Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Új hozzászólás Aktív témák
-
ivana
Ármester
válasz -=Sziszi=- #64950 üzenetére
Van 1 colos ahead olay tudsz bele rakni, nagyobbat nem.
-
ivana
Ármester
válasz -=Sziszi=- #64953 üzenetére
colos ahead stucnival
-
dbala
tag
válasz Dark Archon #64949 üzenetére
Köszi, akkor szétnézek ebben az irányban is.
Csak itt van még egy másik probléma, hogy rendszám hogyan látszik. -
6030D
Ármester
Hervisben 20 % kedvezmény van mindenre, érdemes körülnézni.
Kuponkód: JOYPl: M520 pedál kedvezménnyel 6000 Ft..
Merida Big.Nine 6000, Mitas Kratos/Scylla
-
veterán
válasz Hasaggymeg #64946 üzenetére
Azért tettem offba, mert ezeket a köröket már párszor lefutottuk, csak én szeretek fél oldalakat írni ugyanarról, hátha jobb érvek jutottak eszembe
A szakemberek árban, kategóriában, terhelésben felülről közelítenek, én pedig mint szegény hobbi kerékpáros, inkább alulról. Nagyjából röviden ennyi.
[ Szerkesztve ]
Everybody lies.
-
Konflikt
addikt
sziasztok
mi a velemenyetek a csepel megrendelesre epitetheto orszaguti kerekparjairol? valahol 110-130 korul mozognak, ez eleg csabito arnak tunik. megbizhato jo alkatreszeket hasznalnak?
kosziCommodore Amiga 500 - es a kepzeleteinek tobbe semmi nem szab hatart! // VCIX-DCV&CMA
-
szjoci
őstag
Én is haverkodtam spd pedállal, de nem lettünk barátok . Mindig ott volt fejben, hogy megállás előtt jobb láb kiold, ezzel nem is volt gond. Csak amikor balra kezdtem dőlni... És én hülye mivel nem tudtam kitépni a lábam, leraktam a tenyerem, majd a könyökömön landoltam. Szedegethettem, moshattam ki a kavicsokat a bőr alól. Ez az egy zakó volt, azóta pihen lezsírozva. Na meg az sem mindegy hogy 70kg cuppan a földhöz,vagy mondjuk 100
-
nagyúr
-
Cathfaern
nagyúr
válasz szjoci #64964 üzenetére
Kezdésnek érdemes a legkisebbre állítani ami normál tekerés mellett még nem old ki (ha inkább pörget az ember, akkor ez kb. a minimum fokozat). Ilyenkor ugyanis egy erősebb rántásra is kiold, és akkor az ösztönös viselkedésből sincs esés.
Eladó Kinu M47 Simplicity: https://hardverapro.hu/apro/kinu_m47_simplicity_2/
-
szjoci
őstag
válasz Napfénysüti #64965 üzenetére
Annyit mostanában nem tudok tekerni sajnos hogy előnyét élvezzem, így egyszerűbb az élet nélküle. Ha feladtam volna, akkor nem tartom meg
Solad: nem eladó Amúgy egy alap shimano, ha jól emlékszem pd-m530 a típusa.
Cathfaern: beállítással nem volt gond, egyszerűen pánikhangulat volt hogy nem tudom leemelni a lábam a pedálról
-
Tomi_Sci
őstag
-
6030D
Ármester
válasz Tomi_Sci #64969 üzenetére
Valamiért a Deca meg a Hervis is olcsón tudja adni az 520-at, gondolom van valami rabat, amire kapnak engedményt.
Igen, nem egy OTP felület, de már rendeltem tőlük (ma is egy cipőt), és még nem tűnt el jelentős összeg a számlámról.
Ha áruházi kiszállítással kéred, akkor ráadásul ingyenes a szállítás. Érdemes, ha van a közelben egy Hervis.[ Szerkesztve ]
-
ShiTmano
aktív tag
Sziasztok! Biztos láma kérdés, de azért felteszem.
3 tányérról 2-re váltanék. Gripshift markolatom van és triggert szeretnék. Bal váltókarban létezik olyan aminek csak egy váltóbillentyűje van? Egyszer megnyomom felvált, még egyszer megnyomom -ugyanazt a kart- visszavált. Elsősorban SRAMban gondolkodom. Vagy mindegyik 2sebességes ilyen?Most nézem, az X7-nél mintha csak egy pöcök lenne. Akkor elvileg úgy van ahogy gondolom!?
[ Szerkesztve ]
"Ilyen dolog ez, folyamatos növekedés, egy állandó méretű bolygón :D Rip rendszer..." by Crim
-
Tomi_Sci
őstag
Én inkább attól tartok az ilyen oldalak esetén, hogy tárolják a CVV számom és a kártyaadataim (még akkor is ha nem kérem), és egy esetleges adatlopásnál szépen átvándorol a számlám egyenlege harmadik félhez
[ Szerkesztve ]
Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/tomi_sci/index.html
-
razzorr
őstag
EZa 4* Csepel megéri az árát? Vagy tudtok hasonlóan szép gépet ajánlani? CroMo vázban gondolkodom leginkább.
-
dokee78
félisten
Rodi Excalibur DH felni valóban jó vásár?
Ha veszek egy felnit akkor a jelenlegi küllők és agy marad és azt fűzik a másik felnibe?Ha hátra kazettás agyat szeretnék,váltó az marad ugye,csak az agyat cserélik és a fogaskoszorút!
Garancia vajon marad,ha ilyen dolgokat cserélek?
Nagyon amatőr vagyok,van valami cikk vagy könyv számomra?
Persze valami újabb cikk érdekelne.(magyarul) -
veterán
válasz dokee78 #64976 üzenetére
Nem éri meg a penzt, amit rakoltenel, annyiert mar megkapnad a rr520-at, alapbol tarcsafekkel, kazettas 3*8-as rendszerrel, duplafalu felnikkel.
Ha kazettasra akarod atalakitani a menetes agyas rendszert, akkor az sor, agy, valtokar cserejevel jar valoszinuleg minimum.
Felteve, hogy az uj kerek fuzesehez megfelelo meretuek a kullok, akkor azok maradhatnak, de ha mar csereled, illene a noname helyett dt kullokkel fuzetni.Ez kb a kerek cserejenel 20k kornyeket surolja, akkor meg kell sor, valtokar, lanc.
Szerintem hasznald az alapot, aztan majd meglatod. En is gondolkodtam, hogy lecsereljem, de az nagyon tavlati terv lett, mivel mukodik igy is, ezert csak a kazettas olcsobb fogas sor miatt lenne nekem jelenleg jobb, meg nyilvan ha valami eltorik/egyeb modon elromlik, akkor mar nem ugyanilyenre cserelem, ha van ra lehetosegem.
Szoval ha cserelni szeretnel, akkor fekek, fekkarok amit mondanek elsonek, na meg persze kulso.
Az elso hozzaszolasban a karbantartas resznel van par video linkelve, amik normalisak, azokban viszonylag megismerheto, hogy mi micsoda a kerekparon, a tobbit pwdig az egyes alkatreszekre keresgelessel megtudhatod, vagy testbikeon nezelodve a velemenyek kozott.
Ha ujabbat szeretnel, akkor ezt a forumot tudom javasolni tovabbra is, vannak hozzaertok meg szakik, akiktol kerdezhetsz, meg neha a hozzam hasonlo hobbi kerekparosok is irkalnak.
Plot twist: A rr340 "tuningolas" tortenetet en mar lefutottam, kifejtettek nekem tobben, hogy messze nem eri meg a penzt, amit rakoltenek, ugyhogy reszben hallgattam is a jo tanacsokra
[ Szerkesztve ]
Everybody lies.
-
maximilian4
addikt
Maxi
-
zoli03
őstag
1"-os a-head stucniból tényleg ennyire kicsi a választék? 1 fajtát találtam összesen. 1 1/8"-os stucnit nem lehet valami hézagolóval használni?
-
dokee78
félisten
válasz balintka #64982 üzenetére
+TigerteamAmikor épp nem tekerek,akkor keresgetek és ami megtetszik már cserélném is.
Viszont ha épp tekerek akkor mindennel elégedett vagyok.
Ezt a felnit azért néztem,mert tetszik a designja egész jól mutatna,de ha ennyire kopik akkor kihagyom.Crytec210 Azt hiszem az lesz,hogy apránként építgetem majd.
-
veterán
-
6030D
Ármester
válasz dokee78 #64976 üzenetére
Ezt szerintem kezdőként érdemes átfutni, nem egy enciklopédia, de azért ad néhány támpontot amatőrként.
Én nem fejleszteném a jelenlegi bicódat, csak a kopó alkatrészeket ha majd cserélni kell, akkor esetleg mindig jobbat, mint ami volt rajta. Most vetted, tekerj vele sokat, és nézd meg, hogy mi az amin változtatnál, és miért. Lehet, hogy nem is MTB kell neked, hanem cross, akkor meg nem kell fejlesztgetni ezt, hanem cserélni.
A másik, hogy ha majd el szeretnéd adni, senki nem fog (annyival) többet adni érte azért, mert ezt-ezt cseréltél rajta. Így viszont eladhatod, mint gyári bicó, és csak a használati értékét bukod rajta.maximilian4: ha DH-ra nehéz, akkor mire nem nehéz? Szerintem jobban járna, ha külön hirdetné az alkatrészeket, a "vázat" meg leadná a MÉH-ben.
-
ivana
Ármester
válasz Konflikt #64963 üzenetére
Országúti újban 200-tól kezdődik amire azt lehet mondani, hogy értelmes. Még a decathlonos 120 ezres (pedig a decwthlon viszonlag jó szokott lenni ár értékben) is egy kalap fos, brutál nehéz, noname cuccok, az, hogy a legkisebb méret nem is 622 meg konkrétan agyrém...
razzor: A 4* azért bőven nem ugyan az mint a 3*, de szerintem még így is kicsit drága, régi outi vázak ezerszer jobbak mint a legtöbb direkt fixi váz pl. a hr design, meg a csepel 3* konkrétan tanyabike szint.
-
Because
őstag
Shimano M520, egész jókat mond róla: [link]
-
dbala
tag
Ha már SPD témánál járunk.
Van valakinek tapasztalata a Shimano Click’R rendszerével? Elvileg könnyebb becsatolni és ki is és kényelmesebb a cipő ha sétálunk benne.
Lehet, hogy ez a könnyebb kicsatolás tekerés közben is előfordul, mert akkor nem érezném biztonságosnak a tekerést.
Egy ideje gondolkodom SPD rendszeren, de félek, hogy megállásnál nem sikerül kicsatolni és eldőlök vele vagy egy nagyobb emelkedőnél ahol már annyira lelassulok és nem bírok tekerni és kioldani sem.A Hervis-ből felvásároltátok az összes M520-as pedált? Mert a webshopban azt írja, hogy elfogyott.
[ Szerkesztve ]
-
dokee78
félisten
válasz Pttypang #64986 üzenetére
Ezt kellesz fejlesztgetnem,hacsak nem áll be hirtelen nagy változás az anyagi helyzetemben.
Apránként jobban ki tudok adni pénzt.Igaz csinálhattam volna úgy is,hogy hitelre veszek kerékpárt nagyobb összegért,de valószínűleg azon is cserélnék apránként.
Marad ez nagyon sokáig,újat max akkor veszek ha ellopják vagy eltörik a váz.
6030D Így tervezem az agyakat cserélni,ha baja lesz.
[ Szerkesztve ]
-
razzorr
őstag
Tudom hogy nem az a szint, azért is nem nézek 3* meg HR-t. Kipróbáltam egyet és mintha egy üstben kavartam volna fakanállal egy masszát. Ha az én erőmmel úgy istenesen odaléptem volna neki, szerintem több helyen roppan el a váz
Egyébként a régi outi vázakból könnyen lehet ss/fixit varázsolni? -
6030D
Ármester
válasz Because #64990 üzenetére
XTR kar, 520-as pedál..
Nekem 530 van, ami elvileg ugyanaz, csak a keretes (ez volt a cipőhöz akcióban).
Előtte fórumon azt olvastam, hogy az 540 a minimum amit meg szabad venni. Aztán a hivatalos robbantott ábrán néztem, hogy tök ugyan az az 520-530-540 belseje, csak a 15-ös villással nem tudod tekerni. Arra nem találtam infót, hogy maga a tengely más anyagból van-e.Merida Big.Nine 6000, Mitas Kratos/Scylla
-
ivana
Ármester
válasz razzorr #64994 üzenetére
Viszonylag könnyen, csak csúszó papucsos kell, a hajtás pl. használható másik tányérral stb. Ja igen, ne vagdoss le róla semmit, és ne festegesd ha nem kell, mert csökkenti az értékét és ocsmány.
A 3* meg a HR ilyen hiten fos, úgy hajlik mint a franc. Főleg a HR annak még a varratai is ocsmányak.
-
Konflikt
addikt
szia ivana, koszi a valaszt.
egyetertek veled, de alapvetoen inkabb nem tul gyakori es rovidebb (<100km) tavokra lenne felesegem szamara. nem napi/versenyszintu hasznalatra. egyreszt igy a felhasznalas jellege miatt sem indokolt talan egy 2x ennyibe kerulo bringa, masreszt - (ami legalabb ennyire nyomos) - neki nagyon tetszik a varialhatosag szabadsaga minden egyedi szinben, stb. alapvetoen en a csepel orszagutik altalanos minosegere lennek kivancsi ilyen jellegu felhasznalas mellett
egesz konkretan ezCommodore Amiga 500 - es a kepzeleteinek tobbe semmi nem szab hatart! // VCIX-DCV&CMA
-
geza844
aktív tag
Mit jelent az, hogy 3* meg 4*?
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest