tillatrilla #183701 üzenetére
Szia!
Picit érdemes volna emelni a kereten (ha van rá lehetőség).
-
ghiottone
nagyúr
Újonnan, vagy használtan?
Újonnan lehet emelni kellene a kereten, mert ennyiért nem fogsz tudni normális - értsd. nem fogja pár perc után földhöz vágni a fiad a telót - készüléket találni.
Előfizetéses konstrukcióban a Vodánál nem nézelődtetek?Eladó OnePlus 9: https://shorturl.at/xmRZc | "ÉÍ 'AANNÍÍGÓÓ 'ÁHOOT'É" (= La verdad esta lejos de aqui)
-
Sungoo
addikt
Én biztos nem tudnék 25-ig nyugodt szívvel telefont ajánlani. Az már környezet szennyezés kategória.
Ájvé: Te mit tudnál 25-ért ajánlani használtban?
[ Szerkesztve ]
-
Ájvé
veterán
válasz Sungoo #183706 üzenetére
Mi 9SE van aprón 30-ért, lehet még belefér neki.
Kérdés csak azért nem jó szerintem, mert elvárja a kérdező, hogy keressen valaki neki egy jó használt telefont ebben az árban. Ez helyett a kérdés úgy kellene hangozzon xy használt készülék meg ér yx ft-ot.[ Szerkesztve ]
-
Ájvé
veterán
válasz ghiottone #183710 üzenetére
Valószínűleg, de szerintem mivel írta hogy gyereknek lesz, meg dobálja stb. sajnálja rá a pénzt kidobni. Persze lehetne írni, tanuljon meg vigyázni rá stb. de ez meg nem a mi dolgunk.
sfdrakex
Van benne igazság, nehéz egyáltalán használhatót találni ennyiért.
Ezt van példának írtam, de valószínűleg sokkal jobbat nem lehet ennyiért kapni.[ Szerkesztve ]
-
Ájvé
veterán
Mint látod ennyiért igen nagy kihívás egyáltalán használható készüléket találni, még használtan is.
Tablet nem lenne jó inkább? Abból még lehet újonnan is kijönne egy olcsóbb használható kínai. -
juve600
nagyúr
Sziasztok !
Emag áruhitelre vett,független telefont meg szabad venni ? mi történik ha az eladó nem fizeti a hitelt ? tiltják a telót ?? -
Ájvé
veterán
válasz juve600 #183716 üzenetére
Mindegy hogy független-e, úgy tudom IMEI alapján tudják tiltani, de annyira nem értek hozzá, majd valaki megírja aki jobban ért hozzá.
Nagyon kevés készülék hálózat függő manapság, korábban azt hiszem itt a topikba volt róla szó, biztosan nem ettől függ.[ Szerkesztve ]
-
ghiottone
nagyúr
válasz juve600 #183716 üzenetére
Ha nem fizet akkor tök mindegy. Feljelenthetik és Imei alapján még le is vadászhat a rendőrség. Ha esetleg írtartok adásvételi szerződést azt meg kenheted a hajadra, mert azt el se adhatta volna, így semmis a szerződés és akkor mehetsz polgári perre, stb. - ez is megtörténhet....
Eladó OnePlus 9: https://shorturl.at/xmRZc | "ÉÍ 'AANNÍÍGÓÓ 'ÁHOOT'É" (= La verdad esta lejos de aqui)
-
tillatrilla
senior tag
Sziasztok! Hát nem gondoltam volna,hogy ilyen viharos lesz a folytatása a kérdésemnek Természetesen nem sajnálom a fiamra a pénzt,nem erről van szó. Hiába van normális könyv-szerű tokja a RN5-nek,nem használja,hanem a csupasz telefon esik ki a kezéből,és landol parkettán,járólapon,udvaron,aszfalton. Nem szeretnék annyi pofont kapni,ahányszor ez már leesett,de a kijelzője még mindig ép,és szinte karcmentes.De a napokban elkezdett random újraindulni,és lehet,hogy ez az esések következménye...A gyerkőc 10éves,szinte az összes osztálytársának van telója(ilyen világot élünk sajnos)és messengeren beszélgetnek csoportosan,közben nyomják a játékokat telón,pc-n.A keretet emelhetném,de közben sajnálom is,hogy 2esés,és dobhatom ki a 30ezres telót...Akkor inkább úgy kérdezném,hogy milyen típust érdemes néznem? A tablet tuti KO lenne az első esés után...
Üdv: Attila
-
RWD
tag
Sziasztok!
PC alkatrész témában nagyjából képben vagyok, hogy honnan szabad venni ezt azt, de mobil ügyben elvesztem. Rendelnénk egy A54-et, de passz hogy melyik üzlet kerülendő, ellenben az árszórás elég nagy:
[Árukereső link - A54]
Nyilván egy iPon, Aqua, Media Markt, Euronics nem fog simliskedni, de a többiek, akik jellemzően olcsóbbek?
Mik a tapasztalatok?
Köszi -
Ájvé
veterán
válasz tillatrilla #183719 üzenetére
Szia, nem azt mondtam hogy a fiadra sajnálid, nyilván nem erről van szó, hanem sajnálsz ennyi pénzt kiadni érte, mikor sejted hogy mi lesz a sorsa (mint az előző telefon, leesik stb.). Gyerek nyilván nem úgy becsül nem dolgokat illetve játszik stb előfordul ilyen, véletlenül se úgy vedd hogy ítélkezek vagy ilyesmi, csak én komment alapján ezt (akár téves) következtetést vontam le.
A másik hogy azt se ítélem el ha valakinek ennyire telik, szóval ne vedd sértésnek vagy támadásnak.
A fórum meg ilyen, néha beszólogatunk, levezetjük a feszkót, de utána minden megy tovább, mint előtte. Úgy látom értelmes felnőtt emberek vannak itt, nem ragadnak le egy-egy ilyen kis vélemény különbség miatt, helyén kell kezelni a dolgokat, én is kapok, kimérgelődöm magam kicsit, majd átgondolom és lehet még igazat is adok neki
Na igen ilyen szülői dolgokba nekem nincs szavam, mivel nem tartok ott, szóval elhiszem, mindent amit írtál, nagyon nehéz ez a mai kifelé mutató világ, de ne is menjünk bele, neked mint szülő meg végképp nehéz, mert két tűz közé kerülsz (vagy több is).
Mondjuk igaz tablet biztos nem bírná.
Vannak rugged telefonom (pl Blackview) mindent azok sem bírnak, de talán ha olcsóbban be lehetne szerezni, lehetne tenni egy próbát. -
floratm
senior tag
Igaza van a gyereknek. Majd veszel másikat ha ez is eltörik
-
Exelsior24
aktív tag
Szerintem érdemes elolvasnod a Mobilarénás 2023-as karácsonyi telefon ajánlót [A legolcsóbbak (50 ezer forintig)] , illetve megnézned a Bog videójának az elejét, ahol az olcsó alsó kategóriás (50.000 Ft alatti) telefonokról van szó: [Milyen telefont vegyek 2023-ban karácsonyra?]
Tudom te használtat írtál, hogy azt keresel, de az ezekben ajánlott készülékek közül, utána esetleg tudsz keresgélni jó állapotú használtakat hardveraprón, meg egyéb helyeken, simán ki lehet fogni alig használtakat.
Szerintem kiindulási pontnak a cikk és a videó sok jó, és hasznos tanácsot ad.Steam / PlayStation: Exelsior24 / Nintendo Switch Friend Code: SW-3907-8356-3882
-
juve600
nagyúr
válasz Exelsior24 #183725 üzenetére
+1
-
ecaddsell
aktív tag
Azt nem tudom megmondani mit vegyél (egy jó vastag, a sarkain erősített tokon kívül), de ami nálunk bevált az a Xiaomi Mi 9T, ez van aprón is 40k környékén. Ennél olcsóbb ami szintén van a családban (5+ éves) a Xiaomi Mi A1 (ezt most nem látok az aprón).
