Új hozzászólás Aktív témák

  • Bohus

    aktív tag

    Panasonicnál a "vízhőmérséklet szabályozás" üzemmód nem egy mágikus dolog, ezt minden inverteres hőszivattyú tudja, egyszerűen csak így, ezen a néven került be a menübe. Akkor célszerű ezt választani, ha a fűtővíz rendelkezésre állását állandóan biztosítani akarjuk, vagy a hőszivattyú ki-be kapcsolását valamilyen külső logika alapján szeretnénk végezni (pl. kaszkád üzem).

    Egyébként a fix, vagy kompenzációs görbe szerinti vízhőmérséklet szabályozás ugyanígy megvalósul a "külső termosztát", vagy "puffer" üzemmódokban is, csak ezeknél a hőszivattyú ki-be kapcsolása a termosztát ill. a puffer hőmérséklet értéke alapján következik be.

    Ezektől némileg eltér, ha a készülék saját paneljét kiemelve - referencia - termosztátként használjuk. A szabályozás ekkor is figyelembe veszi a beállított előremenő célértéket, de rugalmasan kezeli. Annak érdekében, hogy biztosítva legyen a kívánt belső téri hőmérséklet, a hőszivattyú "túltolhatja" az előírt előremenő hőmérsékletet, illetve "alá is vághat" egy adott értékkel (shift temp).

    A Föld legnagyobb problémája maga az ember.

Új hozzászólás Aktív témák