Új hozzászólás Aktív témák

  • ALFA

    senior tag

    Úgy látom, értelem helyett csak a kötekedés a kenyere pár emberkének, részemről ezzel zárom le a témát:

    1. Csináltam pár tesztet és kozzétettem - egyikőtök se csinálta meg a többit, vagy hasonlót.

    2. Amint írtam, számomra az volt a meglepő, hogy mindegyik kipróbált program mást talált, lébyegében csak a néhány hiren-es fájlt jelezte mindegyik veszélyesnek.

    3. Az egyik program közel tucatnyi "ask toolbar" és hasonló dolgot talált registryben, a másik program a lementett levelek csatolmányaiban talált néhány virust. Ez utóbbiak 1-3 éves makrovirusok voltak, többnyire levélben küldött word és excel fájlok voltak.

    4. Nyugodtan mutogathattok akármilyen statisztikát meg kimutatást, de saját véleményem az, ha egy friss adatbázissal rendelkező víruskergető nem ismer fel évekkel korábbi kártevőket, akkor nem megbízható.

    5. Linux elterjedésébe ne menjünk, bele, ms és társai már a kezdetekkor elérték az "illetékeseknél", hogy csak a vásárolt verziókat vegyék be a statisztikába, de amúgy se ez a lényeg. Linuxra azért nem írnak vírust, mert linuxosoknak nem nagyon fognak eladni vírysírtó programokat, így a vírusirtókat gyártóknak nem éri meg foglalkozni vele.

    Akinek van rá energiája, vagy emlékszik még a régi időkre, amikor még létezett az Alaplap cimű újság, aminek cd mellékletén többek között linuxos levelezőlisták anyaga is szerepelt, az tudja, hogy nagyon szép vírustanya volt, mert a linuxos listára küldött levelekben szép számmal voltak makrovirusok. Állítólag azért is szűnt meg az újság, mert fel kellett adni a cd mellékletet emiatt, hiszen törvény van rá, hogy tilos vírust terjeszteni - persze, azt senki se gondolta, hogy linuxos levelezőlisták tartalmát windowsos gépen futtassa, de aki megtette, azonnal működő vírusok között találta magát.

    Amit ma megtehetsz - miért nem tetted meg tegnap?

Új hozzászólás Aktív témák