Új hozzászólás Aktív témák

  • Bohus

    aktív tag

    válasz csubuka #1150 üzenetére

    Igen, de nem egészen. Puffer üzemnél is a fűtési előremenőt próbálja célértéken tartani a szabályozás, ennek érdekében fogja változni a hőszivattyú teljesítményét, lényegében ez egy értéktartó szabályozás.
    Ez van kiegészítve a puffer hőmérsékletének figyelésével, annak adott határértékénél fog leállni, illetve indulni a hőszivattyú. Ezt akár lehetne kétállású (on-off) szabályozásnak tekinteni, ha a puffer hőmérsékletének a tartása lenne a cél. De nem ez a cél, hanem a hőszivattyú ki/bekapcsolása, vagyis ez egy határolás. A puffer hőmérséklete annyi, amennyi épp adódik, csak ne emelkedjen X érték fölé (kikapcs), és ne süllyedjen Y alá (bekapcs). Ez minden gond nélkül működik az előremenő szabályozása mellett.

    Ha nincs kiegészítő paneled, akkor a puffer üzemmódot nem választhatod ki. Ha becsapod a készüléket, és a puffer hőmérőt csatlakoztatod a helyiség termosztát helyére, akkor "vízhőmérséklet szabályozás" üzemben lenne két párhuzamos szabályozásod, erre értettem, hogy hülyeség. (~Mintha a tempomatnak megmondanák, hogy tartsa 30%-on a fojtószelepet, és menjen 100-al a gépkocsi. És ha 30%-os gáznál nem 100 km/h adódik, vagy épp fordítva, akkor mit csináljon? :W ).
    Ha a "helyiség termosztát" üzemet aktiválod, akkor már nem jelentkezik az előző probléma. Nekem viszont még így is vannak aggályaim (nem részletezem), és nem is szeretem az ilyen "unortodox" áthidaló megoldásokat. Kipróbálhatod, ha nem jön be, akkor marad a CZ-NS4P, Heishamon PCB emulációval, esetleg termosztát a pufferbe és rákötni az alaplap External Control kivezetésére, de ez utóbbi csak fix előremenő esetén jöhet szóba.

    A Föld legnagyobb problémája maga az ember.

Új hozzászólás Aktív témák