Hirdetés
Aktív témák
-
félisten
válasz AMD Power #7915 üzenetére
Na igen, a Sharp ellen leginkább az ára szól, bár állítólag már beindult a Lengyelországi gyár, tehát hamarosan változni fog a magas ár miatti probléma (nem a minőséggel volt eddig sem baj, csak azzal, hogy a büntetővám miatt az ár/érték terén eléggé rosszul teljesítettek).
Légvédelmisek mottója: Lődd le mind! Majd a földön szétválogatjuk.
-
kano
nagyúr
válasz AMD Power #7917 üzenetére
Szia!
Ez teljesen új volt? Hol sikerült ennyiért szerezned(melyik MM-ban)? Esetleg van még belőle?
Köszi!
Kano„Háborúban elszántság, vereségben dac, győzelemben nagylelkűség, békében jóindulat.” Winston Churchill "Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!" "The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge." Stephen Hawking
-
kano
nagyúr
válasz AMD Power #7923 üzenetére
Akkor majd meglesem a jövő héten.
„Háborúban elszántság, vereségben dac, győzelemben nagylelkűség, békében jóindulat.” Winston Churchill "Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!" "The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge." Stephen Hawking
-
kano
nagyúr
válasz AMD Power #7927 üzenetére
Ha nincs original akkor úgy sem vennék.
„Háborúban elszántság, vereségben dac, győzelemben nagylelkűség, békében jóindulat.” Winston Churchill "Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!" "The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge." Stephen Hawking
-
Rick4
félisten
válasz AMD Power #7932 üzenetére
#205.. aki egy évvel ezelőtt linkelte a képet, az comcast cable-s ISP-vel nyomul, aminek philadelphia-ban van a központja...
ráadásul ha megnézed az állvány lábait, ez tutira nem LCD tévé, hanem egy akkora hátulról vetítős NTSC vacak, hogy ordít...
[ Szerkesztve ]
49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
CallaoW
tag
válasz AMD Power #7928 üzenetére
Grat hozzá,szerintem jót választottál,pláne ennyiért.
Szeretem a Sharpokat,rántottam már le,esett kb 120 cm et egy üvegállványra,onnan a földre.
Összetört... az állvány.A tv azóta is megy a melóhelyemen.
Kiálta a próbátOFF:a tieden volt magyar menű,mert tudtommal nem mindegyiknek van,illetve monitorként próbáltad már,kiváncsi lennék a tapasztalataidra.OFF.
-
-
félisten
válasz AMD Power #7942 üzenetére
Azonos szintű belső elektronikai háttér mellett szerintem egy jó plazma.
LCD esetén:
Pro: Abszolute semmi ghosting (beégés) rövid távon, csak ha folyamatosan, hetekig, hónapokig van ugyanaz a kép a képernyőn. Olcsó kisebb méretekben (egyedül az LG gyárt 32" plazmát, de az is drágább, mint a vele egy kategóriás LCD TV-jük), olcsóbb FullHD felbontásnál. Nincs foszforlag jelenség, a mai TV-k esetén szinte nem jellemző az észrevehető utánhúzás effekt. Összeségében monitornak, konzolhoz ill. FullHD esetén jók.
Kontra: A fénybeszivárgás (bleeding), nem homogén fényerő a képernyőn, gyengébb fekete, olcsóbb modelleknél gyenge színvisszaadás, a kisebb felbontású forrásanyagok megjelenítése kritizálható.
Plazma esetén:
Pro: Nagyon mély fekete elérhető, nagyon jó natív kontrasztarány, kisebb felbontású forrásanyagok jobb megjelenítése. Összeségében általános TV-ként való használatra egy fokkal jobbak, mint az LCD-k.
Kontra: Ghosting (ha hosszú ideig nem változik a kép (pl. logók, feliratok), akkor annak "lenyomata" egy időre ott marad a képernyőn, típustól függ, hogy melyik mennyire hajlamos, és milyen szinten a ghostingra), foszforlag (ez is erősen típusfüggő, sötét-világos gyors átmeneteknél "fénypászmát" húzhat), számítógépes monitornak kevésbé alkalmasak emiatt.
Nagyon függ a belső elektronikától is, egy PC1-es LG plazma pl. gyengébb képet ad TV adásnál, mint egy S2000-es Sony LCD, mert a Sony belső tunere nagyon jó. Itt a kérdés az, hogy a belső tunert használod-e (pl. ha DigiTV-s műholdas beltéri egységed van, akkor nem oszt és nem szoroz).
A mostani tapasztalataim amúgy nagyon pozitívak a plazmák terén, végre nem fűtenek olyan durván, mint a korábbi modellek (egyes modellekbe még hűtőventillátorokat is szereltek gyárilag), abszolúte zajtalanok (ez sem volt mindig jellemző rájuk), és a ghosting valamint a foszforlag jelensége is abszolúte eltűnt, vagy nagyon minimális lett. Azt mondom, hogy aki most TV nézésre és DVD-re vesz TV-t, inkább vegyen egy PG6000-es LG vagy PV80/PX80-as Pana plazmát, mint LCD TV-t, legyen szó akár egy X3000-es Sony-ról. Persze az is igaz, hogy a 2008-as LCD modellek még csak most kezdtek el beszivárogni... ;)
-
kano
nagyúr
válasz AMD Power #7960 üzenetére
Az a helyzet, hogy néha a "szakértők" olyan hülyeségeket mondanak, hogy nem igaz. Egyébként szerintem semmiből nem szabad megvenni az alsó kategóriát. A Sharp az egyik legjobb, de sajnos az ára is ott van. A Pana meg főleg a plazmákra gyúr ami nekem nem szimpi.
Nekem is a Sharp nagyon bejön viszont 4-5 év múlva úgyis vesz az ember egy másikat így nem szeretnék kiadni most 300k-t egy Sharpra.[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz AMD Power #7960 üzenetére
Először is: mire akarod használni.
Másodszor őszintén szólva én a TV-s eladóktól óva intek mindenkit, a többségüknek lövése sincs arról, miről beszél, tisztelet a kivételnek.A Panasonic és a Sharp TV-nek pedig nem nagyon "low end" kategóriája egy árban a konkurensekkel, amik pedig ott voltak, azok semmivel sem tudtak többet nyújtani, mint egy Samsung. A Sharp-nál kiváncsi leszek, mi fog történni a Lengyelországi gyártás felfutása után.
Azt végképpen nem értem, hogy a Sony-t általános használatra miért húzták le, mivel a Sony TV-iben van a tapasztalatom szerint általánosságban talán a legjobb minőségű TV tuner az LCD TV-k közül, továbbá a Smart képernyő arány az összes eddig látott megoldásnál jobban kezeli a 4:3-as képarány megjelenítését 16:9-es TV-n, ami egy átlagos felhasználónak elég fontos lehet. A Sony-val nekem általában az ára a bajom, ugyanúgy, mint a Pana/Sharp TV-k esetén...
-
félisten
válasz AMD Power #7963 üzenetére
Azért vezesd majd már le, hogy mégis miben rosszabb egy M8x-es Samu egy X20E Sharpnál (amikor a Samu egy klasszissal jobb feketével bír például, pedig fél évvel öregebb modell), vagy egy R8x miben gyengébb, mint egy AD5K, mert azért kiváncsi lennék mik is az indokaid.
-
félisten
válasz AMD Power #7973 üzenetére
A szervíz egy dolog, a tudás/szolgáltatás egy másik. A Pana PV70-esek tulajai közül az utóbbi időben többen panaszkodtak arra, hogy függőleges vonalak jelentek meg a képernyőn, ami teljes cseregarit jelentett. Rossz ettől a Pana? Szerintem nem....
-
félisten
válasz AMD Power #7978 üzenetére
Már bocsi, de szerintem sűrgösen nézd már át, hogy milyen országokban gyártott TV-ket árultok, mert nagy meglepetések fognak érni. ^^
A Sony Spanyolországban gyárt, a Samsung Magyarországon és Szlovákiában, az LG Lengyelországban, a Sungoo szintén Magyarországon, és a többi. A Sharp tavaly jelentette be, hogy új gyárat húz fel Lengyelországban, elvileg már idéntől onnan szállítják a TV-ket az EU-n belül. Az egész hátterében az áll, hogy az EU-ba az EU határain kívűlről érkező "laposTV-kre" büntetővámot vetnek ki, ezért jóval drágábbak a Made in Japan TV-k pl. Viszont így nem igazán versenyképesek, ezért aki az EU-ban komolyan akar TV-ket eladni, az kénytelen a gyártást az EU-ban végezni.
BTW melyik LCD TV-t gyártják kínában? ;)
-
félisten
válasz AMD Power #7982 üzenetére
Kép-a-képben, fejhallgató kimenet, példának okáért.
A 2 tuneres készülékek két éve még viszonylag gyakoriak voltak, mára teljesen eltüntek. A kép-a-képben hasonló dolognak tünik, ez már az idei Panasonic PX80-asból is hiányzik, szóval az LG csak egy lépéssel a többi gyártó előtt járt. Ami az tavalyi/idei készülékekben extra lesz, az az USB csati, ami JPEG (és MP3) lejátszást jelent, de az idei év nagy "újítása" a hálózati lejátszás lesz, az LG esetén akár Wi-Fi hálózatról, más gyártóknál általában hálózati kábelel (azért időjeles az újítás, mert két éve ezt már az ACER bemutatta az AT-3705 MGW (MediaGateWay) TV-jében, ami a jelek szerint igencsak megelőzte a korát).
-
félisten
válasz AMD Power #7984 üzenetére
Csehországban szerelik össze a Pana plazmákat, azt nem tudom biztosan, hogy az LCD Tv-ket is, de valószinüleg igen.
Az Sharpok közül szerintem ami megéri, az az XL2E, a csúcsmodelljük. A többi modelljükkel sincs igazából bajom, csak ár/értékben nem tudnak versenyezni egy európában gyártott Samsung, LG, Philips vagy Sony TV-vel.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz AMD Power #7988 üzenetére
A büntetővám ha jól rémlik 20%-os, hogy a gyár mennyit számít majd, az kiderül, szvsz 10-15%-os árcsökkenés lenne a minimum.
A Sharpnál a másik dolog, amiben fejlődniük kell, az a ügyfélszolgálat ill. az európai támogatás. Lásd sok készülékükben nincs magyar nyelvű menü például...
Szvsz a Sharp (és a Toshiba) egy kicsit bealudt az európai piacon, a részesedésük elég csekély, a gyorsabban reagáló Sony, LG, Samsung és az alapból "helybéli" Philips mellett nehéz lesz a dolguk. Most a Sharp nagyon fogadkozik, hogy odafigyel európára, hát majd meglátjuk...
[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz AMD Power #9542 üzenetére
Samu LE-32S62: Felejtős, 2006-os modell, ennyiért pláne.
LG 32 PC 51: PlazmaTV, azt te is meg tudod akkor nézni, mennyire hajlamos a ghostingra (az éles kontrasztok szélei szellemképként ott maradnak), bár igazán sötétben jön elő nagyon durván. Szvsz nem jó vásár. :S
LG 32 LG 3000: Új, 2008-as modell, de nincs rendes 24p támogatása. Nem tűnik rossz vételnek ettől függetlenül, bár én összevetném a Samu LE-32R8x sorozattal, mert az is ilyen áron mozog. Amelyik jobban tetszik, azt vedd meg.Légvédelmisek mottója: Lődd le mind! Majd a földön szétválogatjuk.
Aktív témák
- Sweet.tv - internetes TV
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Xiaomi 11 Lite 5G NE (lisa)
- Külső 3,5'' mobil rack-ek topikja
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Samsung Galaxy S23 FE - nincsen sárkány
- Mazda topik
- Azonnali processzoros kérdések órája
- Samsung Galaxy S21 Ultra - vákuumcsomagolás
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest