Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Fontos: aki HAGYOMÁNYOS telefont szeretne, kérem, fáradjon át ide: [link]!
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót, légy szíves!
A témához nem kapcsolódó, off hozzászólásokat lehetőleg kerüld! Ha mégis írnál, ide:
Milyen okostelefont vegyek? OFF topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
mulatosdj
aktív tag
Sziasztok!
Kinéztem több telefont is, ebben is kérném a segítségeteket, hogy melyik a 3 legjobb közülük, sorrendbe állítva, esetleg kis indokkal.
Redmi Note 12 Pro 5G
Samsung A33 5G
Samsung A53 5G
Motorola G72
Motorola G84 5G
Realme 9 Pro + 5G
Xiaomi 12 lite 5G
Xiaomi 11 lite 5G NEHosszú távra lenne. Mindennapos internet böngészés, utazások során fénykép készítés, hosszabb üzemidő(min 1 nap), szép kijelző.
Köszönöm a válaszokat, ha lesz több is -
mulatosdj
aktív tag
-
Volband
tag
válasz mulatosdj #182961 üzenetére
Az a baj ezekkel a határokkal, hogy mindig találni egy ényegesen jobbnak tűnő mobilt "csak" 20-25 000 forintért drágábban. Én sem tudtam még dönteni, de egy kezdeti Redmi Note 12S-től 70 000 forintért eljutottam már a Xiaomi 13T-hez is 160 000-ért...
Nekem az A54-ben a jack hiánya és borsos ár nem tetszik. Redmi Note 12 Pro (+ vagy nem +) nem érdekel? Csak hogy egy újabb mobillal bezavarjalak. Yettelnél a Prime+ tarifámmal pl. 110-ért el lehetne vinni a Pro+-t. Mondjuk az is nagyobb az A54-nél szóval neked valsz offos.
Igazából nekem a legfontosabb a kamera lenne, de hazai támogatás nélkül nem akarok Pixelt venni.
[ Szerkesztve ]
-
mulatosdj
aktív tag
válasz Volband #182962 üzenetére
Szia! Nálam a határok a méretbe értendő! Megnéztem több telót, aztán azok alapján néztem milyen telefonok jöhetnek szóba, aztán szűrtem ki belőle teszt alapján is és a felsoroltak maradtak bent a rostán. Persze van drágábban is telefon, de azokat nem is néztem. Egyébként ami formába a legjobban bejött, se nem kicsi, se nem nagy, kis formás az az S21 Fe, csak azért túl megy a kereten. Jó kézbe fogva a Moto G72 is nekem meg a Note 12 Pro 5G is.
Az említett Note 12 Pro 5G is bent maradt a listába. Írták többen is hogy nagyobb telefon, de sztem egész tűrhető a többi telefon mellett.[ Szerkesztve ]
-
gurabli
őstag
Sziasztok!
Lassan eljött az imádott S10 (USA változat) telefonom lecserélésére. Pár napja nézegetem a felhozatalt, hát, elég elkeserítő...
Az S10 szinte egy tökéletes telefon (nekem), két gondom volt vele (ami miatt igazából nem is tökéletes): a gyenge akku és a nyomorult lekerekített kijelző (ilyet soha többet).
Kizárólag Android és új.
Fő szempontok: 6-6,5" körüli méret előnyben, AMOLED, véletlenül sem ívelt kijelző.
Minél nagyobb és jobb akku, ami tényleg sokat kibír.
Fotózás van, de nem baj, ha semmi csúcs, legyen elfogadható.
Nulla játék, rengeteg böngészés, olvasás, email - szinte office use.
Előny, ha megbízható a szoftver (ebben gondolom a Samsung verhetetlen). Alapvetően nem gond, ha váltsnom kell Xiaomira.
NFC kell, IP védettség előny, 256GB tárhely szintén.
Árat nem írok, de legyen 250e körül a felső határ (ha van valami tényleg nagyon jó felette, akkor megnézem).
Amiket néztem: A54 5G, Xiaomi 13 5G (szerintem túl drága), Xiaomi 13T (ez talán mindenben jó lenne, de elég nagy). Zenfone nem kell. 21FE nem tűnik túl jónak. S22 nagyon gyengus az akku
Ötletek? Köszönöm"Akinek pénze van, az ne zavarja dolgozással a mások munkáját " R.J.
-
zolnagy
őstag
válasz mulatosdj #182961 üzenetére
Nekem nincs olyan tapasztalatom, mint itt a fórumban többeknek.
Mostanában nézegetem a telókat, mert a feleségemnek akarok egy utódot a redmi 4x helyett. A 4x-el sejthető, hogy ez is hosszú távra lesz, így nálam fontos a hosszabb frissítés, amiben meg a Samsungok jók.
Én a motorola G54-től indultam, aztán a samu a34, a54-nél kötöttem ki. De ugye akkor már kis emeléssel ott az s21fe is jobb videoval és kicsit jobb fényképezéssel. Akkuban viszont az a54 jobb. Szóval ez van. Ja és mindkettő elérhető részletfizetéssel is a vodánál, igaz magasabb áron (a54 ~170, s21fe 210)
Karácsonyig van időm gondolkodni. -
gezogezo
csendes tag
Érdeklődnék van e valakinek Motorola G41 telefonja, és ajánlja-e?
Nagyon olcsón árulják, oled kijelző, 128GB tároló, 4GB ram, optikai képstabilizátor.
Nekem fontos a képstabilizátor, és az optikait jobbnak gondolom, mint az elektronikusat, ami pixel eltolással működik. Sajnos nem tudok mindig stabil kézből fényképezni.
Ami elvárás még, internetezni, HERE WeGo , Torque, Viber, DroidCam programokat kezelje.
Játszani nem szoktam. Ha valaki tud segíteni, megköszönöm. -
gezogezo
csendes tag
válasz szs85 #182972 üzenetére
www.emag.hu/motorola-moto-g41-mobiltelefon-kartyafuggetlen-dual-sim-128gb-4gb-ram-4g-fekete-pas40005pl/pd/DG75DSMBM/?
Ezen az internetes áruházban 48390 Ft.-ért hirdetik.
Nem ismerem az EMAG megbízhatoságát, de szerintem jó ár ezért a készülékért.
Olcsóbban oledos ois 124GB és 4GB telefont nem találtam. -
szs85
tag
válasz gezogezo #182973 üzenetére
Ezt a készüléket 2021-ben mutatták be, a már akkor is közepes procival. A kameráról túl sok konkrétum nincs, de valószínű hogy ugyanaz ami a 2019-es Motorola One Vision-be debütált.
Ez már nálam a használt de még garanciás kategória, de írtad hogy neked fontos OIS.
[ Szerkesztve ]
-
TeebyKay
őstag
Sziasztok!
Huawei P20 telefonom gyártói támogatása végetért, így kaptam egy céges értesítést, hogy 60 napon belül letiltják az alkalmazásaimat. Szerencsés pillanatban jött ez így black friday környékén, hátha tudtok valami olcsó alternatívát ajánlani.
60-80e forint környékén szeretném megúszni. A leica kamerát abszolút nem használtam ki, szóval ez nem szempont. Szoktam rajta játszani, jó lenne ha pl az új warcraft rumble nem akadna annyira mint ahogy most teszi ezen a telefonon. Jó lenne a 128/8-at megcélozni, nem tudom az belefér-e ebbe az ársávba.
Köszi, ha tudtok tippeket adni.
-
st6969
őstag
Ti hogy szoktátok feltenni az üvegfóliát?
Addig ok, hogy törölgetés, meg címkével portalanítás. De az üveget csak meg kell fogni valahogy! És oda kell illeszteni...Egyrészt, puszta kézzel zsíros lehet, ha véletlenül hozzáérek a ragasztós részhez. A másik meg, hogy egyszer elengedem, aztán vagy jól mértem be, vagy nem. Vissza már nem tudom szedni. Van erre valami tuti módszer? -
ghiottone
nagyúr
válasz st6969 #182982 üzenetére
Pl. alkoholos felület fertőtlenítő ujjakra + jó, ha ha olyat találsz, amihez van felhelyező keret. + legjobb pormentes környezetben - pl. párás fürdőszoba és persze a rutin.
Eladó OnePlus 9: https://shorturl.at/xmRZc | "ÉÍ 'AANNÍÍGÓÓ 'ÁHOOT'É" (= La verdad esta lejos de aqui)
-
Viktoár
addikt
Sziasztok
Asszonykámnak van egy Redmi Note 9t-je amit szeretne lecserélni. 70-80k-t szán rá, van olyan alternatíva amire megéri a csere? Eléggé elszálltak az árak, nem tudom hogy ezért a pénzért kaphat-e hasonlót vagy jobbat mint a jelenlegi telefonja. Szivesen venném a tippeket, nekem nagyon idegen téma a telefonosdi.
Üdv:Viktor
-
Karcub
senior tag
Sziasztok! Szeretnék egy Samsung galaxy a3(2017) telefont leváltani egy mostani Samsungra és maximum 100.000ft-ig.
Mit tudnátok ajánlani? Mi a legjobb választás most? Mindenképp újonnan szeretnék.
amit nézegettem :
- Samsung galaxy a23 5G
- Samsung galaxy a14 5G -
maczera
aktív tag
válasz Viktoár #182985 üzenetére
Szerintem ennél nem kellene alább adni: Redmi Note 12 Pro 5g 6/128
-
st6969
őstag
-
szs85
tag
-
vacs
veterán
válasz st6969 #182982 üzenetére
Az üvegnek csak az oldalát fogod meg, így nem lesz zsíros!
Semmilyen keretet nem használok, ha picit elcsúszik vagy marad alatta levegő, akkor vissza felemelem az üveget és másodikra már tuti jó szokott lenni!
Családban, haveroknak, munkatársaknak mind én teszem fel, nem lehetetlen küldetés.(^)(>.<)(^)
-
MODERÁTOR
-
szs85
tag
Én mostanában nézek egy kolléganőmnek a használt Samsungok között, és az A23 5G kísért engem, mert a specifikációk alapján a snapi 695-öt én teljesen vállalható rendszernek tartom, és a használt árak is kedvezőek. De akárhány tesztet olvasok (magyarul nincs is nagyon) általában megemlítik, hogy dadog a rendszer, nagyon nincs jól optimalizálva. Plusz semmi élet nincs körülötte sem az xda-n, telegram-on, de még a 4pda-n sem, miközben ennél gyengébb képességű típusok körül is kialakul támogatás a fenti oldalakon. Így hát nálam is parkolópályára került a típus.
Bocs az off-ért, csak láttam, hogy fentebb valaki számításba vette ezt a modellt. -
IreN!CuS
őstag
Sziasztok,
Feleségem jó 3 éves mi 9 lite telefonját szeretném lecserélni egy kicsit jobbra, újabbra.
Túl nagy vagy speciális igények nincsenek. Az alapfunkciókon kívül a sok gyerek kép és videó miatt értelmezhető kamera és a háttértár nagysága a két fő szempont.
Nem nagyon foglalkozom a telefonos témakörrel így az itteni teszt elolvasása után belőttem a 13T-t amit értelmes áron eltudnék hozni a T-töl (amúgy nem egyértelmű mert belépve mutatott az app 156k és 217k-t is )
Jó - rossz , van jobb ebben a kategóriában?
Apple off , samsung szájhúzós azon kívül oneplus/honor ami még rémlik pár évvel korábbról.
Köszi előre is.Smoke weed Everyday :D / Aki beperelte magát és nyert / ".....A fiú barát akkor is barát marad ha berakja ...""Go for the eyes Boo, GO FOR THE EYES!! RrraaaAAGHGHH!!!"
-
MODERÁTOR
-
Volband
tag
Én is teljesen vakon voltam a mobilokkal kapcsolatban, de az elmúlt egy hétben egészségtelenül sok időt töltöttem azzal, hogy ezekről olvasgattam, meg mindenféle videót nézegettem.
A Note 12 pro 5g tényleg egy nagyon jó készülék ár/érték arányban, és pl. az xre.hu-n 91 500-ért megkapod kiszállítással együtt. Valsz. szürkeimportos a hely, de 4000+ vélemény után is 4,5 csillagos, szóval szerintem gondolkodj el rajta.
Mi még nem döntöttük el, hogy milyet vegyünk, de teljesen laikusként a note 7 és 8-ainkat egy sima note 12-re akartuk volna cserélni ~60-70 000-ért. De az optikai képstabilizátor, jobb szelfi kamera, 5G, fluid 120 hz (azt hiszem sima note 12-ben nem fluid, ami annyit jelent h vagy nem élsz a 120 hz-cel, vagy folyamatosan többet zabál az akksiból) bőven megérik a befektetést, ha ti is úgy vagytok vele, hogy 3-5 évente váltotok csak telót. A gyorstöltés, nagyobb kijelző, szebb kijelző, nagyobb max fényerő (napsütésben jön szóba), és 4K-s videó csak hab a tortán.
Szerintem a processzora is jobb, de azokhoz még mindig nem konyítok.
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót, légy szíves!
A témához nem kapcsolódó, off hozzászólásokat lehetőleg kerüld! Ha mégis írnál, ide:
Milyen okostelefont vegyek? OFF topik
Aki HAGYOMÁNYOS (nem okos-) telefont szeretne, kérem, fáradjon át ide!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest