Hirdetés
- Assetto Corsa Competizione
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- PlayStation 5
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- PlayStation 5 Pro teszt
- Megjelent a Silent Hill 2 Remake
- Call of Duty: Black Ops 6
- Már jövőre befuthat a Stellar Blade PC-s kiadása
- Konzolokról KULTURÁLT módon
Aktív témák
-
Rick4
félisten
Most néztem egy LG 32LC2RR LCD-t és a mellette lévő Samu 32R84-et. Hát az LG-nek hegyekkel gyengébb volt a képe...ezt üzletben nézted? álligattál valamit a két tévé távirányítóján? hogy érted azt, hogy gyengébb kép? nálad ez miben merült ki?
49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
félisten
Szigorúan saját vélemény, de 37"/42" esetén monitornak ne végy HD felbontású plazmát, mivel a natív felbontásuk nem 16:9-es arányú, ezért olyan éles sose lesz a kép monitorként, mint egy 1:1PM-ben hajtott LCD-é.
Ha monitornak nem akarod használni, akkor sem javasolnám a 7-es panákat, most jöttek ki a 8-as sorozatúak, és engem levettek a lábamról, tényleg nagyon jók. De ha monitornak akarod használni, akkor minimum az 1366x768-as natív felbontású változatokat, amik 50 colos modellek.
Szóval kompromisszumot kell kötnöd, és mivel monitornak is akarod használni, én a Samsung R8x-et javaslom a felsoroltak közül.
Ugyanakkor csak ismételni tudom magamat: ha most rögtön vásárolsz, és nem akarsz várni. Hamarosan itt vannak az új LG és Samsung LCD TV-k, áprilisra várhatóak, és ha nem késnek annyit a magyar boltok polcairól, mint tavaly, akkor ezt az időt már megéri rászánni - persze itt harap a kígyó a farkába, mert pl. az LF65-ösömre én két hónapot vártam úgy, hogy külföldön kapható volt már, itthon még semmi. Ez sajnos egy ilyen helyzet. ^^
[ Szerkesztve ]
Légvédelmisek mottója: Lődd le mind! Majd a földön szétválogatjuk.
-
kano
nagyúr
Szia!
Igen állítgattam mindent. Valahogy az LG képe olyan mintha egy fehér fátyol lenne rajta a Samuéhoz képest, pedig nem vagyok egyáltalán Samu párti, sőt. Szeretem az LG termékeit, de ez annyira szembetűnő volt, hogy nem vettem meg az LG-t. Ugyan az a digitális demó ment mindkettőn és egyszerűen nem lehetett az LG-t olyan szépre beállítani mint a Samut. A színei egyszerűen fakók voltak és olyan élettelenek. Úgyhogy hiába volt 150k-ra leértékelve az LG mégsem nyerte el a tetszésemet. A Samu 32R84 155k és nagyon levett a lábamról(pedig hangsúlyozom, hogy utálom a Samu termékeit), de akkor már gondolkodom egy 37R82-n ami olyan 190k körül van.
Igazából egy Philipset vennék meg a legszívesebben mert annak a legtermészetesebb a képe és a színei (szerintem) de egy kicsit zavar az 1 év gar + kicsit drága + Cifu csak félve ajánlotta az egyik hozzászólásásban. Persze tudom, hogy a Samu is csak 1+1+1 év garit ad és ez is zavar az LG-vel szemben. Továbbá volt olyan baj a TFT monitoraival a Samunak, hogy zúgtak a sz*r minőségű trafói miatt, itt nem volt ilyen?
Thx.„Háborúban elszántság, vereségben dac, győzelemben nagylelkűség, békében jóindulat.” Winston Churchill "Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!" "The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge." Stephen Hawking
-
kano
nagyúr
Köszönöm a válaszod. Az LF65-öt én is nézegettem, de élőben még nem láttam. A Samu R8x szériájához képest ennek milyen képe van?
„Háborúban elszántság, vereségben dac, győzelemben nagylelkűség, békében jóindulat.” Winston Churchill "Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!" "The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge." Stephen Hawking
-
kano
nagyúr
Ahogy nézem ez az LF65 FullHD-s amire szerintem nekem nem lenne szükségem.
[ Szerkesztve ]
„Háborúban elszántság, vereségben dac, győzelemben nagylelkűség, békében jóindulat.” Winston Churchill "Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!" "The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge." Stephen Hawking
-
Rick4
félisten
hát, komolyan elmegyek holnap a mediamarktba.... igaz a mostani monitorom, nekem is samsung, azelőtt fél napig egy LG volt, itt tényleg láttam a különbséget a két cucc között...
49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
kano
nagyúr
Én az Euroni**-ban láttam, lehet az volt a baj forrása? A kettő TV-t érdemes egymás mellett megnézni.
Na én is egy 223BW-n gondolkodom, neked nincs gondod vele? Többek szerint ótvar minőségű alkatrészek vannak benne.[ Szerkesztve ]
-
dussy
őstag
Sziasztok!
Remélem jó helyre írom a kérdésemet. A PC-m szeretném összekötni az LCD tv-mmel, de csak filmnézéshez használnám, tehát másodlagos kijelzőnek.
Az előző gépemhez már hozzá volt kötve, de most nem boldogulok. A 'clone' funkciónál semmi nem jelenik meg, a 'dual view'-nél pedig csak az asztal háttér képének bizonyos százaléka... Nem is lenne baj, mert csak teljes nézetes videónézésre használnám.
Az első számú megjelenítő egy 22"-os Samsung wide monitor, a TV szintén Samsung (32R32B). VGA kábelel van összekötve a 2 eszköz, az előző gépnél is így volt.Segítséget előre is köszönöm!
https://hardverapro.hu/apro/apple_iphone_13_spigen_tough_armor_kek_tok/friss.html
-
AMD Power
titán
Eddig akivel beszéltem TV-s eladó , szaktanácsadó minden lebeszélt az ilyen Samsung - LG - Sony TV-ről. Főleg ha az úgymond low end kategóriát néztem. Mindenki azt mondta ,hogy a Sharp és a Panasonic a legjobb. De főleg a Sharp.
-
kano
nagyúr
válasz AMD Power #7960 üzenetére
Az a helyzet, hogy néha a "szakértők" olyan hülyeségeket mondanak, hogy nem igaz. Egyébként szerintem semmiből nem szabad megvenni az alsó kategóriát. A Sharp az egyik legjobb, de sajnos az ára is ott van. A Pana meg főleg a plazmákra gyúr ami nekem nem szimpi.
Nekem is a Sharp nagyon bejön viszont 4-5 év múlva úgyis vesz az ember egy másikat így nem szeretnék kiadni most 300k-t egy Sharpra.[ Szerkesztve ]
-
anjani182
őstag
Igen, a "szakértők" szerint a Samu R8x-nek túlvezéreltek a színe, az LG sokkal jobban beállítható és természetesebb, az nem baj,hogy ősrégi modell...én ezen akadok ki Itt a fórumon sok az LG párti ember, bár ez abból adódik, hogy kicsi a keret, és hát ezt tudja megvenni, és akkor már az a jó Tv...ha ez még nem tűnt volna fel
Forever and ever, let's make this last forever.
-
félisten
válasz AMD Power #7960 üzenetére
Először is: mire akarod használni.
Másodszor őszintén szólva én a TV-s eladóktól óva intek mindenkit, a többségüknek lövése sincs arról, miről beszél, tisztelet a kivételnek.A Panasonic és a Sharp TV-nek pedig nem nagyon "low end" kategóriája egy árban a konkurensekkel, amik pedig ott voltak, azok semmivel sem tudtak többet nyújtani, mint egy Samsung. A Sharp-nál kiváncsi leszek, mi fog történni a Lengyelországi gyártás felfutása után.
Azt végképpen nem értem, hogy a Sony-t általános használatra miért húzták le, mivel a Sony TV-iben van a tapasztalatom szerint általánosságban talán a legjobb minőségű TV tuner az LCD TV-k közül, továbbá a Smart képernyő arány az összes eddig látott megoldásnál jobban kezeli a 4:3-as képarány megjelenítését 16:9-es TV-n, ami egy átlagos felhasználónak elég fontos lehet. A Sony-val nekem általában az ára a bajom, ugyanúgy, mint a Pana/Sharp TV-k esetén...
-
félisten
válasz anjani182 #7965 üzenetére
Érdekes, hogy megint milyen nagy a szád, amikor meg lent telefröcskölted hülyeségekkel a topickot (amikor Bazsikának előadtad, hogy monitorként nem tudja majd kihasználni a FullHD-t), és ezeket a marhaságaidat egyenként pengeéllere állítottam, akkor meg utána jól eltüntél... Nyilván nehéz lett volna bármi értelmeset írnod, ha nincs tapasztalatod a témában. Hiába, no, gerinc, az hibádzik nálad...
[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz AMD Power #7963 üzenetére
Azért vezesd majd már le, hogy mégis miben rosszabb egy M8x-es Samu egy X20E Sharpnál (amikor a Samu egy klasszissal jobb feketével bír például, pedig fél évvel öregebb modell), vagy egy R8x miben gyengébb, mint egy AD5K, mert azért kiváncsi lennék mik is az indokaid.
-
Borisz76
veterán
Sziasztok.
Az öcsém nevében írok, lenne 1-2 kérdése.
Jelenleg egy Samsung ( pontos tipust nem tudom ) 82 cm-es HD Ready készüléket nyüstöl. Az íróasztalán taláható töle kb 1méterre. Mivel a pc-re van kötve ezért adott a felhasználás : elsősorban játszik és 720-s HD-s filmeket néz rajta...na meg weboldalakat nézeget.
Lassan 2 éves a készülék és szeretné lecserélni egy 100-110 cm-re ! Esetleg mégnagyobbra.Itt jön a kérdése :
--------------------------
Érdemes Full HD-ban gondolkodnia ? Figyelembevéve a felhasználói szokásait.VGA-val nem lesz gond mert abból most akar majd venni valami ütősebet ( G92-es 8800 GT/S ).
Igaz a Full HD-s készülék többe kerülne de Ő egy igazi megszállott ilyen téren.....
Milyen készüéket tudnátok javasolni - ami már bizonyított - mert zsákbamacskát sem akar venni. Nem fonos,hogy a legújjabb modell legyen ( bár lehet érdemes megvárni ).
Kedves Cifu. Mint látom / olvasom azért otthon vagy ebben a témában. Érdeklne a TE véleményed is.
Köszönöm előre is mindenkinek a tanácsát / tapasztalatát.
Üdv. Borisz76
Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html
-
kano
nagyúr
Na emberkék azért szerintem ne szálljunk már el a Sharp-tól. Ennyi pénzért még jó, hogy nem árul sz*rt. Egyértelmű, hogy ilyen áron jobb minőséget tud előállítani mint az LG vagy a Samu. De egyszerűen nem éri meg annyival többet kiadni a Sharp-ért mint egy Samu Rxx-ért, mert mint Cifu is mondta a technika gyorsan halad és a most 400k-ért vett LCD 4 év múlva már 20k-t sem fog érni. Akkor miért is érdemes általános felhasználásra dupla olyan áron venni LCD-t? Hangsúlyozom, utálom a Samut de sajna normális árban ő ad normális minőséget. LG képe nekem nem tetszik, plazmát nem veszek, így marad a Philips vagy a Samu.
-
AMD Power
titán
Engem azért az megnyugtat ,hogy amit most vettünk Sharp az Japán. Nem China meg nem Isten tudja mi. Hanem eredeti Japán Sharp. Nem sok gyártó mondhatja ezt el magáról ,hogy nem csing csung országban gyártja a dolgait. A 2év Teljes körű gari is fontos szempont volt. Bár szerintem minden gyártónak Min ennyit kéne adnia ha nem többet
-
félisten
válasz AMD Power #7973 üzenetére
A szervíz egy dolog, a tudás/szolgáltatás egy másik. A Pana PV70-esek tulajai közül az utóbbi időben többen panaszkodtak arra, hogy függőleges vonalak jelentek meg a képernyőn, ami teljes cseregarit jelentett. Rossz ettől a Pana? Szerintem nem....
-
félisten
válasz Borisz76 #7975 üzenetére
Érdemes Full HD-ban gondolkodnia ? Figyelembevéve a felhasználói szokásait.
Ha monitorként akarja használni, és 1-1.5 méterről nézi, akkor igen, mindenképpen, pláne ha a videókártyája is bírni fogja.
Milyen készüéket tudnátok javasolni
Ha most per pillanat akarna vásárolni, akkor én olcsóbb alternatívának az LG 42LF65/LF75-öst, illetve ha a kicsivel drágább Samsung LE-40M86/M87 belefér, akkor azt a készüléket javasolnám.
Az LG mellett az ára szól, mert ilyen árért nincs alternatíva. A Samsung jobb feketét nyújt, és több extrát (bár azokat aligha fogja kihasználni).
Viszont mint mostanság folyton írom, jövő hónapban várhatóak az új modellek, lehet, hogy már megérné megvárni azokat.
-
AMD Power
titán
Egy LCD-nél vagy Plazmánál mik számítanak extráknak? Mármint amik tipikusan olyan extrák amiket az átlag TV/DVD néző ember nem használ vagy használ ki.
-
félisten
válasz AMD Power #7978 üzenetére
Már bocsi, de szerintem sűrgösen nézd már át, hogy milyen országokban gyártott TV-ket árultok, mert nagy meglepetések fognak érni. ^^
A Sony Spanyolországban gyárt, a Samsung Magyarországon és Szlovákiában, az LG Lengyelországban, a Sungoo szintén Magyarországon, és a többi. A Sharp tavaly jelentette be, hogy új gyárat húz fel Lengyelországban, elvileg már idéntől onnan szállítják a TV-ket az EU-n belül. Az egész hátterében az áll, hogy az EU-ba az EU határain kívűlről érkező "laposTV-kre" büntetővámot vetnek ki, ezért jóval drágábbak a Made in Japan TV-k pl. Viszont így nem igazán versenyképesek, ezért aki az EU-ban komolyan akar TV-ket eladni, az kénytelen a gyártást az EU-ban végezni.
BTW melyik LCD TV-t gyártják kínában? ;)
-
félisten
válasz AMD Power #7982 üzenetére
Kép-a-képben, fejhallgató kimenet, példának okáért.
A 2 tuneres készülékek két éve még viszonylag gyakoriak voltak, mára teljesen eltüntek. A kép-a-képben hasonló dolognak tünik, ez már az idei Panasonic PX80-asból is hiányzik, szóval az LG csak egy lépéssel a többi gyártó előtt járt. Ami az tavalyi/idei készülékekben extra lesz, az az USB csati, ami JPEG (és MP3) lejátszást jelent, de az idei év nagy "újítása" a hálózati lejátszás lesz, az LG esetén akár Wi-Fi hálózatról, más gyártóknál általában hálózati kábelel (azért időjeles az újítás, mert két éve ezt már az ACER bemutatta az AT-3705 MGW (MediaGateWay) TV-jében, ami a jelek szerint igencsak megelőzte a korát).
-
félisten
válasz AMD Power #7984 üzenetére
Csehországban szerelik össze a Pana plazmákat, azt nem tudom biztosan, hogy az LCD Tv-ket is, de valószinüleg igen.
Az Sharpok közül szerintem ami megéri, az az XL2E, a csúcsmodelljük. A többi modelljükkel sincs igazából bajom, csak ár/értékben nem tudnak versenyezni egy európában gyártott Samsung, LG, Philips vagy Sony TV-vel.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz AMD Power #7988 üzenetére
A büntetővám ha jól rémlik 20%-os, hogy a gyár mennyit számít majd, az kiderül, szvsz 10-15%-os árcsökkenés lenne a minimum.
A Sharpnál a másik dolog, amiben fejlődniük kell, az a ügyfélszolgálat ill. az európai támogatás. Lásd sok készülékükben nincs magyar nyelvű menü például...
Szvsz a Sharp (és a Toshiba) egy kicsit bealudt az európai piacon, a részesedésük elég csekély, a gyorsabban reagáló Sony, LG, Samsung és az alapból "helybéli" Philips mellett nehéz lesz a dolguk. Most a Sharp nagyon fogadkozik, hogy odafigyel európára, hát majd meglátjuk...
[ Szerkesztve ]
-
kano
nagyúr
AMD Power
Nekem is eszméletlenül tetszenek a Sharpok, de ezért az árért nem fogok venni 3-4évre LCD-t. És hiányolom a 2 év teljeskörű garit én is a Philips és a Samu részéről. Ezért is tartok egy kicsit tőlük. No de ha egyszer szebb a képük akkor mit tegyek...
Cifu
Szerinted Philips-et lenne érdemes venni (xx5322) vagy egy Samu xxR8x-et? Valahogy tartok a Samutól(főleg a szervizétől félek, mert CRT-knél eléggé szemétkedtek a kedves vevőkkel).[ Szerkesztve ]
-
Bazsika22
tag
velem is!!!
asszongya nem rendeltetés szerű használat ha s-videoval összekötöm géppel.
ez hülye. végül csináltathattam meg a tv-t ami fél éves volt 15-ért. érdekes a bekapcsoló relé hallt meg benne aminek vajmi kevés köze van bármihez.Állítólag hasonló a szervízháttér azóta is.na főleg ezért sem vettem volna samut.
Egy elöző hozzászólásomba már írtam kollegám 1,5éves lg-én volt egy egész pixelhiba.Azonnal kicserélték a panelt és kapott rá plusz 1év garit.(a panelra) -
kano
nagyúr
válasz Bazsika22 #7995 üzenetére
Na én elküldtem volna őket a **csába. Mi az, hogy nem rendeltetésszerű használat ha összekötöm egy a TV-n lévő bemeneten keresztül egy másik egységgel. Akkor minek van rajta az a bemenet? Nem írtál a Samsung európai képviseletének, hogy ezek itt miket művelnek? Én tuti megírnám nekik, hátha nem tudják. Én nem fizettem volna egy árva petákot sem az tuti. Bizonyítsa be, hogy nem rendeltetésszerűen használtad, neki kell ezt megtennie. Ha kell be is pereltem volna őket (de először fogyasztóvédők...). Az a szerencsénk, hogy itt Baranya megyében nagyon jó a fogyasztóvédelem. Tényleg a fogyasztókért vannak és nem azért, hogy csak legyenek(mint Pesten).
-
Bazsika22
tag
Nem nagyon foglalkoztak vele!
A fogyasztóvédelem meg tehetetlen és állítólag megkeresték a samsung mo-ot akik asszondrák,hogy független szerelő véleménye kell és akkor megcsinálják a szervízt. a legszebb az egészben akit függetlenként elfogadnak mitad isten ugyabaz a aszervíz. a vizsgálat 20lett volna és tuti elbukom.ezért lett a szervíz,de az is ismerősöm apjánál.Szóval így elég nevetséges a dolog bár nem vártam mást magyarországtól
-
Rick4
félisten
válasz Bazsika22 #7998 üzenetére
a törvény föggelten, akkreditált laboratóriumokról rendelkezik, független szakértő eleve nem függelten, ha valamilyen kapcsolatban áll a jótállásra kötelezette (vagyis a tévét eladó üzlettel, vagy a szervizzel) Ezeknél nézelődhetsz:
Fogyasztóvédelmi Főfelügyelőség
1088 Budapest, József krt. 6.
Tel: 459-4800
E-mail: fvf@fvf.huHírközlési Felügyelet Hírközlési Területi Hivatal
1133 Budapest, Visegrádi u. 100.
Tel: 468-0527, E-mail: beck@hif.hu
Beck János osztályvezetőKERMI Kft.
Cím: 1088 Budapest, József krt. 6.
Telefon: 210-9570
E-mail: kermi@kermi.hu
Péterfi János ügyvezető igazgatóMERTCONTROL Rt.
1095 Budapest, Kvassay Jenő út 1.
Tel: 455 9040MEEI Kft.
1132 Budapest, Váci út 48/A-B
E-mail:business@meei.hu
Tel: 3 494 923
Zsákai Zoltán osztályvezetőÉn a helyedben bemennék a szervizbe, és jegyzőkönyvet vetetnék fel velük, hogy mi is történt pontosan, miért neked kellett fizetni. A törvény szerint az első 6 hónapban eleve vélelmezni kell, hogy a hiba rendeltetésszerű használat alatt jött elő, ill. lazán a jótállásra kötelezett dolga, hogy bizonyítsa, nem rendeltetésszerű használat alatt keletkezett a hiba. Valamint ha a függelten labor bevizsgálását kéred, akkor a költség mindenképp őket terheli. Ennyi, az, hogy mit mondanak senkit sem érdekel. mindenről jegyzőkönyv, ha bármit állítanak, akkor tényekkel, paragrafusokra való hivatkozással adják írásba. Odamész, beszélsz velük, hogy jegyzőkönyv, ha nem hajlandóak, akkor vásárlók könyve tényekkel, ill. a jogot követő cselekmény kilátásba helyezésének leírása. Ezzel elmész a fogyvédelemhez, és elbeszélgetsz velük. De szerintem már a felénél rájönnek, hogy nem is úgy van, ahogy véletlenül történt, és adják is a pénz vissza.....
Kérdés: Áfás számlát kaptál? A kiszállást számlázták? Garipapírra írtak valamit?
Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest