Új hozzászólás Aktív témák

  • Runner_fxr

    Ármester

    válasz andrisbandi #241342 üzenetére

    Az érdekes, hogy meghúzáskor beletört, mert a 12Nm nem egy eszeveszett érték, az 5-ös imbusz fej sem egy apróság, hogy csak úgy eltörik 12Nm-nél.

    Az mondjuk tény, hogy a legnagyobb elővigyázatosság esetén is maradhat nyom, de például körbe is lehet ragasztani a préselés helyén: [kép]
    Így szoktam, akár 2 rétegben is körbe megyek egy vastag ragasztószalaggal. Persze ha nagyon be van rohadva a csapágy, előfordul, hogy még a ragasztó szalag ellenére is maradhat minimális nyom, de jóval kisebb mint nélküle.

    Ettől függetlenül, mindig bele lehet futni macerás esetekbe. Most nem rég egy össztelós Meridával szívtam, a láncvillában lévő dupla csapágyat kellett kiszedni. Kifelé préselés egyik irányba sem működött, mert mindkét csapágy kifelé jön ki, nem lehetett mindkettőt egy irányba kipréselni. Szóval ki kellett kocogtatni, a középső kis pogácsát félretolva. Ráadásul be is rohadt, rendesen kalapálni kellett, közben arra figyelni, hogy ne görbüljön, sérüljön semmi. Többféle méretű fa darabra fektettem fel. Szívás volt, de végül kijött és nem is tettem tönkre semmit szerencsére. :)
    [kép]
    [kép]

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák