Hirdetés
- Assetto Corsa Competizione
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- PlayStation 5
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- PlayStation 5 Pro teszt
- Megjelent a Silent Hill 2 Remake
- Call of Duty: Black Ops 6
- Már jövőre befuthat a Stellar Blade PC-s kiadása
- Konzolokról KULTURÁLT módon
Aktív témák
-
Orcsi
aktív tag
Sziasztok .... van valakinek tapasztalata LG 42LF65-ös lcd-ről .... igazábol sosem volt lcd tvm .. de többen is mondtak ha most veszek akkor mindenféleképpen full HDt vegyek amiben már van DVB-T ... ja most kb 280k körüli az ára ... ami olyan "normálisnak" tűnik ...
Előre is köszi ...
Same shit, different day!
-
félisten
Mire akarod használni?
Alapvetően egy olcsó FullHD modell, jó átlagos tulajdonságokkal, de kevés extrával.
Monitornak, számítógépre rákötve jó választás. Szintén jó ha FullHD felbontású filmeket akarsz nézni.
TV-nek, DVD filmnézésre, stb. a FullHD nem létszükség, sőt, inkább felesleges.
Légvédelmisek mottója: Lődd le mind! Majd a földön szétválogatjuk.
-
félisten
Ha nincsenek extrém igényeid minőség terén, nagyon jó ár/érték arányú készülék, az LF75-ös pedig egy plusz HDMI bemenetet és egy újabb panelt kapott. Per pillanat szvsz nem rossz arra amire neked kell, ha "olcsón" akarod megúszni (azért idézőjelben, mert azért így is közel 300e Ft-ről beszélünk). Lehet kapni jobb minőséget (Samsung M86/M87/F86, Sharp X20E, XL2E), de azok annyival drágábbak is.
Közben azért ismét megjegyzem, hogy ez per pillanatra vonatkozik. Egy-két-három hónap, és itt vannak az új Samsung, LG és Sony modellek, tehát ha nem egy hónapon belül vásárolsz, akkor megéri már szerintem várni...
-
Orcsi
aktív tag
Mit jelent az új model ?! jobb kép minőség ?! alacsonyabb ár ?! Vagy esetleg ezeknek a készülékeknek fog lejjebb menni az ára ?!
Mi a véleményed a Sony - KDL-40D3500-ról ... (ez kb 8e vel drágább mint a LF75-ös)
Írtad hogy az LF75-ös újabb panelt kapott ez hogy is van pontosan ... mindkettő (lf65 lf75) 42" képernyő ... LG különböző panelokat gyárt hozzájuk ?!
[ Szerkesztve ]
Same shit, different day!
-
félisten
Miután jelenleg még csak bejelentették a TV-ket, és nem került ki róluk komolyabb info/teszt, ezért sokat nem lehet tudni, ahogy az árukat sem. Mindenestre mind a Samsung lefele vitte a FullHD modelleket a modellpalettán, ahogy a Sony és az LG azt már korábban megtette. Csodákat nem kell várni, de egy kicsivel jobb minőség várható.
A Sony D3500-ös egy olcsó FullHD modell, az LF65-öshöz mérhető, de annál többet nyújt, TV nézésre, DVD-zésre szerintem jobb választás, 8e Ft különbséget megér, bár én a számítógéppel való rákötés terén kicsit óvatos duhaj lennék. A mostani FullHD Sony TV-k csak DVI-HDMI-n támogatják az 1920x1080 felbontást számítógépről, VGA-n csak 1360x768 a maximum (a V3000 és a T3500 esetében biztos, felteszem a D3500-nél is).
Igen, a jelek szerint az LG másik fajta panelt szerelt az LF75-ösbe, nem egetvető a különbség, legalábbis szerintem, igaz sajnos egymás mellett még nem láttam ugyanakkor.
[ Szerkesztve ]
-
proci985
MODERÁTOR
következő a helyzet: van a régi gépem, 2.66 celeronD, giga ram, x1600pro (Avivo, DVI). valamint van anyámnak a HDtvje (asszem egy sony lcd, de fenetudja, hdmi bemenete viszont van). simán rádugom egy DVI -> HDMI kábellel, windowsXPsp2 felismeri és megy, vagy nem ismeri fel, de legalább a szokásos csökkentett (640x480x16) módban elindul e, hogy utánna már tudjam kalibrálni? és ha svideon kötöm ki, akkor mi fog történni?
ez amiatt fontos, mert ő kint él svédeknél, én meg itthon. repülővel megyek, tehát a monitort nem tudom mellé vinni, nekik meg csak laptopjuk van, monitor nincs, és nem tudom, h tudunk e egyet kölcsönbe keríteni, ha valami gubanc lenne (nincs kép, úgy meg nehéz bármit is állítani). meg ugye a tv
tehát röviden annyi a kérdés, h bemegyek a boltba, veszek egy kábelt, rádugom, és örülünk a 100centis képnek (meg a képjavítós dvdlejátszónak, itthon HTPCként is üzemelt a gép), vagy kezdjek el távoli asztalt/hozzáférést telepíteni, mert szükségem lesz rá?
ha simán a kábeles megoldás, mit ajánlott beállítani a vidkarinál? kábelnek milyet ajánlotok (épeszű áron kellene normális kábel). esetleg ha valakinek van hasonló tapasztalata, és megosztaná, azt megköszönném
előre is köszönöm a válaszokat.
Don't dream it, be it. // Lagom amount.
-
félisten
válasz proci985 #7267 üzenetére
Tudni kell milyen TV. Utána megnézni, hogy milyen bemeneten milyen lehetőségek vannak, erre legjobb a kézikönyv.
DVI-HDMI kábel esetén a TV és a számítógép között adatfolyam lesz, a TV közli, hogy milyen felbontásokat ismer, és csak ezeket lehet beállítani. Ugyanakkor én régebben nem tudtam zöld ágra vergődni a 2000-es szériájú Sony TV-kkel, az újabb 3000-esek sokkal jobbak erre.
Amúgy meg nickem alatt logout blog, és ott van az alapozó.
-
Produkció
senior tag
ez a "tavasszal jönnek az új tvk és a régi olcsóbb lesz" mit jelent pontosan? március? már tűkön ülök hogy megvegyem a tvt amit kinéztem és most várok hátha csökken az ára 1hónap alatt egy 20-30at
Az autónak 3 betűből áll a neve: BMW!!!!! BMW E36 M3 3.2 a PRODUKCIÓ :P
-
Rick4
félisten
válasz Produkció #7270 üzenetére
ez azt jelenti, hogy elméletileg olcsóbban jutsz tévéhez. de önmagában nem igaz, a kereskedőknek igazából nem érdeke olcsóbban adni, így is elviszik az összes tévét. egy egy akciót jól ki lehet fogni, de általánosságban ne számíts arra, hogy 200K lesz olyan tévé, ami jobb, mint fél éve egy 230K-s. ez talán egy év alatt elmozdul ebbe az irányba, de tavaly ősz óta szinte semmit sem változtak a tévéárak..
49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
félisten
válasz Produkció #7270 üzenetére
Akkor szerintem ne várj. Mint minden "gyorsan pörgő" elektronikai cikknél, így az LCD TV-knél is folyamatos a fejlődés, állandóan jönnek az újabb és újabb termékcsaládok, és persze az árak is eszerint változnak. Ha folyamatosan vársz, akkor sose lesz TV-d.
-
félisten
Azért ez így nem igaz. Nézd meg az LG 42LF65/LF75 árát, vagy a Samsung LE-32R8x árát, és a többi. Elég masszív, ~20%-os csökkenés fél év alatt.
LG 42LF65 - 360e Ft / 270e Ft
Samu LE-32R81 - 175e Ft / 150e FtPersze vannak egyes készülékek, amelyek ára alig változott (pl. Samu LE-40R8x-ek).
-
Rick4
félisten
ok, akkor úgy mondom, általánosságban a piac nem arra mozdult el, hogy az azonos méretű LCD tévék árai 20%-kal csökkentek volna, egy egy prémium modellnél természetesen belefér, de nem minden modellnél működik úgy. arról nem is beszélve, hogy az emúlt fél évben pontott volt a karácsony is, ott meg rendesen odavertek az áraknak. tehát abból, hogy karácsonykor mit kértek a tévéért kár kiindulni.
49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
TothMG
aktív tag
Most már tudom hogy kell tesztelni az LCD monitorokat[link]
[ Szerkesztve ]
Tévedni emberi dolog, megmondta a sündisznó is.
-
TothMG
aktív tag
Na de hogy a témánál is maradjak venni szeretnék egy 46" lcd tv-t full hd-be vagy sony, vagy samsung jöhvet szóba . Megnéztem élőben, egy samu 46m87 és egy sony-t aminek nem tudom a tipusát, de hasonló árban volt és a sony képe jobban tetszett, illtve a kérdés, hogy érdemes-e 100HZ-esbe gondolkodni?
Tévedni emberi dolog, megmondta a sündisznó is.
-
DENON
tag
Mit ajánlanátok Sony vagy Panasonic 32" kategóriába ?
-
Leonyid84
tag
Nincs vmi 82-es LCD akció vhol, nem láttatok vhol 110 alatt?
-
feka007
veterán
Bocs, elk**tam...
[ Szerkesztve ]
-
DENON
tag
Elnézést az előbbiért túl tág a kérdésem
Azon agyalok hogy mi lenne a jobb választás egy Panasonic TH-42PV70,vagy egy TX-32LX70.az első plazma a második lcd. de még esélyes nállam egy SONY KDL-32D2810
Gyakorlatilag konzolozásra és dvdre lenne használva a TV.
Igazából nem tudom mit irjak még ja hogy 200-250k lenne a dologra de inkább 200k amit jobban szeretnék
Bár mindenhol azt hallotam hogy ha játék akkor plazma de nem tudom hátha ti tapasztaltabbak vagytok mint én
Ajánlhatok mást is ha van ami jó/jobb mint ezek bármelyike,de nekem mondjuk nincs szükségem a FULLHD ra bár ott a ps3 de kevésbé lényeg szóval inkább egy 100Hz LCD vagy plazma mint FULLHD sztem.Egyébként lényeges a különbség a 1024*768 és a 1366*768 közt ?bár igy leirva nem mert az olcsobbik plazmáék sajnos csak az 1024et tudják bár remélem hogy elég az is egy jó játékhoz.Remélem megsegítítek a döntésemet,
-
proci985
MODERÁTOR
okés, köszönöm a választ. tvt én még nem láttam, de akkor rákérdek a pontos típusjelzésre és felbontására.
olyankor ha rákötök egy tvt a gépre (tfh hdmin keresztül tudja fogadni a jelet) ugyanúgy beindul a windows, csak átáll az egyik megfelelő felbontásra, vagy kell egy monitor manuális beállítás miatt? itthon nincs tvm, és sajnos nem tudok tesztelni
a nem tudtál zöld ágra vergődni pontosan mit jelent?
Don't dream it, be it. // Lagom amount.
-
-
Anyád911
tag
Konzolra és pc-s játékra általában inkább az lcd-t szokták javasolni, pc-hez én is azt használok (Samu 32R82) szűk 1 méterről - egyáltalán nem nagy.
DVD-hez, divx-hez, sd tv-hez 42PV70-esem van a nappaliban - szintúgy tökéletes.
Tudom, hogy legtöbbeteknek 2 ekkora kijelző luxus - nekem is az, de mexenvedtem értük - és hát tény, hogy más célra más tv az ideális: 1fajta tv mindenképpen kompromisszum. BTW tegnap teszteltem ugyanazt az epizódot 350 és 750 megás változatban (mindkettő divx hdtv-rip) kb. zéró különbséget láttam az lcd-n, tehát az 1el nagyobb felbontás nemigen ejtette le az állam. -
Rick4
félisten
válasz Leonyid84 #7288 üzenetére
a 26os amellett, hogy kisebb, elvileg kevésbé jó panellel szerelt, szerintem jobban jársz a nagyobbal. nekem volt 26-os lcd tévém, de én monitornak használtam, lehetett gond nélkül nézni 2m-ről de tény, hogy a nagyobb azért csak 15 centivel nagyobb képátlójú.
-
Anyád911
tag
válasz Leonyid84 #7290 üzenetére
"Na szerintetek elég a 26 cennya? "
Hát az nagyon kicsi azért, de még a 26 hüvelyk/coll/inch sem elég 2 méterhez. Szvsz minimum 32, de inkább a 37. Próbáld ki vmelyik bótban: 2 hosszú lépés a tvtől, megfordulsz és meglátod... kicsi az és az ár-érték-tartalom aránya a lehető legrosszabb. -
Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest