Hirdetés
- Minden, ami Unreal Engine
- Steam topic
- Call of Duty: Black Ops 6
- Wuthering Waves
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Star Wars: The Old Republic - MMORPG
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Máris elérhetőek a WarCraft sorozat első két részének remaster kiadásai
- Látványos előzetesen a Secret Level sorozat
- PlayStation 5
-
GAMEPOD.hu
Mielőtt kérdeznél, olvasd el az alábbi összefoglalót,
és használd a keresőt is!
Új hozzászólás Aktív témák
-
huncutka1029
addikt
válasz kovacsit #68644 üzenetére
csatorna menü, ott a felső kis ikonok között kiválasztod a rendezés menüt, és a két ablakban átvariálhatod.
Vagy a csatornák másolása opciót választod, és a tv--> USB opcióval kimented a csatorna listát, és pc-n a chansort nevű progival sorba rakod, elmented, anélkül, hogy bármit változtatnál a nevén, vagy a kiterjesztésén, és visszamásolod a tv-re
a női bugyi nem a legjobb dolog a világon! DE NAGYON KÖZEL ÁLL HOZZÁ!!!
-
TBMC
addikt
sziasztok!
segítségeteket szeretném kérni, illetőlegesen egyben mindenki számára világossá tenni, NE vásároljon senki TV-t az Aqua Electromax kft.-nél, ha nem akar fejfájást magának amennyiben bármi féle garanciázással kapcsolatos teendője lenne.
próbálom rövidre fogni, és mindenki számára érthetően leírni.
2015.08.-végén vásároltam egy LG42LF5800 Tv-t, 135.000ft ért az Aqua-ban. Sajnos abban hibáztam, hogy meg lett rendelve, és szüleim vették át a készüléket, mert nem tartózkodtam magyarországon. Ők kipróbálták stbstb...
mikor hazaértem, s felraktam a falra a régi helyére, ekkor vettem észre, nem mindig érzékel a távirányító, kiderült gyári infra vevő egység hibás. Bejelentettem az LGnél, rá 2 napra érkezett a szerelő, megjavította 5perc alatt, tökéletes azóta.VISZONT, ezt követően már estére jelentkezett 1 db pixelhiba a kijelzőn, nem tudtam mire vélni, picit kezdtem idegeskedni, másnapra már az 1db-ból lett összesen 4db, különböző színekben "pompázó" pixel. (alább látható képen)
hívtam az LG-t küldtem nekik róla kérésükre fotót, videót. Következő nap délben hívtak, cserélik a készüléket, berendelik az újat, s értesítenek amint megérkezik - januárban - az új készülék, kijönnek, s cserélik a helyszínen, csak küldjem el a számla másolatát emailben a megadott email címre.
Rá 2 órára hív az LG egyik szerelője, miszerint sajnos nem tudnak berendelni a készülékből, mert az Aqua Electromax-nál vásárolt TVket ők csak szervízelhetik nem cserélhetik, így az Aquahoz kell forduljak, mert szürke importon keresztül intézik a TVket az itthoni piacra.
Itt kezdett érdekessé vállni a dolog: Nekem erről semmiféle tudomáson nincs, hogy nem "hivtaalos" LG garanciás a készülékem, se a weboldalon, sem pedig vásárláskor semmiféle tájékoztatást nem kaptam erről, hogy a garanciám csak-és kizárólag az Aquaba vonatkozik.
- erre nincs bármiféle jogszabály, vagy bármi egyéb, miszerint kötelességük lenne közölni? - számomra érthetetlen.Ezt követően hívtam az aqua ügyfélszolgálatát, majd miután bunkó paraszt volt az illető, befáradtam a legközelebbi boltjukba, a Pólusba, ahol vásároltam a készüléket, s ott kértem segítségüket. Azt javasolták írjak egy emailt a szervízüknek, s ők korrektül el fognak járni, azt megígérik, illetve elkértem az Aquanál TV garanciáztatásért felelős nevét, s telefonszámát a biztonság kedvéért. Amint hazaértem már pötyögtem is a szervíznek, líirva mindent: oly választ kaptam, hogy vigyem be a TV-t, majd ők bevizsgálják, mert őket nem érdekli az LG szakszervíz, ők csak azt fogjadják el, amit bevizsgálnak. A problémám az, hogy nem nagyon tudom szállítani a TV-t mert sajnos már nincs meg a doboza (bérházban lakok, 15nap után ki lett dobva), jeleztem nekik emailben, mondták küldenek érte egy futárt. Majd felhívtam az illetékest az aquanál, hogy a következő a problémám: mondta igen igen tudja, nem érdekel az LG szakszervíz szakvéleménye, a cseregarancia, és semmi egyéb, továbbá ne küldözgessek nekik képeket, és videót mert nem foglalkoznak vele, nem érdekli őket (ezt nyomatékosította már nem tudok hanyadjára), vigyem be a TV-t, és amennyiben ők jogosnak vélik, megfelelően el fognak járni, ami nagyjából 2-3 hetet fog igénybe venni, de az sem kizárt, hogy 1 hónapba fog tellni mindez.
Iszonyú lekezelő, bunkó paraszt módon tette mindezt.Én továbbra is szépen illedelmesen próbáltam elmagyarázni mi a problémám, mit szeretnék, nem értem mit vizsgálgatnak rajta x ideig, pixelhibás, látható, nem én csináltam, garanciás, karcmentes, fóliás állapotú készülékről beszélünk. Ezt személyesen is egyből látni fogják, de ők vizsgálgatni akarják, s szállítsam be a készüléket. Mivel ismételtem elmondtam nekik, nincs meg a doboza, és nem szeretnék kárt tenni a saját TV-mben, mondta, küldenek egy futárt... rendben, remélem akkor ő dobozzal együtt érkezik: NEM a csomagolásról nekem kell gondoskodnom, teljes mértékben, amennyiben karcolódik, sérül a TV azért felelősséget nem vállalnak.
- óriási, ugyan ott vagyok ahol elindultunk.Ezzel kapcsolatosan lennének kérdésem felétek:
- létezik esetleg valamiféle jogszabály, hogy ily garanciás műszaki cikk esetén nekik kellene elszállítani a TV-t a megfelelő csomagolásban?
- továbbá, hogy hetekig vizsgálgathatnak egy nyilvánvalóan, látható pixelhibás TV-t, amiről fényképeket, s videót is küldtem?Előre is köszönöm, s bocsi a hosszú szövegelésért.
u.i: aki nem akar hasonlókban részesülni, NE vegyen TVt az Aquanál, sőtt, más olyan helyen sem, aki nem hivatalosan az LG központtól szerzi a TVket - ezt az LGközpont felhívása után egyből leinformálható - miután ezt utólag megtudtam.
[ Szerkesztve ]
-
huncutka1029
addikt
nálam nem elérhető a linkelt oldal.
De bármilyen vezeték nélküli bill +egér kombóval megy a tv.
Vannak olyan alkalmazások, pl YT app, amin belül nem engedi használni. De böngészőből futtatva, illetve a böngészőben működik.
Nekem egy logitech MK270 van most illetvce egy noname tescos is , mindkettő hibátlanul teszi a dolgát.a női bugyi nem a legjobb dolog a világon! DE NAGYON KÖZEL ÁLL HOZZÁ!!!
-
huncutka1029
addikt
nálam nem elérhető a linkelt oldal.
De bármilyen vezeték nélküli bill +egér kombóval megy a tv.
Vannak olyan alkalmazások, pl YT app, amin belül nem engedi használni. De böngészőből futtatva, illetve a böngészőben működik.
Nekem egy logitech MK270 van most illetve egy noname tescos is , mindkettő hibátlanul teszi a dolgát.a női bugyi nem a legjobb dolog a világon! DE NAGYON KÖZEL ÁLL HOZZÁ!!!
-
kovacsit
tag
válasz huncutka1029 #68651 üzenetére
Köszi, ezt én is megtaláltam, de a kedvencek közt nem tudok ezzel rendet rakni, csak a "nagy" teljes listában... Vagy én csinálok valamit rosszul?
Továbbá ebben a menüben azt nem értem, hogy van bal oldalon az összes program, és jobb oldalt a "cél". Ebben az esetben mit jelent a "cél"? a KedvencekA csoportot? vagy mit?
Ilyenkor akár több csatornát is ki tudok jelölni a bal oldalon.. ekkor hogyan kerül a cél-ba a 3-4-5 kijelölt csatorna? Mi a logikája?
(Panáról upgrade-ltem, ott minden kedvenc csoportban volt egy szerkesztés gomb, ahol a kijelölt csatornát tudtam fel-le mozgatni)
Plz telefonon keress... !! Telefonszám az extra adatoknál...
-
huncutka1029
addikt
válasz kovacsit #68655 üzenetére
a két ablak között van egy nyil ikon azzal teszi át. Ilyenkor átsorszámozható, vagy a már a jobb oldali listában lévők közé is beszúrhatod a bal oldalról a csatornát.
Én nem szoktam kedvencezni, ami nem szimpi csak elrejtem.
Javaslom, hogy szerkeszd meg pc-n, az összefoglalóban van hozzá link, és leírás is.a női bugyi nem a legjobb dolog a világon! DE NAGYON KÖZEL ÁLL HOZZÁ!!!
-
MrBazsi
senior tag
válasz huncutka1029 #68643 üzenetére
"ez nem számítógép, nem sok jelentősége van a procinak"
ezzel azért nem értek egyet mert az alacsonyabb számú lb lf szériás tvkben is gyengébb hardver van, és tudjuk hogy ezalatt sokkal lassabb döcögősebb a webos mint az U szériákon, ami alatt azért erősebb hardver fut.(#68634) gurabli nem véletlen hogy összes felsőbb kategóriás tv edge ledes, hidd el én láttam nem 1 direkt ledest foci közben, minden volt a kép csak nem élvezhető.
-
huncutka1029
addikt
Szia
Erről volt már szó, nem az aqua a hibás.
Az oldalukon fel van tüntetve, hogy két év bolti garit adnak.
Ez nem azonos a gyártói garanciával.
Amikor megkapod a készüléket, láthatod, hogy egy kis piros-fehér gari füzetet adnak e, vagy egy A/4 es szürke EU garit.Abban viszont nincs igazuk, hogy neked kell bevinni, erre hivatkozhatsz a fogyasztóvédelmi törvény alapján:
Minden 10 kg feletti, vagy 1 személy által tömegközlekedési eszközön biztonsággal nem szállítható, úgy az eladó kötelessége a helyszínen megkísérelni a javítást, és vagy a szervizbe juttatását /vizaszállítását saját költségén intézni.
ezzel kapcsolatosan neked semmi költséged nem keletkezhet.A bolti gari különbsége: Meghibásodás esetén nem a márkaszervízt kell hívni, hanem az üzletet, ők gondoskodnak a szállításról, és a velük szerződésben álló szervízbe juttatásáról.
Ha csere kell, csak így érvényesíthető.
Gyári gari esetén a szerelő a helyszínen is kiállíthatja a cserepapírt, amivel mehetsz az üzletbe másikat venni.Nem védem az üzletet, de amikor hetekig kérdezősködtök "milyen tv, mekkora tv legyen" ennek is utánajárhattok! Ez olyan mint a Kresz. A szabályok nem ismerete nem mentesít a felelősség alól.
Azt javaslom, ne arrogáns módon, de határozottan közöld az üzlettel, hogy a fogy.védelem tájékoztatása alapján nekik kell elszállítani a készüléket.
a javításra egyébként 7 munkanapot irányoznak elő. ha ennél hosszabb ideig tart/hat, kötelesek azonos kategóriájú cserekészüléket biztosítani.a női bugyi nem a legjobb dolog a világon! DE NAGYON KÖZEL ÁLL HOZZÁ!!!
-
etejedu
őstag
Sziasztok!
Ezt néztem ki : LG 43UF680V
Jó ez a tv vagy van jobb ebben a kategóriában illetve van jobb vétel ebben az árkategóriában?
4K fontos, smart fontos.
[ Szerkesztve ]
-
kovacsit
tag
válasz huncutka1029 #68656 üzenetére
Köszi, az ok, hogy átteszi, csak nem értem, hogy a CÉL alatt mit akar érteni...
Mindenesetre köszönöm, hogy ilyen mélységben foglalkozol a gondommal... Le fogom tölteni a prg-t is...
Tamás
-
huncutka1029
addikt
válasz MrBazsi #68657 üzenetére
Lelked rajta,
nem döcögősebb a webos 2 az Lf-en sem, mint az UF-en.
esetleg a memória fogy el hamarabb.a hardware általában ugyanaz egy szérián belül (LF UB, UF) ezért is frissíthetők tipusszámtól függetlenül.
Csak szoftveres különbségek vannak, pl helyi sötétítés, true motion stb.
ha belemászol egy alacsonyabb számú modell service menüjébe, ott is láthatod, hogy csak szoftveresen vannak kikapcsolva bizonyos funkciók.....Jó példa erre a 2011-es év, amikor is kijött az LW5500, és az 5590 Volt kb 50.000 Ft különbség közötük.
De csak annyi volt a különbség, hogy az 5500 nem tudott DVR felvételt.
amíg a service menüben be nem kapcsoltuk.... és az USB hub támogatást is tudta, ami a z akkori 6xx széria különlegessége volt.
Kb 3 hónappal a "probléma" kiderülése után elérhetetlenné tették ezt a két menüpontot a service meüben.
akkor alakult ki a downggrade jó szokásaa női bugyi nem a legjobb dolog a világon! DE NAGYON KÖZEL ÁLL HOZZÁ!!!
-
Gergosz2
veterán
Én pont ezért nem vettem tőlük, inkább fizettem egy kicsit többet csak hogy rendben legyen a garancia. Az oldalukon fent van, hogy melyik termékcsoportra ki intézi a garanciát: [link].(ott egy legördülő menü)
De azért direkt rá is kerestem, hogy mi a teendő, ha netán itt vennék és netán meghibásodna. Nem nagyon győztek meg, szóval inkább kis felárral vettem az ED-ből, hivatalos garis készüléket.
Nokia 6030 Hardcore User // I Panic Restaurant by Taito
-
huncutka1029
addikt
válasz kovacsit #68660 üzenetére
a cél az új csatorna lista, amit a végén elment, és ebben a sorrendben fogja behozni utána.
Olyan, mintha egy xls listából átmásolnád egy új munkalapra a tartalmat, és ugyanezen a néven mentenéd el (ezzel felülírva a régit)a női bugyi nem a legjobb dolog a világon! DE NAGYON KÖZEL ÁLL HOZZÁ!!!
-
Mana86
tag
Sziasztok!
Tudna valaki segíteni ebben az LG Content Store dologban? A TV-n alig látok letölthető programokat, miközben a weboldalon milliószám hemzsegnek. Lokésön a TV-n Magyarországra van állítva, emiatt lehet a probléma? Ha a http://gb.lgappstv.com/ oldalt nézem, ott rá tudok keresni a Plex-re, és ott is van, ebből én arra következtetek, hogy a TV-re is le lehetne tölteni (végre). Viszont a TV-n meg sem jelenik.
Kérdésem, hogy ha átállítom a TV-t lokésönt GB-re, akkor le tudom tölteni a Plex-et, vagy új regisztráció szükséges hozzá? -
huncutka1029
addikt
válasz Mana86 #68664 üzenetére
az app storeban minden alkalmazás az adott országhoz igazítva jelenik meg.
ha átállítod, akkor újra el kell fogadnod a szolg.feltételeket, és valszleg új reg. is kell. De ez nem biztos.
A location váltás nem befolyásolja a már letöltött, telepített alkalmazásokat.a női bugyi nem a legjobb dolog a világon! DE NAGYON KÖZEL ÁLL HOZZÁ!!!
-
Mana86
tag
válasz huncutka1029 #68665 üzenetére
Köszönöm! Otthon kipróbálom.
-
MrBazsi
senior tag
válasz huncutka1029 #68661 üzenetére
hát én pedig láttam a tescos lf632 és az uf850 v közt a különbséget rendesen, az lf en tényleg csak döcögött az ufen viszont semmi döcögés nem volt. de ugye ez fel is van tüntettve hogy a 2 nem azonos hardverrel rendelkezik.
a többiben egyetértünk, emlékszem az ld420 és az ld450 közt is annó csak az usbről filmlejátszás volt a külömbség , nem győztük venni az univerzális távrikat, hogy be tudjuk a service menüben kapcsolni a 420on a usb filmlejátszást -
-
TBMC
addikt
válasz huncutka1029 #68658 üzenetére
huncutka1029, Gergosz2: köszönöm szépen! reménykedek,hogy jól fogok kijönni belőle.
toth_janika: remélem sikerül megoldani, illetve, hogy a szervízben nem ily bunkó emberek dolgoznak.
[ Szerkesztve ]
-
huncutka1029
addikt
-
Medical
aktív tag
válasz Gergosz2 #68632 üzenetére
Biztos, hogy nem 100ezreket kellene fizetni, hanem millióban számolnák!
Minden esetre, nagy húzás az LG től.
(#68633) hpeti2 : Pontosan azért tetszik, mert fel lehet csavarni és vihetem, mint a mobilt!
Nem rég vettem egy ilyet, nézegettem az ívelt TV-t is, de nem nyerte el a tetszésemet.
Szerintem a csavart TV kelendőbb lesz.
Ez csak az én nézetem!Huawei P20 pro, ASUS K52F, CPU:i5-450M, Samsung SSD 840 series 240GB +500GB külső vinyó, RAM:8GB, Lumia 640 XL LTE, Win 10
-
DoCs
újonc
válasz huncutka1029 #68653 üzenetére
Jé, tényleg nem jó!
Egy microsoft all-in-one media billentyűzetre mutatott volna a link.
Köszönöm, a gyors választ.Lehetséges, hogy az említett modellnek /55 lf630V, ami egyébként nem szerepel a LG magyar oldalán/ csak 0,8 GB háttértára van?
Köszönöm -
TBMC
addikt
válasz huncutka1029 #68671 üzenetére
semmiképp, sőtt. azért vásároltam az aqua-ba, mert nagyon sokat hagytam már ott (cégre is, tobb mft fölött) és megbízható boltnak véltem... mióta aqua van azóta vásároltam ott, de ez picit változni fog innentől.
-
blakey
titán
Annyiban érdekes a bolt, hogy nem mindenre van gyári garancia, ezt vásárlás előtt körbe kell járni, számtech dolgok többnyire gyári garanciásak, pl. a Logitech cuccokat a Logitech intézi, de tv-knél más a szitu, nem mindre van gyári gari.
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
ricsip
addikt
válasz huncutka1029 #68650 üzenetére
Az LF 6xx sorozat a közép kategória. // ez igaz is lehet, ha a középkategória azt jelenti h. még használhatatlan de már drága
Ennek ellenére, úgy tudom, hogy 2 magos procija van, 1,5 gb rammal.
De semmivel nem lassabb, mint a samu 4 magosa. (szerintem) // az h. a Samsung 4magosához képest hogy teljesít, nagyjából lényegtelen, az a kérdés az LG drágább 4magosaihoz képest mennyivel gyengébb
Ez köszönhető a jól optimalizált op rendszernek. --->Mesélj még, légyszíves, mesélj még....
A fórum (és google szerint a fél web is) tele van Webos2.0 kritikákkal, ami szerint (az állítólagos) középkategórián is akadozik a menüben szkrollozás, az app-ok (igaz csak 1. indításkor) de borzalmasan lassan töltődnek be stb.Ilyet, h. agyonoptimalizált, ne írj már le, még akkor se ha a menü-szaggatás és a hosszú várakozási idő már egyén-függően tolerált is itt sokak által.
-
-
huncutka1029
addikt
válasz ricsip #68676 üzenetére
először is
a kérdés a két kategória illetve gyártmányra vonatkozott.Erre írtam, (javaslom olvass figyelmesebben, mielőtt leoffolsz!)
Másodszor, mit írnak az olyan userek, akik nem tudják beállítani, a tv-t, mert minden ficsőrt bekapcsolnak anélkül, hogy tudnák mit jelent, ezért a tv akadozik, nem hozza az elvárt teljesítményt, számomra irreleváns.
Mint ahogy az is akik olyan teszteken húzzák le a "megfizethető "tv-ket, ahol több milliós cuccokról beszélnek úgy,mintha mindennapi áruk lennének, és mindenki megvehetné.Mintha mindenki almásnokiával rohangálna, és ahhoz hasonlítanál egy alacsonyabb kategóriás telefont. persze, hogy rosszabb lesz.
Aki ebben az árfekvésben nézelődik, annak jó választás ez a a tv!Tv-ként jó választás, aki célszámítógépként tekint az okos tv-kre, az meg így járt, ezt is elolvashatod a fórumon!
Te mit használsz, és mióta, hogy ilyen tapasztalt vagy?
Én nem sztárolom az Lg-t de jó pár éve nyúzom számtalan tipusát, és olvasom, figyelem a topicot, meg az LG ügyfélszolgálat válaszait is...
Webos 2-ről nem olvastam rossz kritikát, de elolvasom amit elküldesz.
webos 1 valóban fos és átgondolatlan volt, és ezt csak a webos1.3-1.4 re sikerült helyrehozni, így az eredetihez képest 50-70%-ot gyorsult, de ez a 2014-es LB szériára volt igaz.
Az LF már a 2.0-át kapta, és ennek is van már frissítése, amiben javítottak jó pár bugot, így használható teljes mértékben.
Az hogy az UF mennyivel erősebb, az eredeti kérdésben megint nem volt releváns!Szóval ha van még kérdés, mesélek még!
[ Szerkesztve ]
-
vrsptr
aktív tag
Egy LG42LB580V tv készüléken hogy tudom elérni a service menüt?
A kivétel léte bizonyítja a szabály létezését a nem kivételes esetekre.
-
drk88
senior tag
Nem tudom, nekem pont ellenkező tapasztalatom az Aqua-ban a gariztatással eddig. Úgy volt, hogy vissza viszem a TV-t annó azt meggondoltam magam de arra is egyből válaszoltak, korrekt módon, hogy vigyem vissza és visszakapom az árát stb.. HDD cserét is szónélkül cserélték 1 hét elteltével garancia futárral ami ingyenes volt a jogos garancia kérelem miatt.
[ Szerkesztve ]
-
hami85
tag
Sziasztok!
55"-os LG tvt vásárolnék, nem feltétlenül szükséges a 4K, és a 3D , többynire filmezésre használnám, ki milyet ajánlana?
Köszi előre is! -
huncutka1029
addikt
válasz vrsptr #68678 üzenetére
LG remote programmal, vagy eredeti Lg adjust remocom szervíztávval.
-
TBMC
addikt
válasz huncutka1029 #68658 üzenetére
ily esetben mit tudok tenni?
továbbra is hajtják az igazukat:"Tisztelt Uram !
Cégünk nem végez helyszíni javítást, emiatt a készüléket olyan állapotba kell hozniuk ami szállításra alkalmas.
Szállításra alkalmatlan állapotban a szerződött futárcég nem veszi át a készüléket.
Kérjük hogy a szervizben is olyan csomagolásban adják le ami megvédi a készüléket a sérülésektől.
A hatályos fogyasztóvédelmi törvény szerint (45/2014. (II. 26.) Korm. rendelet) cégünknek törekedni kell a 15 nap betartására.
Erre cégünk minden körülmények között törekszik és megtesz mindent hogy 15 napon belül elvégezzük a javítást.
A készüléket bevizsgáltatjuk és amennyiben az igény jogos, gondoskodunk a kijavításról, semmiképp sem cseréről.Üdvözlettel
Aqua Optima Kft."Tehát: nem hajlandóak becsomagolni nekem semmiképp sem a készüléket, én magam pedig nem tudom mibe becsomagolni. Mibe csomagolnám basszus? és nem vagyok hajlandó kartondobozokba belerakni vagy bármi másba, hogy összekarcolják, aztán úgy kelljen néznem.
Továbbá: "gondoskodunk a kijavításról, semmiképp sem cseréről" - tehát javítani fogják? hogyan tudnák javítani? gondolom csak kijelző cserével, de kötve hiszem, hogy az számukra gazdaságos lenne, mintahogy egyik cég számára sem az...Illetve ők 15 munkanapot emlegetnek... tehát tényleg lesz belőle 3hét... :/
-
MrBazsi
senior tag
Már bocsi h beleszólok, de elolvastam a sztoridat, mind a 2 oldalnak valahol igaza van, te ott hibáztál hogy kidobtad a dobozt, a bolt pedig jogosan kéri hogy olyan csomágolásba tedd amiben nem sérül, védve van, ha nem tudsz ennek eleget tenni old meg a visszaszállítást magad. Sajna meg kellett volna tartani a dobozt, tudom kis lakás de akkor is, ha ezen múlik vegyél egyet valahol. aztán meg üsd a vasat a normális szervizelés érdekében. ha ez nem történik meg, utána kezdhetsz el reklamálni komolyabban
-
huncutka1029
addikt
ezzel nem tudsz mit kezdeni, az eredeti csomagolást illő megtartani.
ha nincs meg, akkor szerezz két -három hungarocell lapot, és tedd közé a tv-t arra tehetsz kartont, majd körbefóliázod. Esetleg kérdezz körül a házban, vagy a környező lépcsőházakban, hogy nincs e valakinek hasonló méretű doboza kölcsön.Azzal, hogy javítják, nem cserélik, nincs baj, az új kijelző olcsóbb mint egy komplett készülék.
Ha 3 alkalommal ugyanolyan hiba jelentkezik, (a javított alkatrész tönkremegy) akkor kötelesek cserélni.Mivel ők viszik az LG szervízbe (remélhetőleg) és a hosszú javítási időből úgy tűnik nem magyarországon, hanem szlovákiában, vagy újabban moldáviában próbálják javíttatni az Lg-vel. Valszleg onnan jön a szürke importjuk ezért......
A pixel gari esetén lehet, hogy a kinti szervíz cseréli a készüléket.....Ettől függetlenül cserekészüléket a javítás idejére kérj!
[ Szerkesztve ]
-
frovery
senior tag
-
TBMC
addikt
válasz MrBazsi #68683 üzenetére
értelek, de ne haragudj, tudtommal a készülékeket mindig helyszínen javították, egyéb esetben a gyártó gondoskodott az elszállításról 8korábbi LG tapasztalataink).
A garancia csak dobozzal együtt érvényes? - tudtommal nem.
mellesleg, minden készülékemnek mindennek meg van a doboza, de egy TV-nek had ne őrizzem már a méteres dobozkáit, mert nem tudom hova tenni.huncutka1029: többször is próbáltam cserekészüléket kérni, nem hajlandóak adni, s azzal takarüztak egyből, nincs ily törvénycikk, mely előírná, hogy kötelesek lennének nekem cserekészüléket adni.
[ Szerkesztve ]
-
torma1981
veterán
válasz huncutka1029 #68684 üzenetére
Nincs sehova leirva hogy neked az eredeti csomagolást meg kéne tartanod. Viszont az igaz, hogy a cég jogosan kéri a rendes csomagolást valahogy. Mivel nem tudja garantálni, hogy nem sérül szállítás közben.
-
zadir1
tag
Sziasztok!
Vettem egy lg42lf5400 tv-t. Otthon derült ki, hogy nincs rajta fülhallgató kimenet. Hogyan és milyen átalakítóval tudnám mégis a jack dugós fülesem használni a tv-n?
-
blakey
titán
válasz zadir1 #68688 üzenetére
Vidd vissza és olyat válassz amelyiken van füles csatlakozó. Optikai-jack átalakító lenne, de az neked plusz költség. Egyébként miért otthon derül ki? Vásárlás előtt vagy vásárláskor a fontosabb részletekről érdemes érdeklődni.
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
kovacsit
tag
válasz huncutka1029 #68656 üzenetére
Szia,
Itthon megpróbáltam a csatornamentést pendrive-ra, de nem sikerül. Létre jön egy LG Smart TV mappa a pendrive-on de nem kerül bele egy üres TN mappán és azon belül egy info fájlon kívül.
A menüben rámegyek a csatornák/csatornák másolása / USB -tárolás csatornák másolásához menüpontra (alatta látszik a pendrive típusa) de ott mit kell tenni? OK-t nyomtam, de semmi nem történt.
A tv egyébként látja a pendrive tartalmát, és le is játssza a rajta lévőket....
-
toth_janika
őstag
Felhívtam 3 céget és mindenhol 2 év garit adnak a TV-kre, de "csak" bolti garancia... Tudtok olyan céget, ahol gyártói van?
Flickr - http://www.flickr.com/photos/toth_janos/
-
TBMC
addikt
válasz torma1981 #68687 üzenetére
én direkt jeleztem neki, megoldom, hogy bevigyem hozzájuk karcmentesen, DE hadd ne én oldjam már meg helyettük, hogy hogyan szállíítják akkor ezekszerint tovább külföldre basszus... ha már NEM a szervízükben végzik akkor a javítást ezekszerint.
A jotállási és a szavatossági igény a budapest dohány utcai szervízükbe él, mint ahogy azt a garancialevelükben is írják. Továbbá: "a rögzített bekötésű, illetve a 10kg nál súlyosabb vagy tömegközlekedési eszközön kézi csomagként nem szállítható fogyasztási cikket, az üzemeltetés helyén kell megjavítani! Ha a javítás az üzemeltetés helyén nem végezhető el, a le-és fel szerelésről, valamint az el-és visszaszállításról a forgalmazó gondoskodik"
toth_janika: edigital pl.
[ Szerkesztve ]
-
direwolf
őstag
válasz huncutka1029 #68677 üzenetére
Nem gyorsult az LB széria (sem) semmi látványosat a kezdetektől. Pont ugyan olyan mint volt is, az első betöltés minden funkciónál lassú, de aztán megy szépen.
@TBMC: a hatályos fogyasztóvédelmi szabályok szerint nem vagy köteles a csomagolást megtartani, és a nem szállítható termékeket köteles az eladó cég saját költségén a helyszínen szervizelni, vagy elszállítani. Viszont sajnos a javítási időről nem rendelkezik a jogszabály. Ezt olvasgasd.
[ Szerkesztve ]
"I've seen things you people wouldn't believe"
-
sajo13
senior tag
válasz blakey #68689 üzenetére
Szerintem 2015-ben(akarom mondani 2016-ban) már az ember defaultnak(alapértelmezettnek) veszi, hogy egy TV-n, CD lejátszón, mobiltelefonon, de bármilyen média eszközön VAN füllhalgató csatlakozó. Ez filléres dolog, tahóság kispórolni.
És itt nem a fokhagyma-aprítóról beszélünk vagy egy nyeles serpenyőről, de lassan már azokon is lesz pl. USB
Ha a TV média eszköznek számít, akkor illendő lenne rajta jack csatlakozónak lenni.[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
válasz sajo13 #68694 üzenetére
Szerintem 2015-ben, az internet világában illendő tájékozodni mielőtt megveszünk valamit, mindig is voltak, vannak és lesznek alacsonyabb kategóriák, nem véletlenül, ez így van rendjén. olyat kell választani amelyikre szükségünk van. Ez nem csak tv-nél van így. ezzel az erővel a swiftben is illendő lenne a 2000-es motor.
[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
válasz zadir1 #68695 üzenetére
Nem így ban hanem így jártál. Egyáltalán nem természetes, mint sokminden más sem.
-
MrBazsi
senior tag
nincs leírva sehol h a gari a dobozzal együtt érvényes, de épp ezért is kellett volna megtartani, hogy ne legyen most ez az egymásra mutogatás. gondold bele ha a 14 napos elállási időn belül dobod ki és meggondolod magad, hogy viszed vissza, sehogy. kijelzőcserét azért ne várd el hogy otthon a tv-t a az asztalra téve megcsinálják neked. az már beletartozik a helyszínen nem elvégezhető javítási körülményekbe.
szerezz egy dobozt hogy minél hamarabb h jöhessen érte a szervíz.
Én minden elektromos eszköz dobozát megtartom még a cipősdobozokat is. oké ez nagy, de van hely hova tenni, és a későbbiekben esetleges eladás vagy szervíz esetén megvan.
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el a téma összefoglalót!
• TV/Hifi beárazás
• Házimozi topik
• Hangprojektor/SoundBar
• Használt TV-k javítása
• A webOS kezelése (3.0)
• OLED topik
• LED / LCD TV topic
• Milyen TV-t vegyek?
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.