Olyan telót ne vegyél meg amiben nincs legalább 4GB RAM és 64GB tár, mert megint le fog esni, sőt lehet a gyerek meghazudtolja a gravitációt és a fal felé fog esni a teló... -
Helga0203
tag
Moto G31, 4/64!
+ üveg (tempered glass) és veszel rá "airbag" tokot, aminek a sarkai jó vastagok.[ Szerkesztve ]
-
pv5
csendes újonc
Sziasztok! Új telefont szeretnék venni kb. 200.000-240.000 HUF lenne a keret.
Androidos új telefont keresek.
Igazából a Pixel 7a-t néztem ki, de vodas vagyok és ahogy látom vannak/voltak problémák vodás hálozaton. Erröl valaki tud többet, esetleg megoldodott?Igazából elég sokat online bankolok / transferwiseozok, ezért fontos lenne a jó software támogatás, a kamera illetve még az üzemidö.
A 7a mellett a következö telefonokat néztem még:
Samsung A54 (sajnos elég gyenge a hardware)
Xiaomi 13T (elvileg azt ígérik, hogy ez a telefon komolyabb támogatást kap majd, ez nem tudom mennyire hihetö, meg kicsit nagy a telefon)
Samsung S23 FE (itt az exynos chip zavar picit)
Samsung S21 FE (régebbi készülék)Talán ha a Samsung S23-nak még lejjebb esne az ára....
-
veterán
Ezekből, mivel a jó szoftver támogatás fontos, az S23FE (6.4 colos) vagy ha belefér, az S23 (6.1 colos) az ami ajánlott szerintem. Ezek 4 év android és 5 év biztonsági frissítést kapnak. Az S23 biztos, az S23FE még nem jött ki, így nem tudom, de szerintem az is ennyi támogatást fog kapni.
-
Willoge28
újonc
Sziasztok,
Telefonváltáson gondolkozom.
Jelenleg egy Huawei P20-at használok 4-5 éve. Az akksi már nem az igazi, és folyton mindent újra kell nyitni, így már ideje lesz.
Iphone 13 és Samsung S23 között vacilálok leginkább, jelenleg T-nél egy 10 ezer forintos különbség lenne.
Egyik platformhoz sem húzok különösebben hidegen hagy a két ökoszisztéma harca.
Barátnőmnek egy Iphone 13 minije van, azt nyomkodva a méretét leszámítva nagyon szimpatikus. Samsungot megnézni még nem volt alkalmam.Van tapasztalat esetleg melyiket érné meg jobban és miért? Hosszú távra tervezek, mókolni meg hasonlókat nem szoktam.
Felhasználás : Böngészés / Gps / fotózás / social media amire a legtöbbet használom. Illetve utazások alkalmával mindent telefonnal szoktam intézni.
Előre is köszi a tippeket!
-
veterán
válasz Willoge28 #183733 üzenetére
Először is el kell döntened, maradsz e az androidnál vagy ios-t akarsz. A kettő ég és föld. Nyomkodni, meg napi szinten használni két különböző dolog.
Az S23 sokkal jobb telefon mindenben, a 13-as Iphone-nál. A 14 pro szintjén van, a 15 is alig gyorsabb. Kismillió tesztet néztem mostanában, ezért tudom miről beszélek, mivel éppen én is váltok S23 Ultrára. Sebességben az S23 a jobb. Fotózásban talán a 13-as Iphone. Az S23-ak közül az ultra kapott csak brutál kamerákat, a sima és a plus sem rosszak, de ebben az iphone-ok mindig nagyon erősek voltak és lesznek.
Szóval dönts el, melyik oprendszer, aztán én e kettő közül az S23-at venném, de ha a simáról beszélsz, ne felejtsd el, hogy az 6.1 colos, tehát kompakt telefon. Ezt csak a p20-al kapcsolatban mondom, az ha jól rémlik, nagyobb telefon.
Meg hát nekem nagyon nem jön be az ios, de ez már én vagyok. -
aktív tag
-
spileraaa
senior tag
Nem valami strapabíró telefon kellene akkor? Samsungnak és Motorola-nak is van úgy tudom jó árba és akkor 2-3 évig nem kell vegyél.
Erdély (Románia) Huawei Mate 20 Pro /Huawei Mate 10 Pro/ Xiaomi Redmi 3s Prime / Lenovo A660
-
csikosdapro
tag
Sziasztok!
Adott egy Xiaomi Redmi Note 12, ami LTE, azaz 4G? Vagy teljesen más, ebben hülye vagyok, sry...
Köszönöm -
Ájvé
veterán
válasz csikosdapro #183737 üzenetére
Igen ez 4G-s, vagyis 5G hálózatra nem tud csatlakozni. Ez ma még nem egy nagy hátrány, tekintve az 5G lefedettséget. 4G hálózat is elég gyors alapvetően.
Igen csak főleg Samsung nem olcsó, Motorolának meg nem is nagyon volt mostanában strapa telefonja, víz és por ellen igen, de ami fizikai behatás elem védett, nem igazán van.[ Szerkesztve ]
-
veterán
Sziasztok!
Nothing Phone 1-et szabad még venni? Sokkal olcsóbb mint a 2, a számunkra lényeges dolgokban nagy különbséget nem látok.
2 éves elmult a Xiaomi Redmi Note 10 Pro-ja a feleségemnek, néha megfagy, akadozik, lehet egy ujrainstall megoldaná de kb így 2 év után unja.
Iphone-t nem akar, xiaomit, oppot, egyéb meg a többi bloatware kínait meg én nem.
Marad a Samsung, de megakadt ezen a szemünk, kicsit különlegesebb. Mondjuk nyilván ez is made in kína gondolom.
Ha ennél drágábban kéne telefont venni, akkor részletre vennénk telekomtól, de ezt még egyben is kifizetném, mondjuk alzánál.Szerk: van még valami sony v 10 is náluk most ha jól értelmezem 161 -20% ért?
[ Szerkesztve ]
https://tinyurl.com/rasoapro
-
Joe123
senior tag
Sziasztok,
Tudtok olyan androidos telefont, ami:
- nem tepsi/péklapát (max. 150x72mm, nagyon foghúzósan esetleg max. 155x74mm)
- még legalább 3 év gyártói támogatás lesz rá
- jól bírja az akkuja
- jó a hangszórója
- SoC-ban legyen power, pattanjon a rendszer, de a GPU mindegy, nem játszom mobilon
- kamera tökmindegy, szelfikamera pláne tökmindegy
- kijelző nagyjából tökmindegy, csak legyen fényereje, hogy napsütésben se legyen használhatatlan, amúgy akár lehet vibrálós OLED is (úgy láttam most kb. szinte mindben úgyis az van), nem a telefonon élem az életem, nem baszkurálom naphosszat.Hosszabb távra venném, azért is kellene olyan aminek a SoC-jában van tartalék a következő évekre, később se fél perc legyen mire elindul egy app.
Keret újan mondjuk 200e (függetlenül gyártói garival), használtan max. 100e.
Adatok alapján tetszene a Zenfone 9, de nincs rá sok támogatás és árban is kilóg, Samsung S23 árban lóg ki elég vastagon sajnos (plusz a bloatwareért se rajongok, de azon még túl tudok lépni) a Pixelek jöhetnének még talán szóba a keresgélésem alapján, de úgy láttam azoknak meg a támogatása nem túl fényes itthon. Tudom, spec. igények, de rühellem ha annak ellenére hogy nem törpe tenyerem van, mégis két kézzel kell kezelnem a nyomorult telefont, mert akkora, hogy ki akar fordulni a kezemből. Köszi a tippeket.
-
ferni
őstag
Sziasztok, 66k (emag) a Moto G72 8GB RAM, van ennél jobb opció jelenleg ennyiért?
Ez kb tud mindent amire szükségem van.
Igazából már egy G32 (6GB RAM) is tudna mindent amire én használnám, de árban ennyi pluszt megér a G72.Egyéb ötlet még? Vagy ennyiért bestbuy a G72?
[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
-
titi12
tag
1–2 hét telefonnélküliség sok mindenre választ ad!
-
Exelsior24
aktív tag
válasz Willoge28 #183733 üzenetére
Szia!
Én a "testvérmobilról" , egy 5 éves Mate 10 Pro-ról váltottam a sima kis S23-ra, és nagyon szeretem, hihetetlenül testre-szabható ez a kis telefon, és nagyon jó a támogatása is a Samsung részéről.
Amikor keresgéltem mindenképpen a Mate 10 Pro-hoz hasonló mérető, vagy annál kisebb méretű készüléket kerestem, plusz olyan telefont ami remélhetőleg egy 4-5 évig újra kiszolgál majd. Ilyen kis méretben sajnos nem túl nagy a választék, és az árcédulák is eléggé borsosak, de sikerült kedvezménnyel és kuponokkal lejjebb faragnom az árát, és így már "kevésbé fájt" a megvétele.
Én mindenképpen android rendszeren szerettem volna maradni, így iPhone-okat nem is néztem, de ha gondolkodtam volna esetleg az iOS rendszerre váltáson akkor azért ott is lett volna 1-2 kis méretű nagyon jó kis készülék.
Szerintem első körben ezt kellene eldöntened, hogy maradsz az android rendszernél, vagy pedig váltasz iOS-re, és utána már könnyű kiválasztani egy adott kis készüléket.Steam / PlayStation: Exelsior24 / Nintendo Switch Friend Code: SW-3907-8356-3882
-
Serebro
csendes tag
Sziasztok!
Telefoncsere előtt állok, egy jó pár évig használt Huawei P30-at szeretnék cserélni. Több készülékkel is szemeztem, elsősorban az iPhone 15pro/pro max és a Xiaomi 13T pro készülékeken gondolkodtam. Mindkettő más árkategória, mint a P30 volt, illetve a rendszer is különböző a két említett telefonon. A Google támogatás hiánya miatt nem szeretnék a Huawei vonalon maradni, de ha már telefoncsere, elgondolkodtam az ios rendszeren is (amit nem tudok, mennyire lesz kompatibilis a windows alapú laptopokkal), illetve a nagyobb készülékkel. A P30 egy kézzel könnyen használható 6-os méret, de a 6,7-esen is elgondolkodtam (iPhone esetében van különbség a pro és a pro max között).
Ami nagyon fontos, hogy jó kamerája legyen, fotózásra és alkalmanként videózásra is használnám, utóbbi esetében a hangminőség nem hátrány. Ezeken kívül emailezés, üzenetküldés különböző alkalmazásokon keresztül, közösségi profilok kezelése, telefonálás, hangrögzítés, ritkábban játék, online vásárlás, hírolvasás applikációkon keresztül, "hagyományos irodai" használat: dokumentumok megnyitása, esetenként minimális szerkesztése. Úgy láttam, mindkettő eSim kompatibilis, de ha fizikailag van benne két simnek hely, az sem hátrány. Mindenképpen hosszabb távra venném.
Alapvetően a személyes használat mellett munkaeszköz is lenne, így fontos az erős akkumulátor és hogy strapabíró legyen. Gyakran fut egyszerre több program a telefonon: email, üzenetküldő alkalmazások folyamatosan, emellett a P30-on lehetőség volt arra is, hogy a fő alkalmazás mellett bizonyos appokat kis ablakban megnyissak.
Érdemes egyáltalán átváltani Androidról ios-re? Android után számomra az ios is egyszerűnek tűnt, némileg másabb a felület, de a funkciók hasonlóak.
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót, légy szíves!
A témához nem kapcsolódó, off hozzászólásokat lehetőleg kerüld! Ha mégis írnál, ide:
Milyen okostelefont vegyek? OFF topik
Aki HAGYOMÁNYOS (nem okos-) telefont szeretne, kérem, fáradjon át ide!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest