Új hozzászólás Aktív témák

  • Runner_fxr

    Ármester

    válasz Napfénysüti #41038 üzenetére

    Én se azt mondom, hogy legyen az ember részeg, autó vezetéshez biztos nem iszom egy kortyot se, de kerékpározásnál előfordul, hogy nyáron 1-2 sör lecsúszik. Nem érzem problémásnak ezt a mennyiséget, ha az valóban ennyi.

    Hasaggymeg: Azért a részegség és a megiszom 1 vagy 2 üveg sört között van egy árnyalatnyi különbség. Na még szerencse, hogy nem rajtad múlik, mert akkor buliból hazajövet mindenki meg lenne büntetve az utcán, na az aztán gyönyörű lenne. :) Nem mindenki akar otthon ülni, tudod sokan vannak akik ne adj isten elmennek egy szórakozóhelyre és esetleg alkoholt is isznak, nem csak egy bambit. :) Ez még nem feltétlen bűn, nem mindenki tör zúz meg verekszik azért mert ittas.

    Az elektromos pedelec bringa szerintem szervesen kapcsolódik a kerékpáros témakörhöz, szerintem te az elektromos mopedekre gondolsz, amit kizárólag elektromos motor hajt, az valóban nem a kerékpárokhoz tartozik. Ilyen erővel akkor az országútit meg a hegyi kerékpárt is külön lehetne választani, mert az is jelentősen eltér, nem? :)

    Az elektromos mtb, de úgy általában egy pedelec bringa is lehet ugyan úgy sportszer, csak ezt addig, amíg az ember nem használja nem így gondolja. Ezeket nem azért találták ki, hogy pusztán elektromos motor által hajtva, erőkifejtés nélkül használjuk. Kétségtelen, hogy lehet így is nagy rásegítés mellett, amikor szinte erőkifejtés nélkül forgatjuk a pedált, de akkor bizony igen hamar lemerül. És a hegyen ha lemerül a 22 kilós pedelec bringa, az nem jó poén. :) Márpedig a legjobb aksikat is le lehet meríteni 20-30km alatt ha "robogó" üzemmódban használjuk. Ennek semmi értelme nincs. Ennek az a lényege, hogy ugyan akkora erőkifejtéssel nagyobb távot tudj megtenni. Tehát ha az edzettséged kb 40 km-es erdei túrára elég akkor pedelec bringával mehetsz 80-at is. Ettől még megvan ugyan az az edzésadag mintha normál bringával mentél volna 40-e, ha jól használod a rásegítést, ott ahol kell. Ha túlzásba viszed, idő előtt lemerülsz. Illetve az is nagy előnye, hogy különböző edzettségű emberek is együtt tudjanak tekerni, szórakozásból. Mert nyilván nem mindenkinek van egyforma edzettsége, nincs mindenkinek ugyan annyi ideje tekerni. Több fokozatban állítható a rásegítés, ezek úgy vannak megoldva, hogy ha alacsony rásegítésen használod, akkor nem is igazán érzed, hogy elektromos bringán ülsz, csak annyit segít, hogy ne érezd plusz tehernek a nehezebb bringát, úgy viselkedik mint egy könnyű bringa, egy minimálisan segít a gyorsításnál, sík úton így érdemes használni, ha jön egy nagyobb emelkedő, akkor egyel feljebb lehet menni, ha úgy érzed fáradsz, aztán ahogy sík lesz megint visszaveszed. Ezt ki kell próbálni. :)
    Ráadásul teljes egészében szabványos kerékpár alkatrészekből épül fel, leszámítva a motort, meg az aksit.
    Ez egy hatalmas témakör ma már, mert rengeteg féle ilyen bringa van. Nagy jövő előtt áll.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák