Új hozzászólás Aktív témák

  • Patrick

    addikt

    válasz Kobe #12001 üzenetére

    Én nem vagyok ennyire pesszimista. Az, hogy ki, vagy kik legyenek az albérlők, azt Te válogatod meg, minden jogod meg van hozzá. Jön egy Apuka, Anyuka +1 gyermek, Apuka kint dolgozik Ausztriában, vagy jön egy srác, fiatal, talált itt a városban munkát, mert ott ahol született nem "volt", vagy keveset fizettek, kinek adod ki?

    Nyilván nem mese habbal az élet és minden területe, de ha jól csinálod, okosan, a nehezebb is sokkal könyebb lehet... Idővel biztos lesznek költségek, ez egyértelmű.

    Csőtörés akkor is lehet, ha csak egy lakó van egy lakásban. Ha ilyen történik, így is úgy is fel kell keresni a biztosítót és még az építtetőt, ha új építésű, ezt eddig sem lehetett elkerülni, sehol sem, ha ilyen történt. Nagy kaland, el kell intézni. Ennyi erővel semmibe ne fektessünk, vagy ne kezdjünk bele.
    Amikor az ember lakást vesz, utána kell járni dolgoknak, intézni kell a papírokat, ügyvéd, stb. Ez van, ezzel jár.

    De inkább 1 évben 1-2 ilyen, mint minden nap felkel, céghez be, stb, stb, leírták itt páran jól. A pénz továbbra is jön havonta. Aki ennyit nem képes megtenni azért a pénzért, az inkább adja nekem. :D

    Lehetsz te a közös képviselő és részt veszel a közgyűléseken, amit negyedévente vagy félévente megtartasz. Ha te vagy a közös képviselő, akkor azért is kérhetsz pénzt, ha van valami szólnak Neked, elintézed, megcsinálod. Lehet, hogy emberünk inkább ezt csinálná szívesen...

    Nem írtam olyat, hogy passzív befektetés, csak olyat, hogy biztonságosabb. Pont. Ha csak egy lakást adsz ki, az sem passzív befektetés, bár honnan nézzük? Majd "esetleg" 5 év múlva többet fog érni és pl eladod az albérlő feje fölül és szarsz az egészre, az passzív befektetés.

    „Aki barátot talál, kincset talál."

Új hozzászólás Aktív témák