Új hozzászólás Aktív témák

  • janos666

    nagyúr

    LOGOUT blog

    válasz tiv83us #6984 üzenetére

    Szerintem így némi idő távlatából az Andromeda nem annyira rossz. El tudnám képzelni, hogy egyszer még végigjátszom (mondjuk sorban 1-4 *). Attól, hogy összességében kiábrándító, van azért jó oldala is. Azt viszont nem hiszem, hogy agyba-főbe tudnám tolni az órákat az Anthem-be (az is volt sok, ami a minimum a "story" részhez). Igazából semmi másért nem játszottam vele, csak mert Bioware, illetve akkor még kevés játék tudott HDR10 formátumot küldeni a kijelzőre, ami viszonylag szépen néz ki, és egy rövid ideig még érdekes volt a repkedés. De a "story" és úgy egyáltalán az egész világ bénább, mint az Andromeda! Olyan, mint ha a ME és DA játékok írói munkájának melléktermékeiből hánytak volna össze valamit gyakornokok: misztikus sci-fi szerűség, rengeteg opcionális szöveggel, amik abszolút nem tudtak érdekelni, mert érzésre semmi közük nem volt a játékhoz, hanem olyan volt, mint belépni a játékba, hogy short-story papírkákat olvassak, amik a játékban is fikciók (vagy mint pl. megtalálni egy PC-t egy játékban, amin játszani lehet valami kártyajátékot, vagy a játék nagyon régi epizódját: semmi értelme, csak érdekesség/vicc), minden csak 'easter egg'.

    * Valamikor a télen el is indítottam az első részt, közben elkezdtem mellé gépelni egy logout szösszenetet, de nem jutottam vele messzire. Pedig még most is, hiába, hogy kb 4. (5.?) végigjátszás lett volna (ha jól rémlik), még találtam benne új apróságot, vagy olyasmit, ami most mást jelentett számomra, mint ~10 éve (azt hiszem erről akart szólni a cikk). A ME3 DLC-ket pl. csak egyszer játszottam végig (a ME1-et azért olyan sokszor, mert míg jött a 2,3, addig többször sorba vettem 1; 1,2; 1,2,3; aztán a 3 után azt mondtam "soha többet régi Bioware játék" [addigra a DAO-ot is letoltam párszor**] :D).

    ** Ami pedig extra vicc, hogy annak idején, ~10 éve méltatlankodtunk, hogy lehetne nagyobb a textúrák felbontása, azóta pedig hasonlón játékot szinte csak fapados Unity engine kivitelben kapunk olyasmi játékokban, mint a TTON (néhány pixel az emberek arca) vagy PoE (jobb, de még mindig gyengécske), stb. Alig fut el az erős gépen, miközben alig látszik belőle valami. :DDD

    [ Szerkesztve ]

    TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."

Új hozzászólás Aktív témák