Hirdetés
- Wuthering Waves
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Star Wars: The Old Republic - MMORPG
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Máris elérhetőek a WarCraft sorozat első két részének remaster kiadásai
- Látványos előzetesen a Secret Level sorozat
- PlayStation 5
- Warhammer 40.000
- EAFC 25
- Xbox Series X|S
Aktív témák
-
Skyhunter
őstag
válasz sakeee82 #8315 üzenetére
Mindenki döntse el,mennyire fontos neki a 100 Hz.Sajna általában a 100 HZ-es modellek a felsőbb kategóriákba tartoznak,ahol a nagy árat nem kizárólag ezért fizeted,hanem a rengeteg egyéb elektronika és szolgáltatás miatt-->ilyenek a megnövelt színgamut,kontraszt,wiselink (azaz 8-10 mmemóriakártyát tudsz a gépbe dugdosni),dual 10-bites panel,mozgás és színoptimalizálók) stb.Aki sűrűn használja Tv-jét és "vájtszemű" (nem találok rá jobb kifejezést ),az mindenképpen több pénzt,türelmet,körültekintést fektessen be TV-vásárlás előtt.De ha nem vagy professzionális user,nem kell különösebben foglalkozni az 50 Hz vs 100 Hz problémával.Ez csak egy extra,bónusz,ilyesmi.A LEGFONTOSABB,hogy a TV-t amit kiszemeltél alaposan teszteld le a boltban,mindenfajta műsorforrással és anyaggal (lásd a fentebb írt hozzászólásomnál-gyors mozgásos jelenet-->egy példát írok:Nagy Sándor a hódító,a Galgamelai csatajelenetek). Egy jó HDMI-kábel is csodát tehet! Az átlag boltokban "mezei" zsinegek vannak,de ha viszel magaddal mondjuk egy jó 10k-s Profigold HDMI-t,még a bolti eladók is meg fognak lepődni.Mégegyszer mondom,átlag felhasználó nyugodtan álmodjon szépeket az 50 Hz/100 Hz miatt.Embere válogatja,én amondó vagyok,ugyanazért a pénzért,egy kisebb (32-37") Tv-t vennék jó panellel,100 Hz-el,rengeteg extrával és elektronikával teletömve.....
-
Skyhunter
őstag
Utóirat az előző hszólásomhoz,csak hogy beszéljünk egy drága 100 hz-es TV árnyoldaláról is.Aki ilyen TV-t vesz (mint én ),egy 32"-ost 320k-ért,amikor kicsit gyengébb tudásút is kaphatna 130-150k-ért is,az számoljon azzal,hogy a TV-k rendkívül gyors technikai fejlődése,az árak rohamos zuhanása miatt 1-2 év múlva nem fogja tudni eladni a készülékét.Legfeljebb óriási pénzügyi bukás mellett.Csak úgy éri meg,ha addig nyúzza,míg ki nem leheli a lelkét (ez a mai világban szinte beláthatatlan mennyi idő (5 év?),de gondolom a mai LCD-k nem fogják addig húzni mint a nagymamám COLORTRON típusú NDK-s crt tv-je (20 éve megy,a TV-szerelő szerint mégegyszer ennyit bír,eddig egyszer kellett egy 500 ft-os relét cserélni benne!!!)).Viszont egy high-end rajongót nem érdekli mennyit bukik rajta,ő úgyis megveszi a legújabb-legdrágább-legszebb TV-t.Szóval ANYAGIAS-ok csak óvatosan.
-
Lacix29
őstag
A 100hz ennyire számít?
Szerintem nem.
Nekem tökéletesen megfelel a 60 Hz-es LCD tv-m is.
A 100Hz elvileg arra jó, hogy folyamatosabbá tegye a mozgást, mivel plusz képkockákat kalkulál bele a rendelkezésre állókba.(pl 50 Hz-en sugározzák a tv adást)
De arról sem szabad megfeledkezni, hogy a 100Hz-es modelleknek nem csak előnyük, hanem hátrányuk is lehet. A mozgó objektumok körül hibás részletek jelenhetnek meg. (kevésszer de előfordulhat)
Aktív témák
- Bluetooth hangszórók
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- Vírusirtó topic
- Hardcore café
- Egyre több piacra eljut az eredetileg korlátozott Ryzen 5 7600X3D
- Anime filmek és sorozatok
- Wise (ex-TransferWise)
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Politika
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest