Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Új hozzászólás Aktív témák
-
szuszinho
őstag
válasz lsebestyen #295341 üzenetére
Az az időpont nekem nem jó, pedig tetszene. Meg is néztem a "TÉKÉP"-et
-
Hasaggymeg
Topikgazda
Annak ellenére, hogy nekem is vannak rémálmaim az adataimhoz hirtelen egyszer csak pénzért való hozzáférésről, jól csinálják, az biztos.
"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg
-
Ringman
nagyúr
erről a vázszettről mi a véleményetek? [link]
kicsit lelakott ennyiért, ha valóban columbus spirit a csőszett, akkor meg az 1,7 kiló is nehéz, vsz. csak a fő háromszög (main triangle) az.
30-as gumi elvileg belemegy, csapágyakon és egy kerékszetten kívül nem is kéne mást vennem hozzá semmit, minden más van itthon (na jó egy hátsó váltó még hiányzik), 2x10 sebire (tiagra) meg tudnám csinálni.Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
jjeahh
nagyúr
válasz Rodzser Mór #295338 üzenetére
KO FOG és szórt fejes Perfectával van, fasza, működik óriás kutyákon is, most egy medve sprayem van, azt még nem kellett kipróbáljam. Porlasztós szórt fejessel nem kell pontosan célozni, de igen, szembeszélben kaphatsz te is belőle... De ugy-e bringán az emberen van szemüveg és az orrodat el tudod takarni könyökhajlattal. Én egyszer a haverom medvesprayéből kaptam, úgy félórán át picit csípte a torkomat.
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
Ringman
nagyúr
válasz dom1n0 #295357 üzenetére
jól, bár nem nagyon mentem még vele, hétközben nem volt időm, úszok a munkával. azzal bringával hétfőn tekertem, akkor is ügyfélhez, szerencsére késésben voltam odafelé
130-150w lesz a z2 nálam. ma volt 15x(15s sprint (200% ftp lett átlagban ahogy néztem) 45s pihenő) bikeergen, azon meghaltam azért ebben a fülledt időben.
hétvégén mennem kéne egy másfél-2 órásat, de most a bikefitben teljesen elbizonytalanodtam, nem tudom melyik bringát vigyem.
[ Szerkesztve ]
Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
dom1n0
senior tag
válasz Ringman #295358 üzenetére
Jól hangzik, köszi! Üzemidőt még akkor nem nagyon látsz, meddig bírja?
Amíg nincs meg a gravel, a montival kifogok járni sűrűbben (aztán kitudja lehet beleszeretek..) hozzánk az erdőbe funolni, az Assioma meg ideális lenne hogy rárakom a montira, aztán ha (meg)lesz gravel arra is simán áttudom rakni bármikor, meg akár kettő közt is cserélgetni. És mégiscsak látom mit tekerek bele ilyenkor.
Ma kimentem reggel egy tényleg lassú körre montival, átlag pulzus 120 , viszont 200 körül szintet azért sikerült begyűjteniUi: Amelyik kényelmes azzal menj szerintem, és tényleg érdemes feljönnöd pestre egy bikefitre szerintem
[ Szerkesztve ]
-
Ringman
nagyúr
válasz dom1n0 #295359 üzenetére
üzemidőt passzolom, de már kezdetben is csak minimálisat töltöttem rajta, ki fogja az kivárni
(outira sem fogok spd-sl-t venni, amúgy olyan szandál nincs is)
ami meglepő számomra, hogy a rövid kigyorsításoknál megállás utáni elindulásnál mennyire beleteker az ember.
bikefit érdekes, amíg edzésen fejlődik az izomzatom (kb nulláról), addig nem tudom mennyire érdemes most menni, v majd nyár végén, addig állítgatom magamnak, meg nem veszek új bringát.
[ Szerkesztve ]
Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
Acef
addikt
Sziasztok,
az alábbi két váltókar között van valami lényeges különbség, pl. bowdenhúzás, ... ?
8 sebességes, fitness bringára kellene (hátsó)Shimano Altus (SL-M315) váltókar [link]
Shimano Claris (SL-R2000) országúti váltókar [link]Miért van kiemlve a Clarisnál, hogy outi?
Mindkettő jó a 8 sebességes fitnessre vagy nem?[ Szerkesztve ]
-
dom1n0
senior tag
válasz Ringman #295360 üzenetére
Nekem az volt meglepő, hogy a lefelekékben sokkal könyedebben letudok adni jóval komolyabb extra wattokat, mint felfelé..., azóta ahol csak lehet még rátekerek bőven az egyenesekben, max visszafékezem a kanyart ha úgy ítélem meg...
Bikefit témához, egyrészt kényelem a legfontosabb (szerintem), másrészt azért a fejlődés is akár optimálisabb lehet, már ha ez is befolyásolja mennyit tekersz nem csak az idő. -
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz jjeahh #295356 üzenetére
haverom medvesprayéből kaptam...látta jön egy nagy barna, aztán lefújta?
Ringman...annyi bringád van/lesz, hogy lassan gyűjtő leszel.
[ Szerkesztve ]
"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg
-
Ringman
nagyúr
válasz Hasaggymeg #295364 üzenetére
3 db van csak
meg ugye kiderült valamelyik nap, hogy egy családi házban elfér 250 darab is akár
[ Szerkesztve ]
-
(ex)Cat
senior tag
153e most az IGS800 az alin...(elvileg 7.-ig) Erősen gondolkodom rajta, hogy a 840 helyett inkább ezt vegyem meg.
-
Ringman
nagyúr
válasz Maximum1 #295368 üzenetére
volt már, írtam is a topikban, hogy a ramp teszt alapján ~200w jött ki, bár sokallom, szerintem azt nem tudom tartani.
a kb 45 tekerés pulzusadataiból is az jött ki, hogy ez lehet a z2, a 130 inkább az alja, inkább a hosszabb távoknál van bajom (főleg hogy olyat nem nagyon mentem, amikor igen, akkor meg utána vmi nyűgöm volt utána)
ha holnap v vasárnap megyek bringázni, akkor a 130-cal indítok majd.
Fotelból azért az nem rossz
not great, not terribleóra szerint kb 1900 km-t tekertem le idén, de ennek legalább kétharmada sima közlekedés.
[ Szerkesztve ]
-
(ex)Cat
senior tag
válasz lsebestyen #295369 üzenetére
Ez tart vissza engem is kissé. Mármint a tesztek hiánya. Aztán ha szar még eladni se tudom..
-
peetie1
aktív tag
válasz Hasaggymeg #295373 üzenetére
Bosszankodás az ali topicban... Én biztosan nem vennék onnan nagyobb értékű dolgot, csak olyat, ami annyira nem fáj ha totál bukta akkor se.
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz peetie1 #295374 üzenetére
1előre én is így vagyok vele, talán egy Deák volt a max amit ott ki mertem fizetni egyben egy termékért.
-
(ex)Cat
senior tag
válasz lsebestyen #295372 üzenetére
Igen, csak az akció most van. Persze tuti lesz majd később is vmikor, kivéve ha k.jó lett és elkapkodják
Amúgy szerintem annyira szar csak nem lehet.
A másik meg az, hogy ilyen drága cuccot még sosem vettem onnan. Még ha jó is a készülék, de történik vele vmi, akkor baszhatom.
No nem mintha más lenne a helyzet, ha veszek 250e-ért egy Elite Wheels kereket és azzal lesz gondom[ Szerkesztve ]
-
Roland861010
addikt
Érden is lehet találni érdekes gépeket.
-
Tin
veterán
válasz Hasaggymeg #295353 üzenetére
Az elsőség és a kvázi monopolhelyzet már csak ilyen. A Facebook is a világ legvacakabb közösségi hálózata, de első, így pedig piacvezető. Na jó, nem örökké. Viszont ott is azt érzi az ember, hogy ha komolyan is venné, és gyártana is rá tartalmat, sose lehetne biztos benne, hogy egyik napról a másikra nem bukja-e el mondjuk egy letiltás miatt, amit egy hibás feldolgozás okoz.
Ha mutogatásra érdemes lenne az aktivitási profilom, talán másképp gondolnám, de jelen pillanatban ez csak engem érdekel, és csak adatokat nézegetek belőle néha, amit meg a Hammerheadnél is tudok. Mint mondtam, itt nálunk max 1 napig lehetnék KOM egy frissen épített útvonalon, így az a része mindegy, a többit pedig ki tudom nyerni a HH-ből is.
Amire még jó lenne, az a karbantartási dolgok, de ahhoz meg csináltam egy Excelt, és így meg van oldva a probléma.
(De ne érts félre, senkit nem akarok lebeszélni a Straváról, és lehet, hogy 2 év múlva másképp fogom gondolni, de (ennyit) kizárt, hogy fizessek nekik azért, amit tudnak. Mondom ezt úgy, hogy épp vettem 1 év Komoot premiumot, mert annak láttam értelmét.)
-
addikt
-
avl
senior tag
az eredeti hsz.-ra ajánlanátok még ?
#295092Lacerta és #295234Friczy : köszi !
láttam ezt a korábbit: #222516Fall-N "V-fékhez jó az olcsóbb BikeFun betét " melyik ? pl. [ez ? színe mindegy fékhatás szempontból ?]
ezt is: #222502Hasaggymeg Avid rim wrangler [drágállom :-)]
-
fulton
addikt
dom1n0:
Én megvettem napokban. Kipróbálom milyen a latex belső, hamarosan megjön a kulcs a küllőkhöz, am is hozzá kellesz nyúlni, így jön majd le a felniszalag, és az új szalaggal együtt megy bele a latex. kíváncsi leszek erezni e difit menetkomfortban. Kicsit óckodok tőle de meglátjuk
-----
Más:
Nagyon zivataros idő van mostanában, de szerencsére akad "rés" a felhön amikor lehet csapatni.
Tegnap szóba került ez a "fejlődés" kíváncsi voltam milyen difi lesz 2 év különbséggel. 2022 vs 2024
Már akkor kezdtem belemélyedni ebbe a világba, megvolt a NW mez.
Kop pontosan 133 bpm karika mind2. -
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz fulton #295383 üzenetére
A mez lehet az egyik oka.🤔🤭...amúgy meg most jön(ne) csak a neheze, innen továbbfejlődni az igazi kihívás.
[ Szerkesztve ]
-
fulton
addikt
Nézd Te tudod, de az 850 ft nem a világ az én szememben. Cserébe aki szereti a számokat olykor nézegetni tök jó.
Egy q doboz cigi (már aki bagós) valami 2000 ft korul van..Hasaggymeg:
Magam is úgy vélem🤭 igen. Én is igy gondolom.[ Szerkesztve ]
-
Tin
veterán
válasz MC Pite #295387 üzenetére
Őszintén és viccen kívül? Nem sokban
Komoot-nak a tervezője nagyon jó, a világtérképet megvenni hozzá, és az a tiéd örökre - ennyi kell. Én csak azért fizettem elő a prémiumra, mert most 20€ volt az első év, és elég sok örömet szerzett már a platform a remek útvonalaival és tervezőjével, így gondoltam ezzel fizetek vissza valamennyit.
Prémiumban amúgy benne van a világtérkép alapból, de ami nekem bejön, az a bringás útvonalak jelölése külön színnel, mint kényelmi funkció (illetve az MTB trailek is), meg az időjárásjelentés nagyon király. Beállítom az indulást, és megmondja hogy a túra melyik részén milyen idő várható: hőmérséklet, UV, csapadék, szél, iránnyal és piktogrammal az úton, ezt már tegnap teszteltem, és zseniális. Nyilván ezt is össze tudja az ember szedni ingyenesen, de ez pár klikk és ott van minden, sokkal jobban lehet készülni az indulás előtt.
Amit még tud, az a live tracking a család részére, de nekem ezt tudja a Karoo, és amúgy sem rögzítem a Komoot appal az utamat. Ezen kívül még a többnapos tervező tudja darabolni a hosszú utat, van 3D map, amiből én nem láttam semmit (vagy valamit rosszul csináltam), illetve Garminon tudsz még navigálni, ha olyan a készüléked.
Ja, ami még jó, az a saját kollekciók. Mivel én itt tervezem az útjaimat, és már vagy 50 van, nekem tök jó ez a csoportosíthatóság, hogy nem minden egybe van behányva.
-
Tin
veterán
válasz f_sanyee #295390 üzenetére
Nekem nem az előfizetéssel van bajom, hanem azzal, hogy magához láncol. Jövőre, ha 20e lesz, szívod a fogad, de kifizeted, mert ugye az adatok, és akkor már ehhez-ahhoz nem férsz hozzá ingyenesen, de mégiscsak ott van fent minden, akkor NY-EU-ban már 100€ lesz, és így tovább. Na ezt nem akarom, de mondom, ez én vagyok. Nekem nem ad annyit, hiszen van más platform, ahol megvan az adat, mutogatni meg nem akarom, mert nincs mit
#295389 velizare: igen, amikor a fél kilós óriás Milkából lassan 270g lesz, de az ára nem változik, ja de
-
parandroid
félisten
válasz fulton #295385 üzenetére
Nem is az a kerdés, hogy mennyibe kerül, hanem hogy mit kapsz érte. Leírtam korábban, hogy mit tud, ami nekem kicsit is érdekes lehet, ebből egyedül a szegmentes faszméregetés az, ami máshol nincs meg, de az meg nem ér meg nekem ennyit. Inkább fizetem a zwiftet, pedig jó ideje most azt sem használtam már, de annak több értelmét látom. Annyi pénz meg a világon nincs, hogy az ember minden szarra előfizessen, ami kicsit is érdekes. Lásd még streaming: darabja csak havi 10-20 eur között van, de ha mindre előfizetsz, mert mindegyiken akad egy-egy jó sorozat, az vagy egy százas havonta.
Így is kurva sok pénz elmegy már előfizetésekre, szerintem több, mint ha cigiznék.
p
I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.
-
dom1n0
senior tag
válasz lsebestyen #295388 üzenetére
Vagy egy kis epo
-
parandroid
félisten
válasz MC Pite #295387 üzenetére
Az előfizu? Abszolút nem éri meg. Én kaptam 2 hónap ingyen prémiumot, be sem aktiváltam. Ami nagyon megéri benne, az a teljes térképcsomag egyszeri 20 euróért, mert az útvonaltervezője egyszerűen kiváló.
p
I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.
-
parandroid
félisten
válasz f_sanyee #295390 üzenetére
Majd lesz több. Amikor előfizettem pár éve, akkor is 60 eur volt, meghosszabbításnál már 90-et akart legombolni 12 hónapra. Azóta traktál az akciókkal popupban, minden alkalommal, amikor megnyitom az appot, de az a 75 eur kb az alja, annál olcsóbbat még nem ajánlott. Amúgy neztem Mo-ról is, amikor ott voltam, de nem lehet átverni, nekem nem engedi a forintos árat, mindig ugyanezt kapom. Másrészt meg ugye ketten vagyunk az asszonnyal, az meg nem fair, ha magamnak előfizetek, neki meg nem, de ez már az én nyomorom.
p
-
parandroid
félisten
válasz (ex)Cat #295397 üzenetére
Nálunk csak ez van:
Annyit lehet vele játszani, amikor akció van, akkor kapsz 1-2 hónapot hozzá meg. De ahogy írtam, ha lejár, utána még drágább a meghosszabbítás.
Nektek az a szerencsétek, hogy nagyon kicsi piac, és fogalmuk sincs, mennyit ér egy Ft. Ha rájönnek, valszeg jön az egységes, Eu-s árazás, aztán lesz sírás sok helyen…
Ja, ahogy írtam korabban, magyar ip-ről sem kijátszható, tehát nem tudok előfizetni Ft-alapon. Új account valszeg menne, de pont a lényeg veszne el évente…
p
[ Szerkesztve ]
-
Tin
veterán
válasz (ex)Cat #295397 üzenetére
Köszi. Amúgy 7500 Ft (~20€) lenne az az összeg, amit kifizetnék az ehhez hasonlókért évente. De nem a duplája, és főleg nem a 4x-ese. A Disney került annyiba karácsonykor 1 évre, de azt lehet nézni, gyártanak rá tartalmat, nézik a gyerekek, és így tovább.
Újra mondom: nem fikázom. Sokan vannak itt, akinek van értelme előfizetni, mert vagy megy annyit, vagy nem tudja máshol tárolni az adatait, vagy kell a KOM-vadászat, de rám egyik sem igaz. KOM-ra esélyem sincs sehol, másra meg minek
#295398 parandroid: Pontosan ez az előfizetői modell lényege: beetetés, leláncolás, lefejés.
[ Szerkesztve ]
-
parandroid
félisten
“Pontosan ez az előfizetői modell lényege: beetetés, leláncolás, lefejés.”
Na jó, de ha hagyod lejárni, és úgy fizetsz elő, akkor mindjárt egy hónap ajándék, és 15 eur-val olcsóbb. Mert ezek ennyire hülyék. Illetve annak néznek mindenkit. Amúgy meg ez kicsit sok pénz ahhoz, hogy pár posztonként nezegessem a bújtatott reklámokat.
p
Új hozzászólás Aktív témák
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Napelem
- Okos Otthon / Smart Home
- S.T.A.L.K.E.R. 2 Heart of Chornobyl - Íme a végleges gépigény
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Politika
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Apple asztali gépek
- További aktív témák...