Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Fontos: aki HAGYOMÁNYOS telefont szeretne, kérem, fáradjon át ide: [link]!
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót, légy szíves!
A témához nem kapcsolódó, off hozzászólásokat lehetőleg kerüld! Ha mégis írnál, ide:
Milyen okostelefont vegyek? OFF topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
nemettom
csendes tag
Sziasztok!
10 éves lányomnak szeretnék venni egy telefont karácsonyra. A kérdés az, hogy a 75e alatti ajánlott készülékek listája mennyire aktuális?- Árkategória. 50e körül
- Használt vagy új? új
- Hol vennéd meg? majdnem mindegy (azért legyen rá garancia), de akár külföldi rendelés is szóbajöhet (pl. amazon)
- Hosszú vagy rövid távra tervezel, jelenlegi bestbuy-t keresem, de jó lenne ha pár évet kibírna.
- Mire használnád? minden, amire egy 10 éves lánynak kell
- Ragaszkodsz valamelyik nyílt operációs rendszerhez, vagy jó neked a zárt is? mindegy
- Mekkora készülék lenne megfelelő számodra? ha lehetminnél kisebb, de szinte mind egyforma.Előre is köszi a segítséget.
-
st6969
őstag
Sziasztok!
Szoktatok tokot venni Aliexpress-ről? 3 fős a család, mindenki telefonjára onnan szoktam rendelni., ha nincs gyári, vagy le akarják cserélni. Az OK, hogy 3-4$, de a hajam égnek áll, hogy hiába a "soft liquid silicon" meg "soft TPU" kifejezések, egy rakás hulladék mind, olyan csúszós. Inkább fizetnék 3x annyit érte. Bár vettem már Baseus vagy Nillkin-t jó drágán, pont ugyanolyan xar az is. Pl. a Xiaomihoz vagy Realme-hez adott gyári tokok sokkal de sokkal jobbak.
Semmi extra, egyszínű nem flip, nem vastag tokok, mint pl. ez.
Ismertek valami egyéb forrást, ahol rendes minőséget kapni? -
MODERÁTOR
-
emre
veterán
válasz nemettom #183101 üzenetére
A kérdés az, hogy a 75e alatti ajánlott készülékek listája mennyire aktuális?
Szerintem semennyire, a fiamnak egy Xiaomi note 12S-t vettem a gshopper oldalról.
Tesztaréna, kuponnal 56k A proci nem annyira acélos, de a többi szerintem rendben van.
A stabil diktatúra ugyanúgy társadalmi alku eredménye, mint a stabil demokrácia, csak az alku logikája más.
-
-szabi-
őstag
Hi
Az alábbiak közül nálam az első számú favorit Edge 40 Neo.
Motorola Edge 40 neo
Redmi Note 12 Pro
Poco X5 Pro 5G
Samsung Galaxy A54
A54 azért van a listán ha befutna valami ellenállhatatlan akció de amúgy drágább, mint amit adni akarok egy telóért.
Viszont érdekelne hozzáértőbb vélemény, Redmi és Poco, hogy viszonyul Neo-hoz?üdv
-
Shinnokina
tag
Sziasztok, eljött az idő, hogy lecseréljem a Xiaomi 11 lite NE 5G telómat, most már érezhetően lassul és gyorsan merül.
- Árkategória. 200e-ig
- Használt vagy új? új
- Hol vennéd meg? nem sufnituning boltban
- Hosszú vagy rövid távra tervezel, kb 2 évente váltok telót
- Mire használnád? átlag felhasználás, netezés, social media, youtube, spotify, fényképezés, néha nem túl erőforrásigényes játék (szókereső, FoE, ilyesmi)
- Ragaszkodsz valamelyik nyílt operációs rendszerhez, vagy jó neked a zárt is? Csak Android
- Mekkora készülék lenne megfelelő számodra? mérete mindegyTöbb minden között vacillálok:
* nothing phone 2 (black fridayben most alig valamivel van budgeton felül, de azt olvastam teszteken, hogy azért még nem kiforrott a rendszere)
* Xiaomi 12x - tavalyi flagship kistesó, viszonylag okés reviewkkal
* xiaomi 13 lite - kicsit mixed reviewkkal, de a 11 lite bejött, szóval..
Samsungot nem szerettem nagyon használni, annak ellenére, hogy kiváló volt a kamerája (s20), valahogy nem fekszik nekem a rendszer, tehát samsung-mentes vonalon nézelődnék
Köszönöm, ha tudtok segíteni dönteni.Xiaomi 11 Lite 5g NE - és zöld :)
-
sfdrakex
nagyúr
válasz Viktor0610 #183104 üzenetére
Az Aqua is érdekes, ott se minden gyártói garis.
Nobody is perfect, but I'm pretty fucking close!
-
MODERÁTOR
-
sfdrakex
nagyúr
válasz Viktor0610 #183115 üzenetére
Volt már ami volt náluk szürkeimportos áron is és hivatalos áron is, és volt hogy készleten csak a drágább volt. Persze régi, megbízható bolt, de a javítást fene tudja kivrl intézik, milyen alkatrészekből.
Nobody is perfect, but I'm pretty fucking close!
-
starius
tag
Hali!
Vettem rejoyrol egy iphone 14 pro maxot 381 ezerert, viszont most igy 1,5 honappal kesobb mar latom, hogy a 15 prok bontatlanul 410ert mennek apron, erdemes lenne szerintetek visszakuldenem a 14 pro maxot , es rafizetni 30ezret egy 15pro ra ? A kisebb merettel meg ki is tudok bekulni, de az akksi ido ami miatt nagyon gondolkozok -
Theory66
aktív tag
Sziasztok!
Beárazós topikban már jártam de még nem jött válasz, mennyit lehet kérni egy Realme 9 Pro+ 8/256GB-ért összes gyári tartozékával dobozában, 2024. jún 26. garanciális.
Végig tokban fóliával védve. -
nagyúr
válasz Shinnokina #183110 üzenetére
Ha nem gond, hogy ennyivel kisebb a 12X, akkor vedd azt, még mindig erősebb hardveresen. Amúgy viszont a 11 Lite utódjának a 13 Lite tökéletes lenne! Nekem amúgy 12X van másfél éve és nem nagyon tudnék jobbat elképzelni...de én direkt egykezes telót választok, amíg van ilyen.
[ Szerkesztve ]
mennyé' be az ólajtón és ne gyere ki
-
spileraaa
senior tag
Ezek közül melyiknek sík a képernyője?
Honor magic 5 pro
Xiaomi 13 és pro
Samsung s23 plusErdély (Románia) Huawei Mate 20 Pro /Huawei Mate 10 Pro/ Xiaomi Redmi 3s Prime / Lenovo A660
-
jeni
félisten
Motorola G54 Power 5G van valami tapasztalat arról?
Tudom Lenovo, tudom rákfenékje a kevés vagy rövid ideig tartó frissítések .
A paramétereit alapján szerintem Bestbuy vétel.
A Voda most 72-ert adja előfizuban. Egyöszegben 90ezer.
Nagyvonalakban spec.:
MTK 7020
Optikai stabi
50Mp
12/256Gb
Esím is van benne. 120Hz/ QWHD kijelzővel[ Szerkesztve ]
-
spileraaa
senior tag
válasz ubyegon2 #183125 üzenetére
Akkor Samsung s23 plus vagy xiaomi 13 lenne jobb választás?
Huawei Mate 20 pro utódjának?Az íveltel csak szívok most raktam fel az uv fóliát azt a szélén már jön is fel. Az előző is fel jött csak úgy használtam sokáig de már sok kosz alá gyűlt és csúnya volt nagyon pedig az is a drágább fóliák közé tartozott éspedig ez volt.
[ Szerkesztve ]
Erdély (Románia) Huawei Mate 20 Pro /Huawei Mate 10 Pro/ Xiaomi Redmi 3s Prime / Lenovo A660
-
nagyúr
válasz Shinnokina #183129 üzenetére
Ezért is írtam, mert van családban 11Lite és mindkettő volt már a kezemben! Amúgy tényleg jókat írnak a Xiaomi 13 Lite-ról, javasolták itt is már többeknek, szerintem 11 Lite után legjobb választás. Nézegettem nemrég üzletben is, tetszett.
(#183128) spileraaa
Ezt nem jótol kérdezed, nyilván preferencia kérdése. Nekem régóta Xiaomik vannak és ha rajtam múlik család hölgytagjainak is azt veszek. Mondjuk nekem pont bejön az ívelt képernyő is, a másfél éves 12X-en még a gyári fólia rajta van, előző MI 9SE-n semmi nem volt két évig, gyakorlatilag nem karcolódik, sosem töröm, üvegfóliás telefontól meg kiszaladnék a világból is.
[ Szerkesztve ]
mennyé' be az ólajtón és ne gyere ki
-
Hajni1024
újonc
Sziasztok,
Az alábbi készülékek közül melyik lenne jobb hosszútávon valamint aksi is aránylag "erős"
Honor 90, Oneplus nord 2t, Oneplus nord 3, esetleg Oneplus 10 t, xiaomit nem ismerem egyáltalán, leírás alapján a Poco F5 nem rossz.
Lányomnak szánom játék ,rajzolás, zene hallgatás,olykor fotózás.
Valamint ipad miatt még iphone 11 férne bele. De itt kérdés hogy aksi mennyit bírna. Jelenleg oneplus nord van. -
vacs
veterán
-
vacs
veterán
-
Ájvé
veterán
Sziasztok,
Lehet meg fog halni a telefonom (Xiaomi 12) ez helyett keresek telefont.
Ami lényeges használható képet lőjön (jó fényviszonyok mellett szóval semmi extra nem kell, csak mondjuk egy nyaraláskor tudjon olyan képet lőni amit mondjuk ki lehet nyomtatni később), de nem kell nagyon nagy dolgokra gondolni, maximum felhős időben tudjon használható képet csinálni.
Következő szempont stock droid lenne, besokalltam a Xiaomiból.
Üzemidő átlagos elég lenne, mindig tudom tölteni a telefont szinte, de persze minél jobb lehet.
Kijelző jó minőségű legyen, IPS se baj ha jó, de 100 fölött szerintem úgyis OLED az alap.
BBK kilőve mert lehet meg fog szűnni EU-ban (persze még pletyka, de németben már betiltották tudtommal), így minden ami hozzá tartozik ugrott nekem.
Jó lenne hivatalos hazai support.
Szóval nagyjából ennyi a lényeg, 150k körüli összeg max 200, de inkább olcsóbb.
Nem lenne baj, ha kisebb a készülék, mint a Xiaomi 12 is, de tudom hogy nincs sok lehetőség erre, szóval péklapát azért ne legyen (160 mm-nél nagyobb).
Motorolák kerültek így képbe, Motorola Edge 40 és Edge 40 Neo a legesélyesebb, de hátha van valakinek jobb ötlete. -
zolnagy
őstag
A telekomnál most szolgáltatói akcióban sokan vásárolnak telót, amit bontatlanul adnak tovább. Na most a kérdésem, hogy ha én vodásként ilyen 2 év garis telefont veszek, akkor ha baj van, visszavihetem-e a telekomhoz garanciális javításra, ha nincs ott előfizetésem. (ugye a telekomos teló független)
[ Szerkesztve ]
-
drr
őstag
válasz WhiteWalker #182924 üzenetére
Lennél kedves elárulni, milyen kuponnal?
Illetve nincs írva az oldalon a vammentes szállítás, nem sarszolnak meg, ha ezt választom? -
KadamQQ
tag
Sziasztok! Új telefont (Android operációs rendszer) szeretnénk vásárolni édesapámmal és próbálok neki segíteni.
- Árkategória: 150 ezer körül.
- Használt vagy új?
Mindenképpen új.
- Hol vennéd meg?
Függetlenül újonnan gyártói garanciával.
- Hosszú vagy rövid távra tervezel, a legjobbat keresed, vagy az éppen best-buy telefont?
Hosszú távra, legalább 3 évre.
- Mire használnád?
Normál felhasználás, fényképezgetés, internet.
- Mekkora készülék lenne megfelelő számodra?
Ha minél kisebb, annál jobb, de teljesen megfelelőek a 6.5" vagy 6.7"-es nagyság is.
Amit eddig kinéztünk: realme 11 Pro 5G 256GB 8GB RAM Dual MobiltelefonEgy másik kérdés még, hogy a Pro+ megérheti a felárat? Mert akkor még az is beleférhet a keretbe.
-
Orgi
addikt
válasz KadamQQ #183142 üzenetére
Biztos több tipp fog jönni még, én kedvelem a márka rendszerét (jobban mint a Xiaomiét és a Samsungét) és teljesen elégedett használója vagyok egy korábbi kiadásnak, ha a fotózás kiemelten fontos és a több tárhely is lényeg, érdekes lehet a Pro+, de amúgy árban nagy ugrás, lehet felesleges... frissítések is jönnek, szóval nem rossz választás. Kicsit leesik az ára, én is benevezek a Pro+-ra.
-
demike93
tag
Sziasztok!
Poco F5 (~150k) kategóriájában milyen alternatívák vannak?
A legfontosabb szempont a gyorsaság. A második az, hogy kb. normális képeket csináljon.köszi!
So Long, and Thanks for All the Fish
-
Ájvé
veterán
válasz cs.zs. #183146 üzenetére
Samsung oldalán ezt írják:
"A Galaxy A54 5G IP67 besorolású. Laboratóriumi tesztelési feltételek alapján legfeljebb 1 méteres édesvízbe való 30 perces vízbe merítés esetén. Nem ajánlott strandon vagy medencében használni. Az eszköz víz- és porállósága nem végleges, idővel csökkenhet."
Szóval nem igazán való strandolásra, persze lehet, csak aztán úgy jár mint én a Moto Defy-vel, belülről párásodott és beázott, de utána életre kelt még szegény (még húzta egy darabig, de megadta magát utána), de akkor se lehet így huzamosabb ideig használni és szerintem nem ajánlott, viszont esőben nyugodtan elő lehet venni, nyári záporban nem kell félni hogy beázik (persze ha nem áll a vízben hanem le tud róla folyni), vagy vízbe esik mondjuk de gyorsan ki tudod venni akkor nem fog károsodni a mobil, körülbelül ennyire jó ez a víz és por álló kialakítás. -
veterán
A miénk 2023 márciusi vásárlás. (A54, 8/128, fehér, Telekomtól, független)
A Youtube-on találsz A34-A54 underwater videókat, ezek után lettünk mi is bátrabbak.
Az átláthatatlan zivatarban videózás nálunk ugyanúgy megvolt, mint a csap alatt megmosás. Bírja. Sőt. Kéri.Magenta-1 ügyfélként havi bruttó 1400 Ft-ért kaptam meg rá a prémium (törés)biztosítást. A prémium szintben benne van az ellopás is, meg a beázás is, de eddig nem kellett. Fura hogy a Yettelnél már az alapszint is sokkal drágább, pedig abban kizárólag a törés van benne.
[ Szerkesztve ]
Csináld jól, nem kell magyarázkodnod senkinek. A méhecske sem áll le a léggyel vitázni, hogy miért jobb a méz mint a szar.
-
Ájvé
veterán
válasz cs.zs. #183148 üzenetére
Én is csináltam ándörvátör videókat, csak azután beázott, de jó ha így bírja, de én nem eröltetnem a dolgot. Neked van plusz biztosítás beázásra, de egyébként erre nem szoktak garit adni, még akkor se ha védett vízzel szemben, persze Samsung lehet vállalja, ezt nem tudom.
Csap alatt mosás az más téma, ugyan úgy mint esőben használat, ezt szerintem is bírnia kell. -
veterán
Nem is azt mondom, hogy folyamatosan meríteni kell, de ha ráfröccsen a víz, vagy véletlenül belecsobban a Balatonba, ez valószínűleg megússza, míg legtöbb telefon nem.
IP67. Ha ezt nem bírja, IP-bá' mondjon le![ Szerkesztve ]
Csináld jól, nem kell magyarázkodnod senkinek. A méhecske sem áll le a léggyel vitázni, hogy miért jobb a méz mint a szar.
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót, légy szíves!
A témához nem kapcsolódó, off hozzászólásokat lehetőleg kerüld! Ha mégis írnál, ide:
Milyen okostelefont vegyek? OFF topik
Aki HAGYOMÁNYOS (nem okos-) telefont szeretne, kérem, fáradjon át ide!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest