Hirdetés
Aktív témák
-
bobomacleod
csendes tag
válasz BlaBla2 #6948 üzenetére
ez igy igaz.a múltkor amikor összejött ,akkor is csak 1280x768-on ment mert ennyit tudott a laptop képernyője.Amúgy ez egy hd readys (1320x768) samsung.Egyedeül azt nem értem hogy mitől nem jó megint amikor már egyser valahogy mbeállítottam.
Tegnap levettem az új videókártya drivert.de semmi. -
-
dewfah
tag
Sziasztok!
Olvasgattam a fórumot, de mégis lenne egy-két egyszerű kérdésem:
Ati (yuan) radeon 9600XT [DVI kimenettel] és samsung LE32R82 között az összeköttetés menni fog egy DVI-hdmi kábellal, és ki fogom tudni rakni a TV natív felbontásában a képet?És pl ha gépről szeretnék 720p-s letöltött filmeket nézni akkor az okés lesz így minőség romlás nélkül?
Amúgy a DVD-ket egy -még meg nem vásárolt- asztali lejátszóval szeretném rákötni komponens összeköttetéssel.
Ezek így jók?
Bocsi csak nagyon amatőr vagyok a megjelenítő eszközökkel.
Valamint 119ezerét szerintetek megéri ez a TV?
Üdv: dewfah
-
Skynet258
veterán
válasz Palika71 #6961 üzenetére
Ha dvd író az a player, akkor kellhet, hisz géppel bajosabb felvenni a tévé adást. Plusz a lejátszóhoz adnak távirányítót, ami szintén sokat számít kényelmileg. Tudom, minkét folyamat megtehető pc-vel is (tv-tuner, illetve ahhoz való távkapcs.), de azért az mégsem ugyanaz. Szerintem
-
Produkció
senior tag
már kezdtem letenni most a voksom egy 42"os LG plazma mellett(200k), minden van benne amit szerettem volna dvb-t, 107cm, jó adatok minden, erre 1 oldalon rátaláltam 1 dologra amit nem értek:S...160fokos látószög? ....ezt bezzeg sehol se írták ki, még az Lg oldalán sem....aztán 1 másik kisbolt oldalán is megláttam a 160fokot, és elvette a kedvem, most megint nem tudom mit vegyek...rohadt nagy dilemma ez
Az autónak 3 betűből áll a neve: BMW!!!!! BMW E36 M3 3.2 a PRODUKCIÓ :P
-
dewfah
tag
köszönöm a tippeket, holnap megyek délben meglesni a LE32R82-t. kiváncsi vagyok már nagyon.
a 160 fokkal mi a baj amúgy? 180 fok a sík, most onnan lejön 10-10 fok a két oldalról, onnan amúgy sem látnád a tv-t nem?
-
Produkció
senior tag
az a bajom vele hogy a tn paneles 160fokos samsung monitoromból indulok ki, aminél ha már hanem pont szemből nézem akkor változnak a színek....nem tudom annál a tv-nél is nem-e lenne így...az lg oldalán meg nincs specifikációja kitöltve csak egy 3soros leírás
-
Kiskutya
veterán
tegnap hazahoztam a samsung le37r82 tvm eddig csak dvd-vel teszteltem de valami csodalatos a kep foleg 1080i-be konvertalva. viszont van 1 kis(nagy) gondom van 2 pixelhibam ha joltom a samsung mar 1nel cserel 3napon belul? remelem tudnak meg ilyen tvt adni mert az utolso csomagoltat hoztam el es mast nem szeretnek venni.
hmm...
-
Lacix29
őstag
válasz Produkció #6969 üzenetére
A betekintési szög függvényében az LCD-nél folyamatosan csökken a kontraszt. Az említett 178 foknál a kontraszt már csak 10:1 -hez. Plazmánál ezt nem tapasztaltam. Illetve az is lehet a megoldás, hogy ott nem lineárisan csökken, hanem csak az extrém szélső értékeknél esik le nagyon. De szerintem menj el bármilyen üzletbe és hasonlítsd össze a két tévétípust. Ne csak a számoknak higyjél.
-
cocoo
tag
Egy újabb "gyöngyszem", avagy rövid cikk, de velőtlen:
[link]4 billió USD-ről beszélnek, ami tudjuk, hogy 4ezer milliárd.... by Rick4
-
Tuya
tag
komolyan ez a betekintesi szog tema durva....mert kerdem en ki az az allat aki nem kozeprol vagy minimalisan oldalrol nezi a tv-t.....
Sztem ma mar ilyen hasznalat mellett mindegyik tv rendben van e tekintetben,persze ha valaki 160fokrol akarja nezni a tv-t annak meg gratualalok -
benzol
aktív tag
Üdv!
Tudnátok nekem segíteni LG, Philips, Daewoo LCD TV modellszámainak(típusjelölésük) megértéséhez.
A Samsung típus jelölését már felfogtam egy korábbi hozzászólás alapján de a többié nem igazán tiszta.
Thx Laller!
///\oo/\\\
-
félisten
Az LG most érkező modelljeiről már írtam, itt találod.
A mostani szériáról szintén írtam, Copy-Paste:
LG XX YY AA (pl.: LG 42LF65)
Az első a már jól ismert képátló. A második betűpáros a szériát takarja:
LC = alsó kategória, HD felbontás
LB = desingos középkategóriás modell, HD felbontás
LT = beépített digitális videorögzítős (DVR), HD felbontású modell
LF = középkategória, FullHD felbontás
LY = felső kategória, FullHD felbontásA második számpár első száma a külső desingot takarja elvileg, és csak az LC sorozatnál van belőle kettő (pl. LC41 és LC51 csak a külcsínben különbözik elvileg, plusz a hangszórókban, az LC42/52 ugyanez, csak matt helyett zongoralakk színű kávával). A második szám az LC sorozatnál azt jelenti, hogy van-e beéptített DVB-T tuner, az LC41/42/LC51/52 szériában nincs, az LC45/46/LC55/56 szériában van. Az LF széria esetén csak három szám használatos, az 65 és a 66 (pl. LG 52LF65, LG52LF66) a régebbi modell, ezek között csak a külsőségek a különbségek, az LF75 újabb modell, kicsivel újabb LCD panelt kapott, továbbá 3db HDMI csatija van kettő helyett. Az LY szériánál egyetlen számpár ismert, a 95 (pl. LG 42LY95). Az LB és az LT szériánál csak 75-ös használatos.
Hozzáteszem, hogy sok webshopban RZ előtagot használnak, tehát pl. LG RZ-40 LC51.
A Philips számozását (xxPFLyyyy, ahol xx a képátló, az yyyy a típusszám) én sajnos nem látom át, annyit fogtam fel belőle, hogy a "3"-al kezdődő a belépőszint, jelenleg HD felbontású (pl. 32PFL3322), az "5" a középszínt, szintén HD felbontás (pl. 40PFL5332). A "7"-es szint felső kategória, általában már FullHD, a "9" a csúcskategória.
A Daewoo jelölését nem ismerem.
Légvédelmisek mottója: Lődd le mind! Majd a földön szétválogatjuk.
-
benzol
aktív tag
Köszönöm a gyors válaszokat....
Ha esetleg a Daewoo típusjelzésével kapcsolatban van valakinek valami infója arra még kíváncsi lennék
Thx!!
///\oo/\\\
-
Produkció
senior tag
válasz Lacix29 #6972 üzenetére
megtettem, volna ma a media marktba, a full hd kegyetlen, letettem mellette a voksomat....pont az az LG volt ott amit kinéztem anno 1 hete....vissza is térek hozzá, iszonyatos képminősége volt a plazmához képest pont a Szállító2-t nyomták rajta
-
Tuya
tag
-
Produkció
senior tag
-
félisten
válasz Produkció #6987 üzenetére
Valószinüleg TN paneles monitor. Azért a TN panel inkább csak a kis képátlójú TV-knél fordul elő, és a TN panel egyik problémája pont az, hogy a függőleges tengelyen változtatva a nézési pontot katasztrófális szinten változik a kép...
-
wariror
tag
Megtudná valaki mondani hogy van e láthato ill. érezhetö különbség
egy márkás és egy m.o-n gyártott aranyozott
HDMI kábel között vagy csak itt is a márkát kell
megfizetni? Pl:.(kácsa kft) FAH-5 FURUTECH, és KCE-HH 1.3 - 5
Thx.[ Szerkesztve ]
-
-
Produkció
senior tag
a tv amit veszek a szobámba lesz, lent a nappaliba már necces lenne mert 1 ülőgarnitúra veszi körül.....aki szembe ül meg 1-1 méterrel balra jobbra annak jó, de aki 2vel ül odébb annak már szívás lenne....ott amíg nem lesz házátalakítás marad a jóreög régi 72es Sony crt
-
Grande Ale
őstag
Xbox 360-nál melyik beállítást érdemes választani? 720P vagy 1080i? A tévé felbontása 1366x768, és semmi különbséget nem látok a kettő között...
-
félisten
válasz wariror #6989 üzenetére
Nézd, igazán látható változást aligha fogsz tapasztalni. Vannak valóban extrém jó minőségű Neotech és hasonló, valóban márkás kábelek, de azok ára olyan 50-60e Ft körül kezdődik, és a változás itt sem lesz elementális, csak éppen látható. Itt pedig már az lép életbe, hogy nem-e éri meg akkor már egy ennyivel drágább TV-t venni inkább, ami nagyobb ill. többet nyújt...
-
félisten
válasz Grande Ale #6992 üzenetére
Ilyen esetben 720p.
BTW mivel a legtöbb Box játékban 720p-ben, vagy ennél is kisebb felbontásban rendereli a gép a játék képkockáit, értelme sincs igazán e felé menni... :S
-
Tuya
tag
válasz Produkció #6991 üzenetére
mondjuk attol fugg,hogy milyen a tavolsag,kozelrol akar 50 cm is befolyasol ha oldalra ulsz...nekem pl a nappaliban van korbe fotelekkel es 3-4 m kozott valtakozik a tavolsag ulestol fuggoen,na most ha megadunk egy kis szoget amin belul nezve tokeletes a kep akkkor ebben a szogben tavolodva egyre tobb fotelt lehet bezsufolni,persze egy ido utan mar nem lehetne latni a tv-t
-
dewfah
tag
Végülis egy LE32R81-nek lettem boldog tulajdonosa, jobban bejött, mint a 82-es!
Rákötöttem a PC-re: ugye van a dsub-on a CRT-m és most már DVI-HDMI-vel a samu.
A videózást úgy oldottam meg, h asztal kiterjesztése a samu-ra, majd azt állítottam elsődleges kijelzőre. Akkor ki tudom oda tenni full-on a képet 1360*768ban. Amikor befejeztem a DVD-zést, akkor elsődleges kijelzőnek visszatettem a monitort, és levettem a kiterjesztést a samu-ról. Ez kicsit körülményesnek tűnt nekem (bár kibírható) de van esetleg egyszerűbb megoldás? A kártya egy ati 9600.
Amúgy a TV-nek nagyon szép a képe a sima TV adással is, DVD-vel persze alap, és már teszteltem is 720p-s filmmel is (glatiátor és saw4) hát huha! Nem tűnik egyelőre rossz vételnek.
A távirányító kicsit szokatlan és a menü lassú, de soha nagyobb problémát!
-
Produkció
senior tag
én értem persze, csak az én szobám is most lesz átalakítva meg minden és úgy néz ki hogy 5méterre lesz a tv, az előző akai 55cm-s crt kb 2méterre volt...szal 5méterről el se tudom képzelni a tv nézést
-
BlaBla2
tag
Aktív témák
- Windows 11
- Windows 7
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Önfenntartásra rendezkedik be a kínai chipszektor
- Milyen NAS-t vegyek?
- Prohardver app (nem hivatalos)