-
GAMEPOD.hu
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
gpbenedek
csendes tag
válasz Bazsee71 #56798 üzenetére
Szerintem nagyon függ a csillagok állásától, a szenzor helyétől, a pontos difi. Az utóbbi 3 Classicnál amiket méregettem: 8,9,4 fok eltérés volt a pidhez mért értékhez képest. Két féle mérést is csináltam: az egyik verzió a párdolláros hőelemmel, a másik egy drágább köpenyhőmérővel, és azonos eredményt adtak. És egyébként valószínűleg nem konstans a különbség a hőmérséklet változás függvényében. Marad az ízlés.
-
paljoc
tag
válasz Bazsee71 #56822 üzenetére
Szerintem akar az is lehetett egy szempont az idopont meghatarozasanal, foleg a kulfoldi kiallitok reszerol, hogy igy pakolassal, utazassal hetvegere mar otthon tudnak lenni, ergo "munkaidoben letudhato" az egesz tokkal-vonoval. /de ezt csak gondolom, egyaltalan nem biztos/
-
HÁZIGAZDA
válasz Bazsee71 #56845 üzenetére
achso! én egy korábbi tipp alapján a kéményhez tettem a csövet. úgy fájt.
ja, a pelyva nem mindig jön le jól. minél világosabbra pörkölsz, annál kevésbé. én a kész kávét rázogatni szoktam egy dobozban, aztán kiöntöm, kifújom belőle és így "gyérítem".
[ Szerkesztve ]
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
kozsy18
tag
válasz Bazsee71 #56851 üzenetére
Köszönöm!
Hát, akkor lehet lassan előrehozom a cserét
Mi most az ajánlott kés Super Jollyba, gyári acél, gyári titán vagy Fiorenzato Evo? Vagy műtéttel K30?
Ami akár filter kompatibilis is lehet.[ Szerkesztve ]
"Egy tehén sokszor ad tejet, de marhapörköltet csak egyszer..."
-
celf
őstag
-
celf
őstag
válasz Bazsee71 #56865 üzenetére
EK az melyik amúgy? (edit: ja közben megtaláltam)
Amúgy én főzöm a kávét, szerintem a teljesen unimodális, gömb alakú szemcsék lennének a legidálisabbak, a méret nem is olyan fonots, csak nem legyen túl kicsi.
Ez értehtetlen amúgy, hogy ami köpi a port, ahogy írtad mégis a legjobb Így olyan, mintha 2 féle kávét keverne össze az ember. A por szemcséjűt és a nagyobb szemcséjűt..
[ Szerkesztve ]
-
celf
őstag
válasz Bazsee71 #56869 üzenetére
igen, iszonyat zorall kinézete van.
CM702: na igen, itt jön be, hogy akkor most Imat Lux, Lelit Fred, Graef, vagy a fentebb linkelt norvég kisdaraáló...
árban kb. ugyanott vagyok.nekem az lenne a fontos, hogy ne legyen pangó kávé, kicsi legyen, és viszonylag megbízhatóan adja a minél egyformább szemcséket.
[ Szerkesztve ]
-
kozsy18
tag
válasz Bazsee71 #56869 üzenetére
Ha jól tudom volt arra kísérlet, hogy a fine-t leszitálták az EK őrleményéből és élvezhetetlen lett.
Valószínűleg a lényegi különbség az őrlők között abban van, hogy milyen a darálmány alakja (ami kiemelten kés függő, részben fordulatszám, kisebb hányadban bemenő anyag függvénye):- határozott az éle vagy nem
- lapos/kerekded/amorf/ezek kombinációja
- törmelék vagy "szelet".Bemenő anyag: az anyagszerkezeti tulajdonságaira gondolok, repedések jellemzése, keménység, törési munka stb...
"Egy tehén sokszor ad tejet, de marhapörköltet csak egyszer..."
-
kozsy18
tag
válasz Bazsee71 #56897 üzenetére
Én még csak ismerkedőben vagyok a piddel, azóta, hogy összeraktam a gépet és hazatértem Dániából most van először annyi kofim, hogy tudok kísérletezni. És közben a Mazzer is bekukkantott, szóval újra tanulok kávét főzni
Akik pidelnek:
Offset hőmérsékletet milyen referenciához állítottátok? Kifolyó vizet összegyűjtve vagy közvetlenül a vízterítőben mérve?De amúgy elég jónak tűnik a dolog eddig, alig esik a hőmérséklet csapolás közben, gőzről pedig hipp-hopp visszaáll a beállítottra, ha átöblögetem.
"Egy tehén sokszor ad tejet, de marhapörköltet csak egyszer..."
-
HÁZIGAZDA
válasz Bazsee71 #56938 üzenetére
mostanában méginkább úgy érzem, hogy az alapanyaggal a kérdés legalább 70%-ban el is dőlt (feltéve, hogy nem égeti szénné azért az ember a pörkölésnél, ergo, hogy igyekszik normális szintet eltalálni). a maradék 30%-ot persze valószínűleg a gene-nel nem lehet kimaxolni, de én még jó zöldből rossz pörit nemigen csináltam, akárhogy szerencsétlenkedtem.
azért várom vissza a dalla cortét eléggé. jó a pavoni, ha csak egyetlen kávét csinálok, el is tudom érni, amit szeretnék (ráadásul most könnyű hosszan előáztatni, majd fokozatosan adni rá a nyomást, meg minden ilyen), de ha már kettőnknek főzök, a második rendre megég, akármit csinálok. korlátos a holmi, na...
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
-
-
leKri
újonc
válasz Bazsee71 #57111 üzenetére
Október környékén vettem egy Lelit Annát, most pedig nagyon várom a Fragola mester féle felújított Super Jollyt, úgyhogy igen, belefogtam Több kevesebb sikerrel csapolgatok, egyelőre a megfelelő darálóra várok. CM702 rásegítéssel sikerült jókat /nekem tetszőt/ csapolni PJ mester féle Chocco-ból és Black LXR-ből. Sikerélmény már van, és ezt az itteni infóknak köszönhetem!
"Coffee is a fruit. Don't let the fruitiness scare you."
-
vTamas35
csendes tag
válasz Bazsee71 #57200 üzenetére
Az jó program, én is most szivatom magam, mert nem volt elég változó... A major egy fokozatos LSM92-t váltott, szóval kicsit össze kellett szokni, aztán elkezdtem játszani a fordulatszámokkal, természetesen itt is utána kellet állítani a finomságon, ráadásul most jött meg fragolától a PalmTamp, szóval lehet játszani azzal is
Majd oszd meg a tapasztalatokat, kíváncsi vagyok, hogy nálad mi lesz a "joker" állás fordulatszámban, illetve érdekel a ZM késes mizéria is. Jó szorakozást hozzá
O1G
-
vTamas35
csendes tag
válasz Bazsee71 #57207 üzenetére
Egyenlőre küzdök mint malac a jégen. Valami miatt rendszresen csatornásodik a csapolás. Új a daráló, új a tamper, most váltottam kávét is, úgyhogy egyenlőre próbálom belőni a szűk keresztmetszetet...
El fog tartani egy darabig, mire kipróbálgatok mindent, majd szerintem egy-két hónap tesztelgetés után mondok véleményt. Ami pozitívum, hogy megszabadultam a dózertől, és sokkal szebb az őrlemény, nem rögösít. Próbálok pár jól bevált PY kávét, kiszűröm a hibákat, aztán meglátjuk mire jutok.
O1G
-
HÁZIGAZDA
válasz Bazsee71 #57229 üzenetére
ügyesen fotózd, lehessen vizslatni a millimétereket! aztán meg kérek majd sok-sok shotos tapasztalatokat. mondjuk mankónak:
- gyári kés, gyári fordulat
- gyári kés, zm fordulat
- zm kés, zm fordulat
(esetleg extra házifeladatnak: zm kés, gyári fordulat)a kávét rögzítsd, aztán meg ne hőskölteményt énekelj, csak a szigorú tényeket mondd, és ne két csapolás után
(egyébként köszi, ha iszonyúan beválik, valamikor muszáj lesz összelőnöm a roburral. aztán meg leverjük egy lidóval mindkettőt.)
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
kozsy18
tag
válasz Bazsee71 #57255 üzenetére
Marha jól néz ki ez a cucc. Nekem főként azt tűnt fel, hogy a kilépő keresztmetszet mennyivel nagyobb, a behúzó szakasza milyen nagy bekezdésű. és a forgácsoló élek szöge is másnak tűnik.
Ezt nem szokás Jollyba szerkeszteni?(csakvicceltem)"Egy tehén sokszor ad tejet, de marhapörköltet csak egyszer..."
-
kozsy18
tag
válasz Bazsee71 #57310 üzenetére
Szerintem alapból az lenne a jó megoldás (forgó késekre adagolás).
Ha élünk azzal a hipotézissel, hogy adott fordulaton ideális az őrlés, és még 0-nál beletöltöd a babokat, akkor már a tranziens részen is történik szemcsefinomítás (ami ugye ideálistól eltérő).
Más részről az ilyen berendezések indítónyomatéka sem túl nagy, ha ilyenkor az sajátjától nagyobb a kezdeti ellenállása (vagy tf. nem történik meg az indítás), akkor azt nagyobb áramfelvétellel honorálja.[ Szerkesztve ]
"Egy tehén sokszor ad tejet, de marhapörköltet csak egyszer..."
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- AKCIÓ! Szépségápolás, Haj - és Szakállápolási márkás gépek - BOLTI ÁR FELÉÉRT!
- BABOLAT AERO PRO TEAM 280 grammos teniszütő és labdaszedő
- FREEWELL 8/16/32/64 ND/PL szűrőkészlet - DJI Mavic 3 drónhoz
- Eladó 0km-es új elektromos roller (iScooter i9)
- Beszámítás!!! - Új Bontatlan Ducati Elektromos Roller PRO-II PLUS Irányjelzők - Számla & Garancia
Állásajánlatok
Cég: Alpha Laptopszerviz Kft.
Város: Pécs
Cég: Ozeki Kft.
Város: Debrecen