Hirdetés
Aktív témák
-
cucu001
csendes tag
Ne lepődjél te semmin se,te olyan okos fiú vagy,hogy mindenre frappánsan válaszolsz.
Maradj nyugton és töltsd itt az időd és adj jó szakmai tanácsokat és legyen szép a napod.
Már egyszer megköszöntem a válaszod,most utoljára még egyszer megteszem.
Köszönöm szépen!Azt hiszem semmi kötözködő megjegyzés nem ment tőlem.
-
Rick4
félisten
válasz cucu001 #6351 üzenetére
nem, nincs gond, csak a cocoo-s dolgot nem értem miért fűzted bele. tényleg nem emlékeztem, hogy akkor egyszer átkonvertéltam....asszem a winavi 8.0-s konverterrel csináltam, de nem volt jó az eredmény, kár nekiezdeni..próbáld meg nyugodtan, de nem lesz értelme..talán egy hd divix még esetleg, de a dvdlejátszó úgyis csak PAL-ban ynomja a tévére, szal megint nem lesz értelme..
49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
livermore
csendes tag
Sziasztok!
Azoknak a tapasztalatára lennék kiváncsi, akik falra szerelték a LCD/Plasma TV-jüket. Lehet, hogy hülyén hangzik, de nekem az egyik legfontosabb szempont, hogy a kis hely miatt a leendő 32-es TV-m minél kevésbé "álljon ki" a falból. Amely típusokat idáig láttam, azokon döbbenetesen nem figyeltek arra, hogy az aki falra szereli, annak jó legyen. A kábeleket csak úgy lehet normálisan csatlakoztatni, ha legalább 5-6 cm hely van a TV és a fal között és akkor kezdődik a TV, amelyik legalább 7-8 cm vastag (pl. LG LC52-es, vagy a Samsung LE-M87-es). Van valakinek tanácsa? A lényeg a minél kisebb faltól való kiugrás lenne. Előre is köszönöm,
L.
-
Tomiboy65
csendes tag
Hátul a matricán legfelső sornál: Model: Le32R81B.............S
Tehát a modellszám után kis szünet és ott van egy betű, ha S akkor Samsung panel. Ha más betű van, akkor másik gyártótól van. Olvastam itt valahol... De a 70-es szériánál volt, hogy mindenféle panelt raktak bele, csak kicsomagolás után tudtad meg, melyikkel is kaptad.[ Szerkesztve ]
-
Stema
tag
válasz Tomiboy65 #6356 üzenetére
Ugyanezt mondták a 226bw-s samsung monitoromra, h az S betü samsung-ot jelöl, az A pedig auo-t, pont ugyanott. Aztán kiderült, h ez marhaság, csupán nagyban fedi egymást véletlenül a 2 dolog és a szerviz menüben a panel tipusnál az adott betü ha A, akkor samsung, ha L akkor AUO, meg van valami CMO-ra is.
Egyébként meg rájöttem, hogyha jó az egész, akkor marhára nem érdekel, h milyen panel van benne, mivel úgyse akarnám cseréltetni.
Egyébként észrevettem egy világitó subpixel hibát a tv-n (de lehet, h csak egy rés a rácson, mert fehér szinű), de 1m-ről már nem látom, pedig nagyon jó szemem van, ha pedig egy kicsit más szögből nézem (akár 10°-ban), már olyan 20-30cm-ről se látszik. Igazából nagyon paráztam az ilyenektől, mert maximalista minőségb.zi vagyok, de még engem se zavar (persze lehet h nem pixelhiba és ezért, mivelhogy ilyen pici)
[ Szerkesztve ]
-
muveszur
addikt
Sziasztok! Engem is érdekel ez a paneles dolog.... Az én tv-mre (le37r82) modelszám után "A" van... Ez akkor samsung vagy auo? Mert vhol olvastam vmi olyat, h a samsung nem gyárt 37"-os panelt....Köszi!
Off: Ha van rá igény, irnék egy bemutató v teszt jellegű irást a logouton...jelezzétek ha érdekel! -
Stema
tag
válasz muveszur #6359 üzenetére
Mint mondtam, a cimkén lévő betü nem jelöli a panelt a monitoroknál, igy valszeg a tv-knél se járt el másképp a samsung. Monitornál le kell venni a fényerőt és a kontrasztot 0-ra, aztán meg kell nyitni újból a menüt és 5mp-ig nyomni azt a gombot, amivel a menüket leokézod (pl. source gomb vagy dvi bemenet nélkülieken az auto)
-
Stema
tag
Egyrészt amit irtam az samsung monitoroknál müxik és csak példaképp emlitettem, h valszeg a samsung a cimkés dolgokat nem használja. Valóban nagyrészt fedi a cimkés dolog az adott panelt, de sztem ez inkább gyártási helytől függ és amiatt lehet ilyen (csak tipp). hardforum.com-on utóbbi időben már rájöttek erre, h nem fedi a valóságot a cimkén elhelyezett betü, pedig először ők is ugyanezt a cikket linkelték (korai dolog volt még), de a szervizmenü 100%, és találtak olyan darabokat, ahol a cimke és a menüben látottak nem egyeztek (igaz keveset). Legkönnyebb módszer sztem a tv szétszerelése
szerk. Rick4: "Unfortunately, this method isn’t 100 % reliable. Two readers showed us two exceptions with one having an S but with an AU Optronics panel on the inside and another with an A, while it had a Samsung." - erről beszéltem
szerk2: most olvastam amit irtál szal szerk 1 stornózva (sőt, új jogszabály van, szal "Számlával egy tekintet alá eső okirat")
[ Szerkesztve ]
-
kuan
csendes tag
Sziasztok!
lcd vásárlás előtt állunk de nem nagyon értünk hozzá ami fontos az a full hd és a 100-106 cm.
Amiket kinéztünk főleg az ára miatt az az lg 42LF75 és a sony KDL-40D3500.
Használnánk tv nézésre és monitor helyett.
Megköszönném a segítséget a választásban. -
kuan
csendes tag
Sziasztok!
lcd vásárlás előtt állunk de nem nagyon értünk hozzá ami fontos az a full hd és a 100-106 cm.
Amiket kinéztünk főleg az ára miatt az az lg 42LF75 és a sony KDL-40D3500.
Használnánk tv nézésre és monitor helyett.
Megköszönném a segítséget a választásban. -
bajuszati
tag
Hello nem tudja valaki milyen a lekisebb képátlós LCD TV ből amit M.O.n kapni lehet?
Vagy mennyit ér meg max egy 82" LCD TV?[ Szerkesztve ]
-
hypno skate
senior tag
válasz bajuszati #6370 üzenetére
1. 7"-os a legkisebb amivel találkoztam. (Nálam a konyhában 8"-os van)
2. Annyit ér, amennyiért el lehet adni, illetve amennyit neked megér. (Nekem pl. semmit, mert éveken keresztül a 72 cm-es 4:3 arányú tévéhez voltam szokva, és a 82 cm 19:9-es számomra kicsinek tűnik.A vegetariánus ősi indián szó. jelentése: ''Béna vadász'' TELEFONSZÁMOM a profilomban
-
hypno skate
senior tag
Válasszátok azt, amelyik jobban tetszik, minthogy az ár úgy látom nem számít.
Én személy szerint a Sony-ban jobban bízom, bár sok ismerősömnek pl az optikai meghajtóknál nem igazán hálálta meg ezt a bizalmat.
A vegetariánus ősi indián szó. jelentése: ''Béna vadász'' TELEFONSZÁMOM a profilomban
-
Tomiboy65
csendes tag
válasz rankesz #6358 üzenetére
samsung lcd tv szervizkód:
TV kikapcs, utána Infó-Menü-Mute-Power
Kilépés Power gombbal.
De nagyon ésszel kezdd el állítgatni a dolgokat...Én is nézegettem már, de hogy milyen panel, nem találtam meg ott, pedig biztos ott van...
Ja és amikor beléptem a szervizmnübe, az összes beállításom gyári alapbeállításra állt be. Ez másnál is így volt?
[ Szerkesztve ]
-
andr_s
tag
SZiasztok!
Vettem egy LG 42LF75 lcd tv-t. Nagyon megvagyok vele elégedve a TV adás is egész élvezhető bár télleg nagyon kijönnek azok a hibák amik a régi tv-n csak egy kicsit rosszabb képet adott az adás miatt, pc-módban dvi-hdmi kábellel tűéles a képe, játékoknál is jól megy!
Egy két kérdésem azért lenne:
-full hd-n 1980x1080 felbontásnál megváltoznak a színek (olyan mintha túlvezérelt lenne, vagy mintha felvinném a színeket a maxra) ez miért van?
- és mintha a kép szélei is lecsúsznának ilyenkor, a felső ikonsor nem is látszik (a többi felbontásnál ilyet nem tapasztalok)- ha 1600*900 teszem a tv képernyő infója szerint 1600*1200-felbontásban van. ???
Egy nvidia geforce 7300GT videókarit használok, ha ez számít...
Előre is köszi a választ.
A.
-
KicsiPo
csendes tag
Sziasztok!
Beszállva a témába a Samsung LE40R88BD nálam made in korea, bár nem itthon vettem. kíváncsi volnék, hogy van e különbség abban hogy mit hoznak be a országba, és mit kapok külföldön. pl Mo-n inkább a szlovák termék e a jellemzőbb. Amúgy a szervíz menü után nekem is visszaállt gyári értékre anno, de többször nem próbálgattam. Samsungosoktól kérdezném, hogy külföldi fórumokon találtam beállításokat, meg én is próbálgattam itthon,de kíváncsi lennék hogy PC-ről való film nézéshez, digitális kábelhez, és analóg kábelhez esetleg ki milyen beállításokat használ, ami neki bejött.
-
penell
csendes tag
CifuHILIPS Cineos 32PFL9632D/10 LCD televízió milyen panel van bene.
-
torma1981
veterán
Sziasztok!!Mi az a 24p-s támogatás??Tudom hogy láma kérdés de nem vagyok otthon a témában!!
Köszi
-
torma1981
veterán
Ha vennék egy full Hd tv-t akkor az tudja a nagyobb frissitést mint a 60 Hz?Nem zavaró a 60 Hz ha monitornak használnám netán??
[ Szerkesztve ]
-
mutyi
senior tag
Sziasztok!
Na nekem a típus után S betű van, akkor elvileg samu panel,de nem 100%. Viszont akkor ez igazolná az orosz fórumot, ahol a modell szám alapján írták, hogy samu panel van bennük.
Srácok akinek van R-es szériája, az írja már be hogy milyen beállíátsokat használ pl tv-hez meg pl dvd-hez?
Az lenne még a kérdésem, hogy ezeket a sémákat el lehet valahogy menteni, hogy ne kelljen mindig újra állígatni, hanem csak elősveszem hogy mondjuk tv séma?
Eléggé elégedett vagyok a tv képével, főleg hogy jó minőségű kábeleket vettem a faltól kezdve.
Viszont azon gondolkodom, hogy mennyit számít a minőségen, hogy a padláson ahova bejön a t-kábel,ott milyen az elosztó, mert 4 helyre jön le nálunk. Meg azt sem tudom milyen kábelt húztak be a falba a padlásról. Mivel kiderült számomra, hogy nagyon fontos hogy ne csak 1X-en árnyékolt legyen hanem mondjuk 4X-en, ezért szerintetek érdemes lenne az lcd-hez lejövő ágat valami spéci koax kábellel újra behúzni meg kicserélni valami faszára a padláson levő elosztót? Esetleg valami jelerősítőt betenni? Sajnos nem tudom hogyan lehetne lemérni a set top box előtt, hogy milyen minőségű a jel és azzal szemben milyen minőségű a jel fent ahol bejön a t-kábel. Valaki ötlet? -
Tomiboy65
csendes tag
A különböző bemeneteken amit beállítasz magadnak az úgy marad. Teszem azt a komponenes bemeneten ami pl dvd lejátszó lehet, beállítod a film sémát és beállítgatod ahogy neked tetszik. Ezután bármikor a a komponenes bementre kapcsolsz, ez a beállítás fog neked ott megjelenni. A tévé tunerjére megint más sémát állíthatsz be.
-
kavicssli
addikt
Sziasztok! Teljesen új vagyok a témában de szeretném megkérdezni hogy erről mi a vélemény? Samsung 165.000ft ért árulják ami szerintem nagyon jó ár érte.
"Tanulni mindig érdemes, mert egy idő után a tanulásba fektetett munka meghozza a gyümölcsét, s mint tudjuk, a gyümölcsből PÁLINKÁT lehet főzni!"
-
Galahed
senior tag
válasz kavicssli #6385 üzenetére
Az hogy az erdeti ár fölé irtak egy bazi nagy számot... Szóval nehogy bevedd azt, hogy ennyiről lett leértékelve. Az S pl 37S az a Samsung legalapabb (legrosszabb? ) sorozata. Ráadásul mos már az S8x esket látsz mindenhol, ami fejlettebb mint a S6x Szóval keress R8x -t, vagy M8x -t...
[ Szerkesztve ]
-
torma1981
veterán
Támogatott HDTV formátumok :720p, 1080i, 1080p !
Ez mit jelent??? -
torma1981
veterán
Sziasztok!! Szerintetek Samsung LE-32S62B vagy LG Electronics 32LC51-t vegyek!!Tv-zésre Hd film nézésésre Dvd-re!!Számgépre kötném!Vagy kicsit drágábbért mit lenne érdemes venni??
Köszi
-
kavicssli
addikt
válasz Galahed #6386 üzenetére
Jaj nem Itt nállunk a debreceni Plázába az elektro pontba árulják annyiért
Esetleg milyen LCD TV-t tudtok ajánlani ebben az árban....170.000ft
[ Szerkesztve ]
"Tanulni mindig érdemes, mert egy idő után a tanulásba fektetett munka meghozza a gyümölcsét, s mint tudjuk, a gyümölcsből PÁLINKÁT lehet főzni!"
-
feka007
veterán
Hi!
85k-ig milyen LCD TV-t ajánlotok? 66 cm-esbe van vmi normálisabb ennyiért? -
Rick4
félisten
válasz rankesz #6393 üzenetére
kizárólag d-subon, az meg analóg mivolta miatt nem az igazi...kifejtenéd, konkrétan mi a problémád a d-subon történő összekötéssel? esetleg valami konkrétum is érdekelne, mert még soha senki sem tudta bebizonyítani, hogy pl a DVI jobb képet ad a d-subnál..
49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
rankesz
veterán
Konkrétan az a bajom hogy ugye a videókártya csinál egy digitális jelet. Az a D-sub kimenetre menve átkonvertálódik analóggá, ergó a jel már nem ugyanazt az információtartalmat hordozza. Aztán a tv-ben újra digitális lesz belőle.
Szerinted az analóg bemenetes LCD monitoroknál miért van képernyő kalibrálás opció hogy normálisan rakja ki a képet a monitor mikor a videókártya világosan megmondja a perifériának hogy ezt a képpontot pontosan erre a pixelre rakd ki ilyen meg olyan paraméterekkel. -
rankesz
veterán
válasz rankesz #6358 üzenetére
TV-nél hogy lehet előhozni a szervízmenüt?
Kivi lennék az én Samsungom milyen panelt kapott... bár azt olvastam hogy a 37m87-esek mind AUO panelosak.Akit érdekel másik fórumon megtaláltam a választ Samsunghoz:
Standby módban a távirányítón INFO utána MENU aztán MUTE ésvégül POWERDE nagyon vigyázzatok mit állítgattok el, vagy legalább írjátok fel, én tegnap este már attól paráztem hogy az asszony a fejemet veszi, nem talált meg semmilyen csatornát még újratároláskot sem, aztán visszaállítottam a kritikus beállítást és szerencsére jó lett. De nagyon sok "elnyomkodnivaló" van szóval vigyázat(!!!) és csakis saját felelősségre!
-
kuan
csendes tag
válasz hypno skate #6372 üzenetére
Köszönöm.Kár hogy senki sem segít akinek több érve is van vagy tapasztalata.
-
Rick4
félisten
válasz rankesz #6396 üzenetére
ok, értem én, de látsz különbséget a két kép között? ha elédteszek két monitort egyik analógon, másik digitálison kapja a jelet, sosem mondod meg tutira, melyik a rosszabb. de ha rosszabb is lenne bármilyen tekintetben, mennyivel rosszabb, 0.1%-kal? erre nincs bizonyíték, ha meg akar hadd kalibráljon arra a fél másodpercre. érdekes, a tévém nem kalibrál d-subbal...az analógnak megvan az az előnye, hogy a digitálisról vissza lehet alakítani, ergo mindig kéznél lesz, a kábel meg 300ft.
Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest