Új hozzászólás Aktív témák

  • Runner_fxr

    Ármester

    válasz dm1970 #20836 üzenetére

    Pár dolog, azt azért tudnod kell, hogy a 200 ezer ft alatti mtb kerékpárokban található sima rugós, suntour villák nagyon primitív szerkezetek, tökmindegy melyik típus, ezek csak egy acélrugót, némi gumit meg műanyagot tartalmaznak belülről. Csillapításuk szinte nincs, a rugózása miatt ad egy kis komfortot. Intenzívebb sportolásra, erdei terepen alkalmatlan. Csak light túrára, jó minőségű ösvényekre jó.
    Ezeket a villákat karbantartani szinte nem is kell, na nem mondom néha azért nem árt szétszedni és kiönteni belőle a koszt, egy kis teleszkóp zsírral átkenni belül, de ez a művelet kb annyi, hogy 2 db 10-es anyát vagy 2 db 5-ös imbuszt kitekersz alul és széthúzod a villát, majd kitörlöd és egy kis zsírt kensz a becsúszóra meg a szimeringre. Amiről én beszéltem, a 100 órás karbantartás, az a jó minőségű olajcsillapításos villákra vonatkozik, nem a gagyi rugós suntour-ra, ilyeneket 250-300 ezres vagy drágább mtb kerékpárokba szerelnek, 200 ezer alatti kategóriában csak alap, rugós suntour van.
    XCT egyik típusa se dejó! :) Axon, Epicon, Raidon típusú XC kategóriás suntour villák már jobb minőségűek, de ezek drágább bicajokban vannak. Bár azt hozzáteszem, ha már minőségi villa kell valakinek, akkor nem a suntour a nyerő választás.

    "Ha lejár a gari a saját karbantartás házilag nem tudom mennyire fog menni, majd kiderül." :)
    A karbantartás nem tartozik a garanciába! Ez vásárlás után már a tulaj felelőssége nem a kereskedőé, ezt nem tudom honnan szedted. A normálisabb boltok egy 0 km-es beállítást és még egy 100km-es ellenőrzést vállalnak ingyen, de a karbantartás az fizetős.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák