Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Mielőtt kérdeznél, olvasd el az alábbi összefoglalót,
és használd a keresőt is!
Új hozzászólás Aktív témák
-
freeknight
őstag
válasz gurabli #68590 üzenetére
Ja értem! Papíron sokkal jobb a plazma válaszideje, a gyakorlatban én nem vettem észre semmit a gyors mozgásoknál. Teljesen jó a kép egy nagyobb kamerarántásnál is.
Felirat attól függ, az adott release-hez van-e 3d-s felirat csatolva, de nem nagy szám, enyhén térhatású az is, aztán annyi. Anno az Avatart a moziban is úgy adták, hogy a na'vik szövege feliratozva volt.
Mikor letöltöttem itthon, nekem csak a 2d-s felirat ment, de nem zavart, jó volt úgy is.A 3D-nél annyi a fontos, hogy szemből/középről kell nézni a képet, de ha többen vagytok, mint ketten, akkor a moziban kapott 3d-s szemüvegekkel is lehet nézni (nekem azok jobbak is, az lg-stől megfájdult a fejem )
-
OldMike
őstag
válasz D®. GeNy@ #68597 üzenetére
Szia!
Amennyiben a szoba fala valóban ilyen színű volt a kép készítésekor, akkor a tévéd nagyon nem jól van beállítva. Ilyen kép jellemzően a 100-as háttérfénnyel meg 100-as kontraszttal operáló gyári beállításnál szokott lenni. Esetleg megtetézve egy üzleti beállítással is. Az is lehet hogy nem így van, de akkor szerintem túlexponált a kép, és ténylegesen nem egészen ezt látod.
Érdemes kipróbálni a Haladó 1 nevű képbeállítást, vagy a Képvarázsló menüpontot. Igazi feketét persze nem fogsz elérni, de ennél a szürkénél sokkal sötétebb lesz.
Itt sok embernek van ilyen típusú tévéje, biztosan fogsz javaslatokat kapni. Nekem nem ilyen a tévém, hanem egy 2012-es LM660, a háttérfény 45 a kontraszt 90. Olyan környezeti fény mellett, mint a képeden van, a fekete valóban szinte fekete, pedig az EDGE LED (annak olyan megvilágítása van) tévékre eléggé jellemző a sarkokban megjelenő világos rész.42LM660S
-
SharpSA
veterán
válasz szpali #68604 üzenetére
Úgy látom 50 colnál nagyobbnak nincs értelme és áll az eddigi véleményem: nincs értelme FHD-nál nagyobb felbontásnak. A cikk alapján és a valóságban tapasztaltak szerint is a jelenlegi távolságról nem nagyon látom a különbséget a 720p és 1080p között, pedig jó a szemem.
Mindenki a maga korlátja és lehetősége is egyben
-
szpali
addikt
válasz SharpSA #68605 üzenetére
én 42LF652-t vettem 2,3m távolságra, mert annyi helyem volt (100cm) de ha tehetném, akkor inkább 49-55" közötti méreten filmeznék
iPhone 13 Pro/Mi13 || MBP M1 Pro 14 || Philips 55OLED805 | Denon X2400 | Wharfedale Diamond 240+220C+220+10.GX || Signum Z28NEL & Bertone Cabrio Z18XE
-
eddienhl999
tag
Sziasztok! Van egy LG 42LA660S-es tv-m. Miért van az hogy ha filmet nézek rajta számítógépről kábel nélkül akkor a párbeszédeket alig lehet hallani? A zene sokkal hangosabb és sok esetben ha zene van alatta alig lehet hallani a párbeszédet. Illetve ha zenét hallgatok dettó ugyan ez. Az éneket alig hallom. Mit kell állítani hogy jó legyen? Valaki tudna segíteni? Előre is köszönöm!
-
addikt
válasz D®. GeNy@ #68597 üzenetére
Ha a játékra beállított tévés videó alapján csináltad, az elég rossz, már abban is látszik, hogy túlszaturált lett a kép, nem is értem miért jó az a videó... Voltak itt beállítások leírva több posztban is, azokkal és az azokban található tanácsokkal sokkal jobban jársz, mint az ilyen kamikáze beállítós videókkal.
-
OldMike
őstag
válasz eddienhl999 #68607 üzenetére
Amennyiben a tévé saját hangszóróját hallgatod, akkor a hangbeállításoknál lévő Tiszta hang funkció segíthet valamit.
Sajnos sokszor jellemző a filmekre, hogy a zenéket és a zajokat - tálán művész vagy művészieskedő megfontolásból - sokkal erősebbre veszik. Ehhez még hozzájön hogy ezek általában 5.1-e (esetlég még több) rendszerre tervezik, ahol a centersugárzó (a frontsugárzók besegítésével) megfelelő erősséggel közvetíti a beszédhangokat. Úgy tűnik hogy a sztereó rendszer (lehet akár még külső is) nem képes a center hiányát ellensúlyozni. Nekem nincs 5.1-es rendszerem, de akinek van az esetleg tud véleményt mondani, főleg ha ugyanazt a filmet nézné meg, ami neked gondot okoz.
Amúgy egy egészen friss példa: ma este ment az OzoneNetwork-ön a Magyarország madártávlatból sorozat egyik része, ahol a zene nagyságrendekkel hangosabb, mint a beszélő hangja. Ez valószínűleg nem 5.1-es (de lehet hogy tévedek, nincs módom ellenőrizni), tehát inkább a véletlenül vagy szándékosan rossz hangkeverés az oka.
42LM660S
-
D®. GeNy@
aktív tag
SharpSA: Holnap elmegyek az egyik átadó pontba (elvileg nyitva lesznek) és megkérdezem az ottani szervizest erről a dologról. Amúgy a csere felé hajlok inkább...
hcs57: Nem tudom, bontatlan doboznak tűnt az átadó helyen, itthon csomagoltam ki, nem emlékszem, h. meg lett volna szorítva...a dobozt meg két oldalt fogtam meg, mikor szállítottam.
OldMike és norti: Az alábbi értékeket állítottam be, de a jelenség sajnos ugyanúgy látszódik...talán egy hangyafasznyit lett halványabb, de lehet már csak bemagyarázom magamnak.
Képmód: Haladó2
Háttérfény: 45
Kontraszt:85
Fényerő: 54
Vízszintes élesség: 10
Függőleges: 10
Színmélység: 63
Árnyalat: R2
Haladó beállítások:
Dinamikus kontraszt: ki
Szuperfelbontás:ki
Szinskála: szeles
Éljavító: ki
Színszűrő: ki
Gamma: 2.2
Fehéregyensúly
Szinhőmérséklet: Meleg2
Mód: 20 pont ire
Minta: külső
Ire: 100
Fényesség: 130
Piros:0
Zöld: +2
Kék: 0
Szinkezelő rendszer:
Piros: (0,0,0)
Zöld: (0,0,0)
Kek: (0,0,2)
Cián: (0,0,1)
Bíbor: (0,0,2)
Sárga: (0,0,1)
További képbeállítások:
Zajcsökkentés: ki
MPEG: ki
Fekete szint: alacsony
Valósághű mozi: be
TruMotion: KiA fényképező gép sajnos nem a valós képet készítette, amit látok. Csak ilyen fényképezőgép beállításokkal sikerült lencsére kapnom a jelenséget. A Tv-vel amúgy -ezt leszámítva- meg vagyok elégedve! Holnap megkérdezem a szervizest és megpróbálok egy cserét forszírozni. Majd meglátjuk, sikerrel járok e?!
Köszönöm az eddigi segítségeteket!
Norbi
[ Szerkesztve ]
Mitsubishi Evo IX FQ-360 vs Subaru Impreza 06' WRX STi
-
Beni2360
félisten
válasz D®. GeNy@ #68611 üzenetére
Figyelmedbe ajánlom az energia takarékos állítási lehetőségét. Mióta közepesre állítottan sokkal élethűbb lett a kép.Fél éve küszködtem a beállításokkal mire megtaláltam a nekem megfelelő beállításokat. A háttérfény meg 45 re vettem igaz engem zavart az erős fehér fény.
Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
törölt tag
válasz MPowerPH #68581 üzenetére
Ajánlott kategória, a fenti Téma összefoglaló-ban találsz ismertetőt(videót is egy UF8-ról) a tévékről. Többen is használják itt az UF85x tévéket, vannak vélemények beszámolók is róla. Az UF860V még ezeknél is többet tud. 860V videó.
Beni2360 Nem is rossz, most én is kipróbáltam, de csak minimum állásban.[ Szerkesztve ]
-
D®. GeNy@
aktív tag
válasz Beni2360 #68612 üzenetére
Szia Beni2360!
Szívesen kipróbálnám a készülékemen a te beállításaidat, így arra megkérhetnélek, h. az általad preferált és beállított részletes értékeket itt vagy privibe elküld nekem?
Előre is köszönöm szépen!
Norbi
[ Szerkesztve ]
Mitsubishi Evo IX FQ-360 vs Subaru Impreza 06' WRX STi
-
atika88
senior tag
Van egy LG 55LA6208 tévém, kérdésem, az hogy hogyan tudnám a legjobb képminőséget kihozni belőle? Van esetleg ilyen kalibrácisó ill. ajánlott beállításlista hozzá? vagy a szériához? (az előző tulaj sajnos szörnyá beállíátsokat használt, Nekem pedig a normál mód nem éppen a szemreálló).
Köszönöm a segítséget!
-
azur
tag
Sziasztok, vásároltam egy LG49LF590V tv-t olyan gondom lenne vele, hogy már többször előfordult, hogy elfelejti a wifit. Mit lehet ezzel kezdeni vagy szervíz?
-
ther
aktív tag
tárgytalan
[ Szerkesztve ]
Aálírás
-
huncutka1029
addikt
Eco módot kapcsold ki, az az usb és egyéb eszközöket is kikapcsolja ha éppen nem használod.
Vagy adj fix ip címet a routerednek, és a hálózatnak.
dinamikus ip esetén is eldobálhatja a hálózatot.
Szerintem más nem jut eszembe...a női bugyi nem a legjobb dolog a világon! DE NAGYON KÖZEL ÁLL HOZZÁ!!!
-
vrsptr
aktív tag
Üdv!
Valaki meg tudja mondani mi a különbség a kijelzők típusánál az utolsó 2x2 karakternek? Én egy LC420DUE FG A4 kijelzőt keresnék, de elég ha LC420DUE-t találok úgy, hogy az utolsó karakterek mások?
A kivétel léte bizonyítja a szabály létezését a nem kivételes esetekre.
-
max004
tag
Az elso kepek az idei 2016-os SUPER UHD szeriarol
UH95xx
UH85xx
UH77xxUH9800 (98 Zoll), 8K, 10-bit Panel,
UH9500 (55 bis 86 Zoll), 4K, 10-bit Panel
UH8500 (55 bis 75 Zoll), 4K, 10-bit Panel
UH7700 (49 bis 65 Zoll), 4K, 8-bit Panel
[link][ Szerkesztve ]
-
toth_janika
őstag
Sziasztok!
Szeretnék LG TV-t venni. (Vagyis most ezt gondolom )
Fontos, hogy minimum 3 HDMI legyen rajta. 3D nem kell, Smart mindegy.
Ezeket néztem ki:
43UF640V (Ez UHD a több "csak" FullHD)
42LF652V
43LF631V
Max 160e a keret rá. Szerintetek megéri valamelyik vagy tudtok esetleg mást ajánlani? Megéri az UHD?Flickr - http://www.flickr.com/photos/toth_janos/
-
TRob1
veterán
válasz max004 #68624 üzenetére
Hurrá, végre 8k!!! (Kinek kell most már a 4k? )
És tartalom van már rá? Me' pl. Győzikét jó lenne abba látni!De legalább a talpak egész pofásak, nem azok a gagyi "2 szélén szalagok", mint pl. egy olajradiátornak. (link2, link3)
[ Szerkesztve ]
¤ R'n'R ¤
-
MrBazsi
senior tag
válasz sajo13 #68626 üzenetére
Amiket ő használ, azok nem is durva beállítások még pedig. láttál már Samsung tv-t vagy telót? olyan szinten túlszaturált színei vannak hogy csak na. egyébként én se azért vettem drága tv-t hogy fakó színeket nézzek rajta. oké, a fehér ne legyen sárga, de élénkek attól még legyenek a színek, ahhoz pedig nem az alapbeállítások kellenek
-
törölt tag
Azert nativ 8K-ban gyonyoru kepeket loni Maldivon, vagy egyeb fotos munkakat nezni.. Mmm.. Hobbi fotoskent full egyetertek Veled, de megsem rossz az a 4K. En meg a fullhd kepminosegen is meglepodom, mennyire borotva tueles es sokkal jobb, mint barhol mashol akinel voltam eddig. (43UF7787).
Na, es akkor amiert idejottem kerdezni: varhato exFAT tamogatas WebOS 2-be szerintetek ? Az NTFS eszi a Pendrive-ot, a vinyo meg "nagy".
[ Szerkesztve ]
-
tkesy
őstag
Azt szeretném megkérdezni, hogy nincs esetleg valakinek kölcsönbe (esetleg eladó) Meliconi fully 8 távírányitója Bp-en?
>>>> The Truth Is Out There - I Want To Believe <<<<
-
Medical
aktív tag
Szerintetek EZ mennyibe fog kerülni és a hazai piacon mikor jelenik meg?
Minden esetre, nem semmi amit az LG alkot!
Huawei P20 pro, ASUS K52F, CPU:i5-450M, Samsung SSD 840 series 240GB +500GB külső vinyó, RAM:8GB, Lumia 640 XL LTE, Win 10
-
Gergosz2
veterán
válasz Medical #68631 üzenetére
OLED, úgyhogy garantált a megfizethetetlen ár, és még hozzá jön, hogy legfrissebb fejlesztés is.
Kell még pár év , mire az ilyen kijelzőkből ténylegesen tömegtermék lesz, és a halandó ember is értelmes áron hozzájuthat.
Nokia 6030 Hardcore User // I Panic Restaurant by Taito
-
toth_janika
őstag
válasz toth_janika #68625 üzenetére
Sziasztok!
Közben az UHD kihullott, mert csak 2 HDMI van rajta és nekem minimum 3 kell...
Így marad a másik kettő, de közben feljött egy kérdés. Mi a különbség a 43LF631V és a 43LF630V között?
Csak kávában lenne???Flickr - http://www.flickr.com/photos/toth_janos/
-
Gergosz2
veterán
LF652V-hez az MR-600-as Magic Remote kell?
Nokia 6030 Hardcore User // I Panic Restaurant by Taito
-
drk88
senior tag
Sziasztok,
50LF652V viszi szépen a 2TB-os külső 2.5" hdd-t? (samsung m3-t szeretnék venni)
-
szpali
addikt
válasz Gergosz2 #68637 üzenetére
Igen, nekem ma érkezett meg (dec31 rendeltem a mall-tól), mert az Android app annyira nem volt szimpi.
Szeretős nagyoniPhone 13 Pro/Mi13 || MBP M1 Pro 14 || Philips 55OLED805 | Denon X2400 | Wharfedale Diamond 240+220C+220+10.GX || Signum Z28NEL & Bertone Cabrio Z18XE
-
lethos
tag
sziasztok!
Érdeklődnék a LG 50 LF652V, iránt. Sehol nem láttam, hogy mekkor a processzora van meg hasonló paraméterek. (az olvastam hogy passzív a 3D-je és ebben jobb a konkurenciáknál, de más plusszot egyenlőre nem találtam)
A lényeg, hogy nomálisan össze tudjam hasonlítani a Samsung UE-48H6400-al. És végre eldönthessem melyik éri meg jobban, és melyiket vegyem meg.
Segítségeteket előre is köszönöm. -
huncutka1029
addikt
válasz lethos #68641 üzenetére
ez nem számítógép, nem sok jelentősége van a procinak.
az LG 2 illetve felsőbb kategóriáknál 4 magos procikat használ, 1,5-2gb ram-mal.
Passzív 3d (kivéve UHD) nem valós full hd, mert egy időben jeleníti meg váltott sorosan a képet ezt fejben rakja össze az ember fia.
ez a passzív 3D olyan, mint a cinema city-ben, és a tvhez kapott szemüveggel nézheted azt is, illetve a moziban 280 Ft/db áron vehetsz szemüveget, ami jó a tv-hez.
nem villog mint az aktív 3D (samu) sokaknak ez kényelmesebb, mert nem fájdul meg a fejed szemed tőle.
És nincs crosstalk effekt,.
nem kell tölteni a szemüveget, és nincs olyan megkötés, hogy max 3-4 szemüveget kezel egy időben.
Jó tanács, ha elfogadod:
soha ne a specifikáció, meg bullshit leírások alapján válassz, hanem menj el egy üzletbe, nézd meg mindkettőt, lehetőleg azonos tartalommal, körülmények között, és azt vedd, ami jobban tetszik, (a csajodnak!)
Másrészt a 2 tv nem teljesen egy kategória.
A samuban nincs műholdas tuner sem, az Lg ben az is van.
Képátló is nagyobb, mindenképpen döntő szempont lehet az is!
Lg nél a direct ledes modelleknél is sok képbeállítást enged, rengeteg képjavítóval, a samu jóval kevesebb beállítást enged.
LG 95% ban IPS panelt szerel a tv-be, Samu inkább VA panelt.
mindkettőnek megvan a maga előnye /hátránya.
LG közel 100%-ban színhelyesre kalibrálható.[ Szerkesztve ]
a női bugyi nem a legjobb dolog a világon! DE NAGYON KÖZEL ÁLL HOZZÁ!!!
-
kovacsit
tag
Sziasztok,
A Jézuska hozott egy 49UF771-es TV-t, minden szép, és jó, egy dologra nem jöttem rá:
Hogyan lehet a DVB-C-s progamokat sorrendbe tenni? (főleg akkor fontos ez, ha kedvencek-be rendezem azt a 15 adót ami fontos nekem, és szeretném egymás után látni mondjuk a viasat adókat, aztán pl a nat-geo adókat, stb...)
Köszi!
Plz telefonon keress... !! Telefonszám az extra adatoknál...
-
lethos
tag
válasz huncutka1029 #68643 üzenetére
köszönöm a kimerítő válaszodat.
egy utolsó kérdés azt írtad 2-4magos attól függ milyen kategóriás. (mint írtad annyira a hardver ezen része nem fontos), de a LF652V az melyik kategóriába tartozik? -
DoCs
újonc
BUÉK mindenkinek!
Valakinek esetleg van tapasztalata erről:
[link]
Vagy érdemesebb a bevált Logitech-t választani, 1,5 x ennyi pénzért?
Köszönöm
/ 55LF630V/ -
huncutka1029
addikt
válasz lethos #68647 üzenetére
Az LF 6xx sorozat a közép kategória.
Ennek ellenére, úgy tudom, hogy 2 magos procija van, 1,5 gb rammal.
De semmivel nem lassabb, mint a samu 4 magosa. (szerintem)
Ez köszönhető a jól optimalizált op rendszernek.Még annyi, hogy ehhez a modellhez érdemes venni egy magic remote MR600-as távpiszkát, mert sok funkció csak ezzel érhető el, illetve kényelmesebben elérhető, mint a hagyományos távval.
[ Szerkesztve ]
a női bugyi nem a legjobb dolog a világon! DE NAGYON KÖZEL ÁLL HOZZÁ!!!
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el a téma összefoglalót!
• TV/Hifi beárazás
• Házimozi topik
• Hangprojektor/SoundBar
• Használt TV-k javítása
• A webOS kezelése (3.0)
• OLED topik
• LED / LCD TV topic
• Milyen TV-t vegyek?
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Ukrajnai háború
- iPhone topik
- Diablo IV
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- Külpolitika
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- DUNE médialejátszók topicja
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest