Új hozzászólás Aktív témák

  • Godimodi

    tag

    Sziasztok!

    A segítségeteket, véleményeteket szeretném kérni.
    Adott egy régi Bianchi bicikli (Cr-Mo váz,korabeli Campa váltók és agyak,Mavic MA40 felnik, elöl Conti, hátul michelin régi gumikkal).Olyan problémám van vele,hogy elkezdett kotyogni a kormánycsapágyam, ha behúzom az első féket és előre hátra mozgatom a biciklit, akkor érezhető holtjátéka van a villának. Vigyáztam rá, de a 25-ös gumi és a kecskeméti "bicikliút", ami tele van repedésekkel, csatornafedővel egyébbel,nem tett jót neki, gondolom.
    Első kérdésem az volna,hogy ez ilyen finom cucc, hogy egy hónap lájtos használat után reccs,vagy rossz minőségű lehetett benne? A biciklit úgy vettem, hogy át volt nézve, beállítva, stb. Látszódott a fejcső és villa találkozásánál a kék kenőcs,frissnek tűnt.
    Nem ugrattam padkára, vigyáztam a kátyúkkal, semmi extrát nem csináltam vele.Megnéztem a neten, ez elvileg egy sima menetes villa, vagyis imbusszal leszedem a stucnit, utána oldom az anyát,szétszedem, elviszem csapágyboltba,hazahozom,összeszerelem és kész. Ezzel az a gondom, hogy a franciakulcsom 1 mm híján nem nyílik ki ekkorára :D Szerintetek vegyek egy másikat és zsírt, egyebeket a cseréhez és csináljam meg itthon, mert egy egyszerű dolog, vagy hagyjam a fenébe és toljam be egy szervízbe? Nagy élményt ad, de mióta ez feltűnt, nem használom és szeretnék visszapattani a nyeregbe :D
    A másik kérdés a gumikkal, felnikkel kapcsolatos.Szintén kb 1 hónap alatt az első felni lényegesen jobban megkopott, mint a hátsó, azon nincsen kopásnak nyoma sem. Nem mondanám, hogy nagyokat fékeztem vele, próbálok olyan keveset, amennyire tudok. A fékpofák szemre jónak tűnnek,nem zárnak be szöget egymással. Én csinálok rosszul valamit, vagy ez normális és ne foglalkozzak vele?
    Gumi témában pedig a véleményeteket kérném,hogy cseréljek-e , vagy sem.A mintázatuk hibátlan,az oldalukon még megtalálhatóak a szőrök, de repedezettek, nem tudom hány évesek lehetnek, ezzel vettem a bringát.

    Cangaa
    Első felni, gumi
    Hátsó gumi állapota

    Bocs, ha hosszúra nyúltam.

    [ Szerkesztve ]

    ############ KIÁRUSÍTÁS ############ BMW - MINI gyári, új alkatrészek kedvezménnyel: http://bit.ly/m/kekfeher ############

Új hozzászólás Aktív témák