Új hozzászólás Aktív témák

  • peppe79

    senior tag

    válasz ivana #93475 üzenetére

    Mi benne a marhaság? Hogy megfelelő méretű, és rendeltetésű bringát szeretnék neki venni? Ilyen megközelítésből én is vehetnék a 190 cm-es testmagasságomhoz mondjuk egy 16"-os MTB-t, vagy egy 54-es országútit.
    A nejem amúgy közel 180 cm. Neki volt már például 18"-os Capriolo városi bringája. Na, olyan nem kell több, kisebb vázméretű meg főleg nem. Aztán volt már nagyon kényelmes, "Amsterdam" jellegű kerékpárja is, 54-es vázzal. Ez tökéles volt mindaddig, amíg bent laktunk a városban, és ott volt a közelben minden. Néha még én is használtam, amikor a boltba gurultam vele. Most viszont kiköltöztünk a kertvárosba, innen pedig már oda-vissza 17 kilométer a munkahelye. Egy 21 kg-os, egysebességes, klasszikus holland bringa alkalmatlan arra, hogy napi szinten ekkora távokat tegyen meg. Egyrészt a "döntött" ülésvázcső miatt nem lehet vele rendesen haladni, egy idő után már "görnyeszkedve" teker az ember. Másrészt az utat egy nagyobb vasúti töltés, meg 1-2 emelkedő is keresztezi, ahol jól jön a legalább 3 sebességes agyváltó. Innentől kezdve a tanyabike is kilőve.
    A felsorolt 3 kerékpáron kívül (Koliken, Csepel, Romet) semmi mást nem találtam. Pontosabban találtam, csak azok már bőven 100 ezer (inkább 150 eFt) felett vannak.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák