Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Autós topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
kisza25
félisten
-
nagyúr
válasz stickermajom #201249 üzenetére
Júúújjj... ez eszembe sem jutott!
Szóval mostanság ez dívik. Műszeki előtt visszamegy a km-számláló, így tökéletesen hiteles lesz a futásteljesítmény.
Bár amikor vettem, akkor a karosszériás, aki alánézett, azt mondta, hogy több lehet benne, mint amennyi valójában benne van.
Szóval így legaláb 2x már visszatekerték.Nyár végén akarunk venni valami használtat... rossz belegondolni abba, hogy Vágó emlékműsor (A fele sem igaz) kapcsolódik az autópiachoz.
[ Szerkesztve ]
B.C. Rich Warlock Platinum series eladó 105kHUF
-
-
LZs?!
aktív tag
Sziasztok,
Egy ideje már nem követem a topikot, de most lenne egy akuttá vált kérdésem.
A következőkre szűkítettem le az elkövetkező kocsimra vonatkozó opciókat:
MY2021 VW Passat 2.0 TDI DSG 'Business'
MY2021 VW Tiguan 2. TDI DSG 'In Life' (2WD)
MY2021 Toyota Corolla GR Sport Touring 2.0 VVT-i Hybrid
A hétvégén elmegyek élőben megnézi a felhozatalt, de addig is csak a spec sheet-ekre, illetve a netes beszámolókra tudok hagyatkozni: méretben és komfortban nem látok nagy különbséget, bár a két VW inkább tűnik alkalmasnak hosszabb, négy fős utazásokra.
Az első benyomásaim:
Passat
Pro: ez tűnik a legpraktikusabb utazóautónak, illetve a legjobb mindenesnek; ez egy 'komoly' ember 'komoly' autója, mert jó betűk vannak rajta elől/hátul.
Con: mivel csak fekete és ezüst színben kérhető, így le nem mosom magamról a 'Virág elvtársnak érdemei méltó elismerésekent a központi pártvezetés kiutalta a hivatali Pobjedát' milliőt; beltér kissé puritán a külcsínhez képest.
Tiguan
Pro: ez tűnik a legjobb kiránduló autónak, akár négy főre is; volt 1st gen Tiguan-om és már ott is bejött városi forgalomban, hogy fél fejjel 'magasabb' vagyok; lehet kérni kékben is; jól mutat a ház előtt hagyva, 'mer terepjáró, azé'.
Con: vezetni túlságosan dömperes (legalábbis a 1st gen az volt); beltér meglehetősen (ehm) puritán külcsínhez képest.
Corolla
Pro: minden xar gizmo benne van, ami nekem kellhet a kormányfűtéstől kezdve a önálló parkoláson át a kvázi (fél)autonóm vezetéstámogatásig; a beltér kissé egyszerű, de nagyon bejön a 'techy-techy' Nintendo hangulat; húgomnak sedan van, és elől, illetve a volán mögött ülve nagyon kellemes, kényelmes kis utazókocsi - hátul már kevésbé.
Con: 'csak' egy Corolla, ami 'csak' egy Ceed után nem feltélenül érződik előrelépésnek.
Első körben nekem a Toyota a legszimpatikusabb: mindig is szerettem volna egy hibridet (bár ennek pont most nem muszáj szempontnak lennie), illetve egyre jobban a kütyüfaktor mozgat az autózásban.
Ugyanakkor külön-külön mindegyiknek látom a létjogosultságát, és bármelyiket haza akarnám hozni egyik vagy másik okból.
A kérdésem annyi lenne: Ti melyik kettőt húznátok le a listáról és miért?
Köszi előre is.
[ Szerkesztve ]
Nevermind...
-
molnarpeter
nagyúr
válasz LZs?! #201258 üzenetére
Corolla felé a hibridség miatt hajlanék (társadalmi szinten többre van szükség belőle nameg tudna újat mutatni az autózás térképén). Összességében mégis inkább a
VolgaPassat minden más miatt - beltér, minőségérzet szempontból a másik kettő nem egy kategória (szubjektív, így ütöttem be a fejem). Így elsőre én csak a crossovert zárnám ki, mer' minek, kb egy kartervédővel a Passat is elmegy ugyanott cserébe minden máshol jobban teljesít, de nyilván a legkisebb keresztmetszetre méretez az ember általában.[ Szerkesztve ]
-
veterán
Jól leírtad.
A Corollara többen írják itt, hogy autópályán zajos.
Egy SUV észszerűtlen a gyakorlatban, bár divatos és valóban pofás jármű.
A Passatnál pedig talán csak egy Octavia szürkébb. Adott pénzből ez adja a legtöbb autót.Audi A4, Mercedes C osztály, ne adj' Giulia nem lehet?
[ Szerkesztve ]
-
kisza25
félisten
https://totalcar.hu/magazin/kozelet/2021/05/26/miert_dragultak_ekkorat_az_autok/
Elég jól összeszedik és vannak benne érdekességek, hogy a jövőben mik lesznek kötelező alap felszereltségek[ Szerkesztve ]
Eladó Seat Leon FR multi kormány, szép állapotú (2013 utáni leonokba benzin/diesel jó)
-
Qru
MODERÁTOR
Ha saját zsebből tankolnám akkor a Corolla hibrid ha céges akkor beosztástól függően Passat vagy Tiguan (a Passat egy fokkal jobb antréval ruház fel).
Amúgy meg: Milyen autót vegyek?
[ Szerkesztve ]
#nincsbennetarcsi
-
BigBlackDog
veterán
Mostanában milyen minőségű a 24-es út Eger és Kékestető közötti szakasza?
-
Qru
MODERÁTOR
válasz BigBlackDog #201269 üzenetére
A Mátrai szakasz oké, azt ismerem. Eger felé nem jártam nagyon régen.
[ Szerkesztve ]
#nincsbennetarcsi
-
kisza25
félisten
válasz Zsombe #201271 üzenetére
Hidd el, hogy az összes németnek nagyobb a presztizse itthon, mint az olasz, francia, kóreai, japán autóknak.
Sőt az olasz/francia autókat divat lenézni.
Mondom ezt úgy, hogy birtokoltam már skodát, vwt, seatot, hyundait, kiat, fiatot, opelt, trabantot, suzukit, hondát. Amúgy a koreai autók megítélése sokat javult az elmúlt 5-6 évben.[ Szerkesztve ]
Eladó Seat Leon FR multi kormány, szép állapotú (2013 utáni leonokba benzin/diesel jó)
-
kisza25
félisten
válasz BigBlackDog #201275 üzenetére
Attól függ mit értünk presztízs alatt? A tipo elől is mindenki kisorol a pályán (gondolom ledek megtévesztőek), de ettől még nem nézik semmibe. Értsd hú bmw-t vettél, mekkora király vagy (15 éves 2M Ft-os vas) vettél egy tipot? Aha... ilyen csóró vagy, nem tellik bmw-re? (új 4,5 M Ft)
Kb senki nem kérdezte meg, hogy új a verda? Megnézhetem?
seat ibiza? Hú de szép autót vettél, új? Ja 10 éves és 1,4M Ft volt.
És a seat egy fostalicska volt a tipohoz képest minden téren.
De az i20, i30, kia ceed-hez képest is (utóbbi 2011-es szóval majdnem azonos évben gyártódott)
Amúgy a 2015-ös i20 volt ami még sokaknak tetszett, főleg a csajok voltak oda érte, ki gondolná, hogy csajozós autó[ Szerkesztve ]
-
6030D
Ármester
Felénk a Vitara az új igazságosztó. Azokkal nem szabad packázni.
Merida Big.Nine 6000, Mitas Kratos/Scylla
-
-
bandus
veterán
bezzeg a fehér octaviával nem megy ki előlem senki lehet a golfot sem fehérben kellett volna kérni
"a jövötsajnos nemlehet tudni csakhamárotvagy deakormegmár azajelen"
-
-
3L1T3
addikt
Model 3 0,23 🤯
“I am the Saiyan who came from earth to defeat you. Despite my calm, quiet heart, I am the legendary warrior awakened by intense anger."
-
Stylewars_kp
őstag
A románoknál (a Dacia mellett) meg a horvátoknál még nagyobb a VW fanatizmus mint itthon.
Van egy szerelő ismerősöm aki csak VAG autókat hajlandó javítani. Szinte egy kisebb hívő tábora van. Rendszeresen áll vagy 5-10 VAG a műhely előtt. Amikor megtudta, hogy Pezsót vettem vagy fél óráig papolt, hogy mekkora butaságot csináltam és el ne képzeljem, hogy akár egy olajcserét is megcsinál a francia csigazabálómon.A könyvet mindig ketten alkotják: az író, aki írta, s az olvasó, aki olvassa. Kosztolányi D.
-
Peter.70
addikt
Viszonylag jó, most 7végén voltam arra
Bocsi , a 25-ösön voltam[ Szerkesztve ]
-
Qru
MODERÁTOR
válasz Stylewars_kp #201288 üzenetére
Kb ugyanez ment le nalam is csak BMW kontra Subaru temaban. Mondjuk majdnem rabeszelt egy E90 328i-re anno de gyozott a jozanesz es Impreza lett.
#nincsbennetarcsi
-
egyedülülő
őstag
Sziasztok!
Egy kis útmutatás kéne, aztán lehet elkergettek, de sebaj. Szóval a munkám miatt sokat kell kocsiban időt töltenem. 500 -1000 km között per alkalom egyhuzamban. Ezt kissé meg is szenvedem( aki kamionozik sejtheti miről beszélek) szóval megállok óránként nyújtóztatni, meg gugolásokat ilyesmiket végezni. A kocsi amit most használok melóra nem a legkényelmesebb ilyen szempontból. Egy Focus C Maxról beszélünk. Rövid úlőlap, ez bőrös is ráadásul, a párnázás is kemény kissé, gerinctámasz sem az igazi. Nem hátsóbarát na.
Vennék valami mást melóra, kb 2.5 millió magasságában. Csak azért írtam, hogy tudjátok nem új kocsiban gondolkozom. Volvo v70-et nézegettem, illetve SuperB-t.
Mi az az autó aminek ebben az árszegmensben általánosságban elfogadottan, közismerten a legkomfortosabb, kényelmesebb ülése van szerintetek?
Ja igen. Olyan 2 méter, 100 kiló körül vagyok.
Bármit tapasztaltatok, olvastátok, tudtok érdekelne.[ Szerkesztve ]
"Ha lenéznénk az űrből a földre, nem látnánk az országhatárokat. Csak egyetlen kis bolygót látnánk."
-
válasz egyedülülő #201291 üzenetére
Ez nagyon szubjektív. Valakinek a francia puhaság a megváltás valakinek a német passzentos ülés. Csak kipróbálva fogod megtudni. Kérj kölcsön v bérelj 1-1 út erejéig.
[ Szerkesztve ]
Ne csak nézelődj - vedd meg végre a kocsinkat! ;)
-
egyedülülő
őstag
válasz bitpork #201293 üzenetére
Igen, gondoltam, hogy ez fel fog merülni. Viszont pl a Volvo üléséről ódákat zengenek, vagy az Opel Insignia ortopéd üléséről. Gondoltam hátha itt is van felgyülemlett tudás, tapasztalat a kérdésben. Egész nap ülök a dokim azt mondta jól párnázott, puhább, jól szellőző ülés kell.
"Ha lenéznénk az űrből a földre, nem látnánk az országhatárokat. Csak egyetlen kis bolygót látnánk."
-
rbalint88
addikt
válasz egyedülülő #201294 üzenetére
Volvokban es insigniakban is van akar ulesszelloztetes, jo iranyban nezelodsz viszont ha ilyen tavokat mesz, gondolom dizel jatszik csak, abbol a volvoe jobb/finomabb. Opelnel a csapagycsere szokott beugrani a szokasos turbo/dpf/megak.vaannya haromszogon kivul
-
Qru
MODERÁTOR
válasz egyedülülő #201291 üzenetére
Amúgy meg Volvo S60 vagy a Passat B6 Highline ülése is oké.
#nincsbennetarcsi
-
polonic
félisten
Kékestetőtől Parádig meg van csinálva rendesen, jó minőség. Recsk után már kicsit rosszabb. Siroktól majdnem egészen Egerbaktáig megcsinálták, utána borzasztó Egerig. Nem is értem miért nem végig csinálták meg.
-
polonic
félisten
válasz BigBlackDog #201298 üzenetére
Úgy azért végig. De figyelni kell. Tényleg gyatra. Ha nem is kátyúk, akkor nyomvályú.
Egyébként lehet úgy mennék, hogy Recsk után Sirok előtt Verpelét felé az irány. Bár ott is vannak rossz szakaszok. Tarnaszentmáriáig az. Utána jó az út Egerszalókig, de utána megint trágya.[ Szerkesztve ]
-
bozont
veterán
Üdv
Kezd leválni a tükörlap a vezető oldali visszapillantóról. Milyen ragasztóval lenne érdemes visszaragasztani?
Fűthető ha ez számít.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest