Új hozzászólás Aktív témák

  • sebgutkopf

    őstag

    válasz MPowerPH #135864 üzenetére

    Nagy híve vagyok az 1x rendszereknek. Azoknak való az 1x rendszer, akik a 2x rendszerrel úgy érzik, hogy elől valahogy mindig egy pont nem megfelelő tányéron van a lánc. A nagy fölöslegesen nagy, a kicsi meg túl kicsi és a láncvonal is előbb utóbb keresztbe fog menni a váltások miatt, így állandóan elől kell váltogatni.
    Az erőnlét alapján nagyjából látható, hogy elől milyen fogszámot bírsz el és onnan a hátsóval minden megoldható. Nekem pl már a 3x10 rendszernél is az volt a tapasztalatom, hogy elől a 32-es tányért szeretem és hátul a 11-36-al jól elvoltam és csak néha kellett ettől nehezebb, vagy könnyebb fokozat. Ezt a 10-50 hátul nekem pont megadja. Ráadásul a 10-es hátul hiába csak 1 foggal kisebb a 11-től, már elég ahhoz, hogy 40 km/h fölötti tempónál is bele lehet vele tekerni érdemben. Nekem ez megfelel. Nem a súly miatt akartam váltani, hanem a praktikum miatt, nem kell annyira előre gondolkozni ha elől nincs váltani való.
    Ha valaki erősebb akkor pedig egy 10-50 mellé felrakhat előre 34 vagy 36-os tányért (xc versenyzők 36-38), ha az 50-es neki már fölöslegesen könnyű és akkor a 10-essel még nagyobb tempóig ki tud tekerni.

    Összességében igény és felhasználás kérdése. Ha nincs semmi bajod a 2x-el, akkor ne piszkáld a fejlesztést csak azért, hogy pénzt költsél.

Új hozzászólás Aktív témák