Hirdetés
Aktív témák
-
Rick4
félisten
egy tévé esetében a jelentős kényelmetlenség lazán lehet 30 nap, amit sem bíróság sem más előtt nem kell ténylegesen bizonyítani, a fogyasztóvédelmi törvény kimondja:
"Kicserélés csak ugyanolyan típusú új termékre történhet. Ha sem kijavítani, sem kicserélni nem tudják megfelelő határidőn belül, jelentős kényelmetlenség nélkül, akkor el lehet állni a szerződéstől. Elállás esetén a termék visszaszolgáltatásával visszajár a teljes kifizetett vételár, nem lehet levonni a rendeltetésszerű használat során bekövetkezett értékcsökkenésre semmit. A vételárat kell visszafizetni, nem lehet kötelezni a vevőt, hogy levásárolja."
nem vagyunk kötelesek tűrni, hogy állandóan javíttatni vagy cserélni kelljen hordani, hiszen a jótállás és szavatosság lényege pont az, hogy az eladó garantálja, az adott termék – rendeltetése szerint – hibátlanul fog működni az adott időtartamon. A Ptk. azt a védelmet biztosítja, hogy a kijavításkor vagy kicseréléskor nem okozhatnak jelentős kényelmetlenséget. Erre hivatkozva – ha már megelégeltük a többszöri, vagy hosszú ideje tartó javítást – el lehet állni a szerződéstől (vagy árleszállítást kérni--ez lett volna az értékcsökkentés)
és akkor a linkek: [link] [link] [link] [link]én nem minősítelek, majd a modik megteszik helyettem..
[ Szerkesztve ]
49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
Vangelis
félisten
Hát igen nem egszerű.. de azért ez már túlzás ma egy kor kapták emg elméletileg a panelt, és b@sznak felhívni
.. unom már nagyon
Csak egyszerűen használni szeretnénk ezt a xart....
Próbálom hívni foylamtosan a sezrvizt, de állandóan a hangposta jelentkezik...
JVC magyarország meg állandóan a szervizhez irányít.
-- ördögi kör, most vagy azért nem veszik fel a készüléket, nagy erőkkel megindultak hozzám a javítást elvégezni vagy mert le sem xarnak.... gondolom kiírja a számomat.
[ Szerkesztve ]
@@@@ https://armegoszto.hu/deals/new
-
JohnnySmith
csendes tag
válasz Vangelis #6102 üzenetére
Ebből LG32LC51 lesz minimum... már látom
Várd meg most már hogy mit lépnek, (gonosz leszek, nagyon érdekel hogy hogyan oldják meg a pc kompatibilitást, mert egyébként nagyon korrekt tv lenne) aztán ha nem ok akkor pénzvisszafiztés... és kész.(BP-n a fény-hang kft ilyentéren korrekt volt nemtudom a többi JVC szervíz milyen)
[ Szerkesztve ]
Gigabyte-Z170-D3H, i7 7700K, Corsair VengeanceLPX 16GB, Gigabyte GTX1060 6GB , Zalman Z11 Plus. Cuore Sportivo & The Power of Dreams
-
cocoo
tag
válasz Vangelis #6102 üzenetére
Hát nem irigykedem rád, s a helyedben már lehet tokot is rájuk rúgtam volna, de sajna a lassúság és az "elérhetetlenség" jogilag nem támadható. Sajnos a fogyvédtörvényt sikerült úgy kilobbizni, hogy pont ezt a fogyasztóknak pozitív részét kiszedték. Ugyebár régen letelt a 30 nap és jogaid egyértelműek voltak, ma meg 2 hónap után sem teljesen tiszta a szabályozás és a lehetőségek.
Ajánlanám neked, hogy innen: [link] válassz a vidéki felügyelőségek közül és hívd fel valamelyiket (a fővárosiaknál sokszor cseng "hiába" a telefon) és kérd meg vázolja a törvényes lehetőségeidet.
sztem jobban jársz mint itt bárki okoskodásával![ Szerkesztve ]
4 billió USD-ről beszélnek, ami tudjuk, hogy 4ezer milliárd.... by Rick4
-
Ebit
addikt
Ajánlanám neked, hogy innen: [link] válassz a vidéki felügyelőségek közül és hívd fel valamelyiket (a fővárosiaknál sokszor cseng "hiába" a telefon) és kérd meg vázolja a törvényes lehetőségeidet.
sztem jobban jársz mint ittokoskodásával!Kővetkezőket mondják
- szakvélemény beszerzése/ alsó hangon 25000 ft+Áfa/
-birósági úton / polgári per/ jogérvényesités, ami sajnos már az indulásnál a gyártó javára eldőltJelenleg ez az EU normákra épúlő új" fogyasztóvédelmi szemlélet", ahol a korábbi dijmentesen územelő háttérintézményeket is privatizálták.
A korábbi javaslatok ezzel szemben időnyerő, és költségkimélőbb, jó fellépés és kis szerencse esetén célratöröbb.
Ui: Talán az általad használt kifejezés " bárki okoskodásával", nem igazán szerencsés -
Vangelis
félisten
Írtam oda is, elolvasták még mult héten, de azóta sem válaszoltak
Végre elértem a helyi szervizt, és megjött a panel.. elvileg ma vagy holnap szerelik be, de ezt már kétlem
Ugyhogy várom a kolégát, hogy beszerelje
De remélem megjavul és nem lesz több gondom, az a baj hogy a rokonom tv je, és én basztam el neki.. hogy pc re kötöttem
@@@@ https://armegoszto.hu/deals/new
-
Rick4
félisten
nyilván nem lehet mindenki tisztában azzal, hogy a leírtakon túl mégis hogy működik a dolog...de a gyakorlatban kb így működik: az első 6 hónapban a jótállásra kötelezett kell hogy állja a szakvélemény számláját is, hiszen ha a szerelő azt mondja, hogy márpedg ez így van, eleve nem vagy köteles elfogadni, mert nem független, akkreditált laboratóriumban végezték a vizsgálatot, hanem a jótállásra kötelezett fizetett alkalmazottja csinálta, ott a függeltenség fel sem merülhet... erre a célra a kermi, a meei kft, a mertcontrol rt, és a hif területi hivatala közül lehet választani. ezeket már a jótállásra kötelezett is el szokta fogadni..sok esélye nincs..
[ Szerkesztve ]
49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
cocoo
tag
a felvilágosításuk ingyen van, de megtudod, hogy van-e még lehetőséged, és igen, sajnos legtöbbszőr az van amit te írsz, s ekkor jön egy olyan okoskodó vélemény hogy számoljanak fel értékcsökkenést....
szerinted?
amikor szimpla jogaidat alig, vagy egyáltalán nem bírod érvényesíteni, akkor mekkora esélyed van bónuszra?elméletileg vannak jogaink de ahogy mondod azt a bíróságon kéne bizonyítani, mint túlzott kényelmetlenség, stb.... ami két év és ha vesztesz (amire jó esélyed van, mert ott bizonyítani kell, s nem azt nem fogadják el, hogy te úgy érezted, stb.) többszázezer forint perköltség... s ezt a gyártók is jól tudják. Pont erre mondtam azt, hogy ha igazán jó fogyvédelem lenne, akkor a 30 napos határidőt megtartották volna, és akkor ezek a dolgok egyszerűbbek lennének.
4 billió USD-ről beszélnek, ami tudjuk, hogy 4ezer milliárd.... by Rick4
-
Rick4
félisten
megjegyzem halkan, ha az az "okoskodó vélemény" megjelölés rám vonatkozna, (márpedig tudom, hogy rám) akkor majd nézz bele a linkekbe amit kértél, oda le van írva az árleszállítás (ez lett volna az értékcsökkenés) is, így eleve nem tudom miért titulálod véleménynek, már réges rég a PTK-val veszekszel.
[ Szerkesztve ]
-
tothbe
addikt
Egy utolsó "javaslat", mert már nagyon fárasztóak vagytok ti ketten, mint két óvodás a játszótéri homokozóban, akik először a lapáton, majd a talicskán kapnak össze, és igazából mindegy is mi a vita tárgya, csak vita legyen.
Garancia kérdések kitárgyalására ott a Garancia kérdés topic és ezzel ezt a témát is rövidre zárhatjuk, mert ennyire részleteiben már ez sem ide való!!!By(e) Tothbe
-
cucu001
csendes tag
válasz anonimusz #6114 üzenetére
Vangelis:
Sőt,dugd rá a PC-t amíg ott a szerelő!!
Hátha nála is elfütyül és látja,hogy nem vicc az egész!
Több százezer pénzről van szó és még mindig nem élvezheti a vásárló a "kicsikét"!Bocsi,de ez már annyira felháborító,hogy én is megszólalok ez ügyben.
[ Szerkesztve ]
-
herrká
senior tag
Hát igen, ezért lett az LG. Érdekes lett volna a PIP is, de eléldegélünk nélküle. A kábelcsatlakozóknál mit értesz "műanyag megoldáson"? A koax dugók műanyag házasak, az elosztó pedig fém házú, kb. 5x10cm-es doboz.
A telepítést kipróbálom, talán a hétvégén. A proci 2,5Celeron, 512 RAM.
A digitális adás miatt pedig akkor vigasztalhatatlan vagyok.
Köszi a segítségedet!!! -
Galahed
senior tag
Mi a vélemény erről az LCD ről?
FULL HD Panasonic TX-37LZ70 kb 297 ezerért.
http://bbstudio.addel.hu/detailproduct.php?productid=206543
-
BlaBla2
tag
Rick4, Cocoo!
Most már tényleg az LCD TV-kről kellene társalogni!(tényleg, a PTK mekkora panelméretben tudja az 1:1 pixel mappingot?)
a bátrak félnek a legőszintébben
-
torma1981
veterán
Sziasztok!Szerintetek melyiket vegyem meg?
Samsung LE 32S62 B fekete vagy LG Electronics 32LC51 vagy Hannspree Xv32-t?Tv-hez monitornak szeretném használni!Kb egy áron vannak!!Köszi
-
Loretto
veterán
No akkor tehát kéremszépen. Cocoo és Rick fórumtárs próbáljanak megférni egymás mellett, amennyiben valami nagy blödséget vél felfedezni az egyik fél a másik mondandójában, próbáljátok picit gördülékenyebben megoldani, esetleg privátban, mert nemcsak minket hanem a többi fórumozót is zavarja. Remélem sikerül a gyakorlatba is átültetni. Ha nem, majd akkor segítünk "engine-ből" megoldani.
Soirée...
-
-
félisten
Attól, hogy japánban rakják össze, még nem ez lesz a legjobb TV piacon. Konkrétan az AD5 típus a belépőszint, mint a Samsung S81 vagy a Sony S3000. Szóval Sharp és Made in Japan ide vagy oda, azért nem biztos, hogy ez a legjobb választás...
Légvédelmisek mottója: Lődd le mind! Majd a földön szétválogatjuk.
-
Vangelis
félisten
válasz Grande Ale #6136 üzenetére
Hát egyre jobb híreket kapok
Még ma sem hívtak, hogy mikor jönnek@@@@ https://armegoszto.hu/deals/new
-
Joshi
titán
tothbe, Ebit: én tisztába vagyok vele hogy vannak ennél is jobb és összetettebb megoldások, csak azt szerettem volna érzékeltetni herrká-nak, hogy a műanyag elosztókat kerülni kell. Ha gondoljátok megoszthatjátok tapasztalataitokat herrká-val, ugyanis neki vannak problémái a vétellel.
Azért THX! -
Lacix29
őstag
Nem tudod, 1080/24p támogatás van benne ,és vajon az LG-ben ?
Sharp-ban nincs (LC-37AD5E-BK, 1080i max)
LG -ben elvileg van (37LC51, 1080p + 24p)De van aki nem igazán érzékeny erre a 24p-s támogatásra . (Pl. Engem sem zavart Pókember 3-nál Samsung LE-40R81B-n a hiánya PS3-ról való lejátszás esetén)
Itt a Sharp kézikönyve egyébként (ill. ez a LC-32AD5E kézikönyve): [link]
[ Szerkesztve ]
-
Vangelis
félisten
válasz Grande Ale #6136 üzenetére
Hehe .. azt írták, hogy majd kérezzem emg,hogy mire használható a tv a szervizesektől