Új hozzászólás Aktív témák

  • INTELligent

    senior tag

    Na megvolt az első Gran Fondo-m (peterkeT: ha egyszer BW-ben jársz, a Burg Hohenzollern egy must have, még úgy is, hogy most építkezés is van, meg a korona miatt is be van zárva). Elég emlékezetes volt, ugyanis az elég értelmezhetetlenül (sőt, szerintem viszonylag veszélyesen) közlekedő sima és e-bringások, a halottaiból félig feltámasztott hátsó váltó nem mindennapi dolgok.

    Pár kérdés:
    -gyorszáras Shimano outi kerékszettet hogyan tudok úgy visszarakni, hogy jó legyen a kazetta síkja? Mert miután túldobta a legnagyobb fogaskereken a hátsó váltó a láncot, bizonyos fogaskerekeken ugrik a lánc.
    - mit csináljak, ha az első fékpofák (felnifék) elkezdenek nyikorogni? - lefelénél jött elő, megfogtam, annyira nem volt meleg. Használtam a hátsó féket is. Új fékpofa? Ha igen, akkor Koolstop, vagy mi szokott lenni az ajánlott. Nem mondom, a tárcsafék megnövelte volna a bizalmamat :D.
    - ti vennétek 27,5"-es XC-t? Az eladó, aki a Cube Acid-ot árulja, nem akar visszaírni, viszont szembejött egy 2016-os karbon Reaction GTC Pro 850€-ért (2x11, Recon, átütő, tubeless ready Answer Attac kerékszett, kuplungos váltó, Deore fékek). Annyit érdemes tudni a terepről, hogy elég gyakori a fully (terepen nem voltam még sokat, de ha jól rémlik, többen voltak a fullysok), mert vannak trail-ek rendesen. Fullyt nemigazán vennék, de pár ismerőssel elmennék trailezni. Nem tudom, hogy ez befolyásolja-e a javasolt kerékátmérőt.

    [ Szerkesztve ]

    Flickr: https://bit.ly/2wtfNl5 || https://500px.com/photofan96 || Strava: https://bit.ly/2QzLnok

Új hozzászólás Aktív témák