Hirdetés
Aktív témák
-
kano
nagyúr
válasz anjani182 #8294 üzenetére
Na igen, ez a másik érdekesség. Hogy lehet az, hogy pl a Philipsre az Elektropont 2 év teljeskörű garit vállal és máshol meg 1 év gar van rá (kivéve a Madaras teszkóba - ott 2év Auchan gar.), és a Samura nekem is azt mondták az Euronics-ban, hogy 2+1 év van a Samura, de ezt nem akartam elhinni neki.
Akkor most mi van? Nekem az a sejtésem, hogy a Samsung gyár 3 év gart vállalna, csak jó magyar szokás szerint ezt megrövidítik itthon. És persze a Philips európai garja sem 1 év hanem 2.„Háborúban elszántság, vereségben dac, győzelemben nagylelkűség, békében jóindulat.” Winston Churchill "Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!" "The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge." Stephen Hawking
-
kano
nagyúr
válasz #72042496 #8300 üzenetére
Hol is írtam, hogy 3 év teljeskörű garral hirdetik? Azt írtam, hogy 3 év garral hirdetik, de ez átverés egy kicsit szerintem. A kormány rendelet nem ismer ilyet, hogy teljeskörű és nem teljeskörű(ha jól rémlik). És még bunkók is a szervizesek, na ezért nem veszek Samut, pedig tetszene.
„Háborúban elszántság, vereségben dac, győzelemben nagylelkűség, békében jóindulat.” Winston Churchill "Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!" "The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge." Stephen Hawking
-
Bazsika22
tag
Teljesen egyetértek.
Lehet nem rossz a samu ha működik bár a crt tv-m egy rakás szar két évesen,de ha valami gondod van vele ugysem csinálják meg gariba.Csak úgy kíváncsiságból hívtam régebben a garancia szervízt samunál,hogy kijött két pixelhibám a a samu lcdm-en (ami nincs)
Erre azt mondták,hogy az adott pixelszám 0,1%-ánál cserélnek panelt addig nem.
Azt bárhogy is nézem full hd-nál 2073 pixel. Azért ez már gáz.
Pici százaléknak tűnik,de nagyon nem az.
Lehet a pécsi szervíz ilyen gagyi,de nem hiszem.Az LG-nél is ugyanezt eljátszottam ott asszondta a diszpécser 3napon belül teljes cseregarancia 1pixelnél is utána HD-nél 3Pixel cserés Full HD-nél 5 pixel cserés,de álltalában már egynél is kicserélik.
Ezt kollegám LG 2RR tv-jén ki is derült mivel 1éves 8hónapos korában küldtük be gariba 1pixel volt teljesen halott és rá egy hétre teljesen új panelt kapott.(ami plussz 1év garit jelent rá)Ennyit a szar LG-ről amit néhányan igencsak fikáznak.
Én viszont tudom,hogy ez két évig TV marad! -
törölt tag
Az, de nem a Samsung oldaláról. A kérdéses üzlet a hibás, ha megtéveszti a vásárlót.
Mondjuk ha ilyen a pixelgaranciájuk, az tényleg nagyon gáz. Kedden ezt is megérdeklődöm.
Bazsika22: A 3 nap gyártófüggetlen, így az másutt is működik, ha jól tudom. Vissza lehet vinni az üzletbe, ha panaszos a termék. Ráadásul ha neten rendeli az ember, mintha 7 nap lenne ugyanerre. (?)
[ Szerkesztve ]
-
Produkció
senior tag
most idegesít ez az 50Hz vs 100HZ....mindjárt lebeszélem magam az M87ről
Az autónak 3 betűből áll a neve: BMW!!!!! BMW E36 M3 3.2 a PRODUKCIÓ :P
-
kano
nagyúr
válasz Bazsika22 #8303 üzenetére
Na én pedig Mohácson lakom, a pécsi szerviz is ilyen? Na akkor Samu teljesen kilőve.
Köszi az infot.
Balika911
Netes vásárlásnál 8 nap és a 3 napos pixelgari csak a Samunál és az LG-nél van. A többi a megfelelő ISO szabványt tartja magára nézve kötelezőnek.
Skyhunter
Ennek viszont az ára is szép.[ Szerkesztve ]
„Háborúban elszántság, vereségben dac, győzelemben nagylelkűség, békében jóindulat.” Winston Churchill "Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!" "The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge." Stephen Hawking
-
cocoo
tag
Nem jól sejted, nem "magyar szokás", hanem ez az eredeti Samsung vállalás: [link]
igaz az is, hogy pl. osztrákoknál 2 év garancia van: [link]
A szavak közt kell rendet tenni:
3 év teljes körű garancia nem egyenlő 3 év Samsung garanciával (ezt keverik sokan össze) mert az 1+1+1 év "garanciával", pontosabban vállalással egyenlő. Az első év törvény kötelezett, a többi a gyártó részéről önként adott.
A kereskedők szokták a gyári garanciát kiterjeszteni, de ez a legtöbb esetben egy biztosítás (pl. Electroworld), a gyári garancián felül.
[ Szerkesztve ]
4 billió USD-ről beszélnek, ami tudjuk, hogy 4ezer milliárd.... by Rick4
-
Rick4
félisten
csak egy pozitív érv a samsung mellett: pár éve az egyik batárom samsung tévéje (jópár éves készülék volt) gondolt egyet, és kigyulladt. Kicsit elfüstölgött, összekormolta a fél lakást, de mivel otthon voltak, nagy baj nem történt, kirántották a konnektorból, és lelocsolták. Miután megvolt a festés, írtak egy levelet a örténetről a samsungnak, hogy mégis csúnya dolog, hogy a tévé ilyet művelt. Erre a Samsung 2 héten belül kiszállított nekik egy akkor menőnek számító 70 centis sík képcsöves tévét, sűrű bocsánatkérések közepette...Szóval ha akarnak, tudnak. Egyébként a magyar törvények a tévék esetében 1 év kötelező jótállást írnak elő, amit ezen felül kapsz, azt tekintisd ajándéknak. Emiatt ne ítélj el egy céget sem, bár az is igaz, hogy nem kell őket sem félteni..
Bár a Videoton mellett is egy példa: anno 12 ével ezelőtt nekem égett szét Videoton tévém, én nem voltam otthon, de szerencsére minden csukva volt, így a láng megfojtotta magát, ettől függetlenül az egész lakást kompletten tapétázni, festeni kellett, plusz a fél berendezést kidobni, mert mindenen két centi korom állt..
49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
Skyhunter
őstag
válasz sakeee82 #8311 üzenetére
320k volt 2007 februárjában az ára...de jól jártam,mert előzőleg egy 365k-ért vásárolt LE32R51B-m volt,de panelcserés lett volna a garancia 2.évében.Rendes volt a Samsung,mert kicserélhettem az eredeti árában. Sajna a 100 Hz csak TV-adás vagy DVD közben megy,PC alatt nem.A képe eszméletlen 100 HZ-en,egyetlen kis (v. nagy) hibája van,a 100Hz vagy a mozgásoptimalizáló miatt a gyors mozgásoknál utánhúzás látható.De hozzá lehet szokni Amíg nem esnek le a Blu-Ray lejátszók-filmek és a 100 Hz-es FullHD TV-k árai,addig biztosan nem fogom lecserélni.Ajánlom mindenkinek aki vegyesen használná PC-TV-DVD forrrásokra.Egy-két helyen még lehet kapni ezt az LE32M71-et,olyan 278k most az ára.
-
Zoló
csendes tag
na jó..én befejeztem..lassan több hónapos gondolkodás (Sam LE40R8X vs. Sam LE40N87 vs. Pana PX80) után döntöttem:
a héten megveszem a Panasonic 42PX80-at..
csalódni nem hiszem hogy fogok benne..mindenki ájul a képétől, én is láttam élőben és nagyon meggyőző volt, magas kontraszt, 100HZ, 24P stb..dvd-re kiváló és a későbbiekben szerintem a PS3 sem fog rajta rosszul kinézni...majd látom..és persze írom.. -
sakeee82
aktív tag
válasz Skyhunter #8313 üzenetére
A 100hz ennyire számít? Elvileg az lcd-k ugye 50-60hez el működnek, bár ugye ez inkább a monitorokra igaz, és én eddig abszolút megvoltam elégedve ezzel is. Azért kérdezem, mert akkor inkább várok még amíg összejön több cash. Bár azért 250k+ az már a hű bazze kategória, legalábbis nekem
-
Skyhunter
őstag
válasz sakeee82 #8315 üzenetére
Mindenki döntse el,mennyire fontos neki a 100 Hz.Sajna általában a 100 HZ-es modellek a felsőbb kategóriákba tartoznak,ahol a nagy árat nem kizárólag ezért fizeted,hanem a rengeteg egyéb elektronika és szolgáltatás miatt-->ilyenek a megnövelt színgamut,kontraszt,wiselink (azaz 8-10 mmemóriakártyát tudsz a gépbe dugdosni),dual 10-bites panel,mozgás és színoptimalizálók) stb.Aki sűrűn használja Tv-jét és "vájtszemű" (nem találok rá jobb kifejezést ),az mindenképpen több pénzt,türelmet,körültekintést fektessen be TV-vásárlás előtt.De ha nem vagy professzionális user,nem kell különösebben foglalkozni az 50 Hz vs 100 Hz problémával.Ez csak egy extra,bónusz,ilyesmi.A LEGFONTOSABB,hogy a TV-t amit kiszemeltél alaposan teszteld le a boltban,mindenfajta műsorforrással és anyaggal (lásd a fentebb írt hozzászólásomnál-gyors mozgásos jelenet-->egy példát írok:Nagy Sándor a hódító,a Galgamelai csatajelenetek). Egy jó HDMI-kábel is csodát tehet! Az átlag boltokban "mezei" zsinegek vannak,de ha viszel magaddal mondjuk egy jó 10k-s Profigold HDMI-t,még a bolti eladók is meg fognak lepődni.Mégegyszer mondom,átlag felhasználó nyugodtan álmodjon szépeket az 50 Hz/100 Hz miatt.Embere válogatja,én amondó vagyok,ugyanazért a pénzért,egy kisebb (32-37") Tv-t vennék jó panellel,100 Hz-el,rengeteg extrával és elektronikával teletömve.....
-
Skyhunter
őstag
Utóirat az előző hszólásomhoz,csak hogy beszéljünk egy drága 100 hz-es TV árnyoldaláról is.Aki ilyen TV-t vesz (mint én ),egy 32"-ost 320k-ért,amikor kicsit gyengébb tudásút is kaphatna 130-150k-ért is,az számoljon azzal,hogy a TV-k rendkívül gyors technikai fejlődése,az árak rohamos zuhanása miatt 1-2 év múlva nem fogja tudni eladni a készülékét.Legfeljebb óriási pénzügyi bukás mellett.Csak úgy éri meg,ha addig nyúzza,míg ki nem leheli a lelkét (ez a mai világban szinte beláthatatlan mennyi idő (5 év?),de gondolom a mai LCD-k nem fogják addig húzni mint a nagymamám COLORTRON típusú NDK-s crt tv-je (20 éve megy,a TV-szerelő szerint mégegyszer ennyit bír,eddig egyszer kellett egy 500 ft-os relét cserélni benne!!!)).Viszont egy high-end rajongót nem érdekli mennyit bukik rajta,ő úgyis megveszi a legújabb-legdrágább-legszebb TV-t.Szóval ANYAGIAS-ok csak óvatosan.
-
Zoló
csendes tag
válasz Palika71 #8319 üzenetére
egyenlőre nem..ez olyan dolog, hogy az egyik márka felbontásban ad többet, a másik szolgáltatásban, a harmadik látható képminőségben..stb..egyénre szabott tökéletes készüléket soha senki sem fog találni..az elvadult árú tv-ket most kihagynám..egy X3000-es Sonyval életem végéig "ellennék"..de horror ára van, legalábbis az én pénztárcámhoz ..
egy biztos és ezt már tisztán látom: ár/érték (talán ár/képminőség) arányban nem hiszem hogy van most jobb tv a PX80-nál..számomra! soha nem fogom a pc-t rákötni, max ps3-at, amiről még nem olvastam tapasztalatot de nem hiszem hogy nagyon béna lenne a tv-n.. -
Bazsika22
tag
Én a pécsi szervízel szívtam amit korábban leírtam egy relé volt szar a tv-ben és arra fogták,hogy nem rendeltetészerű használat,hogy gépre van kötve s-videoval.
Hülye voltam akár perre is vihettem volna.
Azóta is van bajom a samu tv-vel. A sík képcső miatt ha túl erős a fény az adásban két oldalt elszineződik teljesen a kép a "szakszervíz" megen kint volt ezzel még a relé előtt és megmagyarázták,hogy ez a tv-tulajdonsága a sikképcső miatt van benne egy terelő háló ami ha felmelegszik deformálódik és nem teljesen jó helyre tereli az elektronokat.
Ez nagyjából elfogadható és igaz válasz lenne és nem is foglalkoztam vele fél évvel ezelőttig míg egy új ismeretség keretében találkoztam egy ugyanilyen tv-vel na ott ha kisüti a retinám a fényerő sincs ilyen.
Mivel benne voltam még a két évben újra jeleztem a problémám.
Kijött az ürge ugyanezt mondván nem kell gépre kötni,mert ott jelntkezik inkább ez a gond és miután mondtam ,hogy 1,5évvel ezelőtt voltak itt ugyanez a probléma miatt,akart kérni 5000forint kiszállási díjat.Már rendőrt akart hívni mikor felhívtam a samsung magyarországot és a diszpécser utasította,hogy nincs igaza.Na ennyit az egész hitvány szar bagázsról.
Aki Pécs közeli kerülje sztem a samsung cuccokat legalábbis ez az én véleményem.
Kollegám isteníti.(nem is volt garis dolga velük) -
Lacix29
őstag
A 100hz ennyire számít?
Szerintem nem.
Nekem tökéletesen megfelel a 60 Hz-es LCD tv-m is.
A 100Hz elvileg arra jó, hogy folyamatosabbá tegye a mozgást, mivel plusz képkockákat kalkulál bele a rendelkezésre állókba.(pl 50 Hz-en sugározzák a tv adást)
De arról sem szabad megfeledkezni, hogy a 100Hz-es modelleknek nem csak előnyük, hanem hátrányuk is lehet. A mozgó objektumok körül hibás részletek jelenhetnek meg. (kevésszer de előfordulhat) -
Bazsika22
tag
válasz Bazsika22 #8322 üzenetére
U.I:
Szerintem nagyon helyi szervíztől függ!
A Magyar samsung diszpécserei mindig nagyon segítőkészek voltak az elöző esetben is.Kicsit nekem az egész a Digi-tv-re hasonlít ami régebben ment,hogy kiadták utolsó minden vállakozónak a kiépítést aztán azok amit műveltek
Nálunk egy festő tette fel a tányért ami persze az első szélnél elállítódott.Persze Anyukám hívta őket és nem volt gari csak 6000es kiszállás.hálisten nem jöttek a megbeszélt időpontra.
Mire jöttek elzavartam őket mivel 5perc alatt beállítottam csak telefonos kapcsolat kellett.
Erre mondja a festő gyerek,hogy ezzel elvesztettük a garanciát.Digi központtól kérdeztem,hogy a festő "szakember"nek van garija nekem a villamosmérnök diplomámmal nincs.Érdekes és vicces.
-
nagyzsolt23
csendes tag
Sziasztok!
Erről a tipusról van valakinek tapasztalata, megéri a pénzét? Philips 32PFL5322
http://www.edigital.hu/product.php?productid=31711&cat=1569&page=1Ha ez a tv nem ok, melyiket éri meg szerintetek jelenleg 150k-s árban megvenni? Leginkább TV nézésre és DVD-re kell.
[ Szerkesztve ]
-
Produkció
senior tag
én maradok a jóöreg 37M87nél, bár kicsit "b@ssza" a csőröm hogy a 40"os az igazi a 37 egy kicsit butított, de első saját tv-m lenne, és a mostani 19"os lcd-m helyett nekem nagyon is megfog felelni
-
Produkció
senior tag
de az n87 az gyengébb az m87nél nem? mármint nem samsung panelos hanem auo ha jól tudom....kérdés az szarabb-e vagy se...de ha már a tv samu akkor a panelja is legyen már az olyan mintha vennék bmw-t merci motorral
-
Fuck3r
aktív tag
Hali
170ezres kategóriáig mit ajánlotok?
Samsung, Sony, vagy Pana jöhet szóba, másban nem és nem is akarok gondolkozni
Az sem baj, ha 170 alatt vanAmúgy 100%-ban PC-hez (filmek HD/BR rippek nézéséhez) és PS3-hoz (Játék + BR) lesz használva, ebből kifolyólag legalább 2db 1.2-es HDMI be kellene, TV-t (csatornákat) pedig egyáltalán nem nézek...
Tudásban mi éri meg most ennyiért a legeslegjobban? Vagy mostanában fog valami megjelenni amire érdemes lenne várni?[ Szerkesztve ]
"A Semmi önmagát megölte, a teremtés a sebhelye, az ember a hulló vére, a világ a sírja, amelyben rohad. "
-
gprspeter
senior tag
Szia Cifu!
Egy kis segítséget kérnék.
2 típus között gondolkodom.
FullHD lcd vs. plazma.
Sony KDL-40D3500
Panasonic TH-42PX80
Nappaliba lenne, tv nézés, dvd, + számítógépről HD filmek, játék.
(Utóbbi azért is kérdéses, mert az 1920 x 1080-hoz elég izmos videókártya kell)
Esetleg a későbbiekben, BD v. PS3...
Írásaidból kiderült, hogy a tv adás, a dvd filmek szebbek a Pananán.
De, a kérdésem lényege, hogy egy full HD videó / játék, jobban néz ki egy full HD tv-n, 3-3.5M távolságból, vagy elenyésző a különbség?Köszi!
-
cocoo
tag
válasz Lacix29 #8323 üzenetére
Ráadásul hozzátenném (nem 100 Hz-es a tévém), hogy ez az akadozást még sohasem tapasztaltam. 8 ms válaszidőnél és alatta (tehát a mai tévéknél) ez már nem betegsége az LCD-nek.
Persze azt is megjegyezném, hogy ez sem s 100 Hz mellett, sem ellene mondom, csak egyszerű tapasztalatként osztom meg.4 billió USD-ről beszélnek, ami tudjuk, hogy 4ezer milliárd.... by Rick4
-
Fuck3r
aktív tag
köszi, konkrétabban?
Gyártó, típus, széria?
Eredetileg plazmát akarok, de jókat hallottam LCD-ről is, és mellé még miegymás is lenne vásárolva, szóval BEST-BUY LCD-TV tanács érdekelne 130-170ezerig
260-as kategóriában én is PX80-at meg Panasonic TX-37LZ70P FULL HD LCD-t futtatom,de kiváncsi lennék olcsóbb kategóriák kinálatára is, nincs kedvem ennek is teljesen utánnajárani, inkább egy gyors javaslat érdekelne
pl.: Ezt ajánljátok (típus,széria) ebből meg abból az okból kifolyólag
Köszi a javaslatokat és tapasztalatokat , Üdv"A Semmi önmagát megölte, a teremtés a sebhelye, az ember a hulló vére, a világ a sírja, amelyben rohad. "
-
kano
nagyúr
No ige, de pl. az Eu minden műszaki termékre 2 év jótállást ír elő. Arra lennék kíváncsi, hogy Koreában hány év jótállást ad a Samu.
Cocoo
Roppant érdekes, hogy ezeket a dolgokat csak itt Kelet-Európában lehet megcsinálni a nagy cégeknek a vevőkel. Ausztriában miért nem? Miért van ott 2 év jótállás?„Háborúban elszántság, vereségben dac, győzelemben nagylelkűség, békében jóindulat.” Winston Churchill "Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!" "The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge." Stephen Hawking
-
Rick4
félisten
-
Rick4
félisten
ez így van, eleve törvényileg nem is ismert fogalom a garancia, csak jótállásról, és szavatosságról beszélnek. Ezzel tisztában kell lenni, ha gond van, megvan a módja, hogy milyen módon lehet a jogokat érvényesíteni.
49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
kano
nagyúr
válasz Bazsika22 #8322 üzenetére
Én úgy 3 éve néztem CRT TV-t. Majdnem csak Samsung volt mindenhol és az összes eladó azt ajánlotta. Olvasgatva a fórumokat a sz@t Slim tv-ik zúgtak mint állat és ez is szerintük normális működés volt. Végül is vettem egy Thomson DC850-et és azóta is tökéletes és nagyon szeretem. (Egyszer volt egy hónap mikor ez is elkezdett zúgni, de azóta nem csinálja). NEM VESZEK SAMSUNGOT az már tuti!
Köszi!
A Digiről meg ne is beszéjünk. Rick4 is tudna érdekes dolgokat mesélni. Nézz át a Digi-s topicba.
Rick4
Ja-ja. Pl. itt lehet hasznos dolgokat olvasni.[ Szerkesztve ]
-
Bazsika22
tag
-
Produkció
senior tag
lol ez a zúgás téma, ha előbb hallgasd meg aztán mond, lassan 1 éve van 931bf samu moncsim, erre is mondták hogy zúg, meg mindenki ezzel jött be anno a topicjába hogy tényleg zúg? érdekes módon a topicba irogató samu tulajoknál lévők közül 1 se zúgott ....apropó, valószínű hogy holnapután megveszem a 37M87-et, kérdésem hogy milyen hdmi kábelt vegyek amivel összekössem a szgéppel? márkát típust kérek ajánlani, ár szinte mind1, de ne 50ezer legyen....5-6k esetleg kicsit több
-
kano
nagyúr
válasz Produkció #8342 üzenetére
Én hallgattam Samsung tv-t (Slimfit) ami zúgott ám, de rendesen. Mondjuk ez is fül kérdése, anyum nem hallotta, engem pedig rettentően idegesített. Egy Philips CRT-t is visszavittem ezért, az is zúgott. Ennyi...
Baziska22
Nézz át a Samu vinyók topicjába. A Samu vinyók IDE-s változatai nagyon jók voltak, de a mostaniak nem egy nyerő választás.[ Szerkesztve ]
-
Zoló
csendes tag
mit jelent az 1080P?? azt nem csak a full hd-k tudják? nem vágom..
-
Aktív témák
- Motorolaj, hajtóműolaj, adalékok és szűrők topikja
- Milyen okostelefont vegyek?
- Automobilista 2
- CURVE - "All your cards in one." Minden bankkártyád egyben.
- Formula-1
- OnePlus 7T - távolról pont tökéletes
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- iPhone topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest